پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور : تولید برنج در کشور نسبت به سایر کشورها پرهزینه است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران, مریم حسینی نژاد در هجدهمین همایش ملی برنج ساری با بیان اینکه ارقام جدید برنج باکیفیت و عملکرد زياد معرفی می شود گفت : ارقام جدید متناسب با کشت هوازی است .
وی با اشاره به اینکه سطح مالکیت برنج در ایران زیر یک هکتار است , افزود : زندگی حدود 600 هزار بهره بردار و 3 و نیم میلیون نفر در کشور به زارعت برنج بستگی دارد.
حسینی نژاد با بیان اینکه تولید برنج در کشور نسبت به سایر کشورها پرهزینه است گفت: همین هزینه یکی از تهدیدات تغییر کاربری در اراضی شمالی کشور است و چاره ای جز افزایش کمی و کیفی و پایداری شالیزاری نداریم .
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور افزود : در سال ۱۳۶۲ میانگین تولید برنج 2831 کیلوگرم در هکتار بود و این میزان در دهه ۹۰ به بیش از چهار تن در هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۱ رقم برنج به کشاورزان و بهره وران معرفی شده است , گفت : برنامه های به نژادی به سمت ارقام پرمحصول و با کیفیت پیش رفته است و بر همین اساس ۱۰ رقم محصول جدید به کشاورزان معرفی شده است.
حسینی با بیان اینکه بزودی ارقام جدید با کیفیت معرفی می شوند گفت: این ارقام جدید از ارقامی مانند هاشمی و طارم عملکرد بیشتری دارند و این ارقام جایگزین ارقام محلی می شوند.
ارزش افزوده بذر در جهان بالا است
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این همایش با اشاره به اینکه صنعت تولید بذر در کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته است , گفت : ارزش افزوده بذر در جهان بالا است و اگر با همان زمین بذر تولید کنیم، درآمد بيشتري خواهیم داشت.
محمودی با بیان اینکه ۲۰ مرکز تحقیقاتی در حوزه کشاورزی کشور فعالیت دارند افزود : حفظ و ذخایر ژنتیکی و تولد محصولات فناورانه از مهمترین وظایف است .
وی گفت : آموزش بهره برداران و کشاورزان از دیگر اهداف فراروی است .
معاون سازمان تخقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در زمینه شکر مشکلات مشابه برنج را داریم افزود : در دهه های ۶۰ تا ۸۰ سطح زیر کشت چغندرقند در کشور ۲۰۰ هزار هکتار و میزان تولید 4 میلیون تن بود اما در دهه ۹۰ سطح زیر کشت چغندرقند به ۱۰۰ هزار هکتار و تولید همان میزان است.
محمودی یکی از اصلی ترین چالش های تولید برنج را بذر دانست و گفت: تکنولوژی بذر سبب افزایش ۲۰ درصدی عملکرد ارقام برنج می شود.
کشت مکانیزه برنج در 53 هزار هکتار شالیزارهای مازندران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این همایش گفت : امسال در ۵۳ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران کشت مکانیزه نشای برنج انجام شد.
شهیدی گفت: باید استفاده بهینه ای از تحقیقات داشته باشیم تا شاهد افزایش عملکردی در حوزه برنج را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه باید تکنولوژی و دانش در بخش اراضی کشاورزی کاربردی شود, افزود : آبیاری تخت فشار می تواند در تامین آب و رفع چالش های فراروی موثر باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : گرچه استانهای شمالی پرباران هستند، اما بخشی از منابع آبی در دسترس ما نیست و بر همین اساس حدود 6 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان به زیرکشت نرفت و حدود هزار هکتار نیز به دلیل بحران آب خشک و از کشت خارج شده است.
شهیدی فر تامین آب از آببندان ها را امری ضروری دانست و افزود : بر اساس تفاهم امضا شده 2 تا 3 سال آینده باید تمام آب بندان ها لایروبی و ساماندهی شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه سرانه مصرف برنج در کشورمان حدود ۳۵ کیلو است , گفت : باید این میزان به ۲۰ کیلوگرم در سال کاهش یابد.