تفاوتهای کار با دوره مشحون؛
توضیحات مسئول استعدادیابی بسکتبال درباره طرح جدید
مسئول کمیته استعدادیابی فدراسیون بسکتبال درباره جزئیات طرح اعلامی فدراسیون توضیحاتی ارائه کرد.
بهرام رمضان در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما در پاسخ به اینکه منظور از "طرح بزرگ استعدادیابی" بسکتبال چیست؟ توضیح داد: طرحی داریم که برای هر منطقه از مناطق هشت گانه کشور یک مسئول گذاشته ایم تا کارهای مربوط به استعدادیابی را در منطقه خود شامل چهار استان کنترل کند.
وی افزود: نخستین کار این است که مرکزی را با روزها و زمان خاص معرفی کنند تا هر کسی برای تست بسکتبال بتواند به این مراکز مراجعه کند. فراخوان و استعدادیابی در مدارس ابتدایی هم زیرنظر همین لیدرهای مناطق هشت گانه است و مسابقات آموزشگاهها و هیئتها را نیز باید زیرنظر بگیرند.
رمضان تاکید کرد: وقتی انتخاب اوليه استانها انجام شد، مسئول هر منطقه، ماهی یک یا دو بار از بهترینهای استانها دعوت میکند و پایش ابتدایی را به صورت تست انجام میدهد. کمیته استعدادیابی هم به صورت ادواری به این مناطق سر میزند و پایش نهایی را از مناطق هشتگانه انجام میدهد.
مسئول کمیته استعدادیابی در پاسخ به اینکه تفاوت این طرح با تقسیم بندی مناطق هشتگانه در زمان محمود مشحون چیست؟ گفت: آن تقسیم بندی فقط برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشوری بود. ما این طرح را برای کنترل و نظارت بیشتر روی مناطق راه اندازی کرده ایم. سعی کردیم لیدرهای هر منطقه را از استانی در نظر بگیریم که فعالیت بیشتری در بسکتبال دارد.
وی افزود: علاوه بر استعدادیابی، بازیکنان زیرنظر مربیان مقبول و موردنظر کمیته استعدادیابی در هر منطقه قرار میگیرند و خودمان هم هر چهار یا شش ماه، تستهای مهارتی از بازیکنان در سالن آزادی تهران میگیریم. در نهایت بعد از پایش نهایی، ۳۰ تا ۵۰ بازیکن برای معرفی به تیمهای ملی استخراج میشوند. بعد از آن هم فدراسیون با سیاست گذاری مدیر تیمهای ملی، روی این نفرات کار میکند.
رمضان تاکید کرد: فعلا به بازیکنان جوانان ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ کاری نداریم، چون این بازیکنان انتخاب شده اند و زیرنظر مربیان خود کار میکنند. جامعه هدف ما بازیکنان کم سن و مربوط به سالهای ۲۰۲۱ به بعد است. به این ترتیب کار را از بازیکنان ۹ ساله آغاز میکنیم؛ اما در صورتی که برای مثال بازیکن ۱۴ سالهای با قد بالای دو متر در مناطق پیدا کردیم، از این استعدادها هم طبیعتا عبور نمیکنیم.