پخش زنده
امروز: -
در آیینی از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در اراک تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مشاور معاونت توسعه کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این آیین گفت: کتابخانه ها قرارگاه فرهنگی در کاهش آسیب های اجتماعی هستند و در این خصوص نقش محوری را بر عهده دارند.
سکینه خاتون مهدیان پور از اجرای بیش از 16هزار عنوان برنامه فرهنگی در هفته کتاب و کتابخوانی در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر3 هزار و 400کتابخانه فعال در کشور وجود دارد.
مشاور معاونت توسعه کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: تاثیرگذاری و کارکرد فرهنگی و اجتماعی قرارگاه های فرهنگی و اجتماعی باید به وسیله بخش های مختلف از جمله نهادهای فرهنگی تقویت شود.
مهدیان پور افزود: وزارت کشور 31شهر از استان ها را که آسیب اجتماعی در آنها مطرح شده معرفی کرده تا فعالیت های فرهنگی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان ها سرلوحه امور قرار گیرد.
مشاور معاونت توسعه کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: شکل آسیب های اجتماعی تغییر کرده ولی محتوای نرم افزاری و سخت افزاری آن ثابت مانده، مبلغان و مدیران فرهنگی باید با شناخت از این مسئله و با بهره گیری از گفتمان روز و شناخت واقعیت ها، به کاهش این آسیب های اجتماعی کمک کنند.
مهدیان پور افزود: انسجام درونی و بررسی و تحقیق برای چگونگی انجام برنامههای فرهنگی و تبلیغی به گونهای که ضریب نفوذ فرهنگی در لایههای اجتماعی تقویت شود و در کنار بهرهگیری از ظرفیت موجود در کشور در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی 2 ویژگی بارز قرارگاههای فرهنگی است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی هم گفت: رسول مکرم اسلام، ارزشمندترین کتاب بشریت را برای هدایت انسان ها به معجزه آورده است.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: کتابخوانی ریشه در خلقت، ذات اقدس الهی و کتاب های آسمانی دارد و باید از سرمنشا آن برای سعادت بشر در 2دنیا بهره گرفته شود.
استاندار مرکزی هم گفت: 25درصد جمعیت استان برابر استانداردها باید عضو کتابخانه ها باشند و نیاز است که فرهنگ کتابخوانی در جامعه بسط یابد.
سیدعلی آقازاده افزود: 300هزار دانش آموز در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند بنابراین باید 300هزار کتابخوان در این حوزه فعال و عضو کتابخانه باشند.
وی گفت: وجود یک میلیون 200هزار جلد کتاب در این استان رقم قابل توجهی نیست و می بایست که شمارگان این کالای فرهنگی افزایش یابد.
استاندار مرکزی گفت: دستگاه های متولی امور فرهنگی استان باید برای توسعه فرهنگ مطالعه و رفع موانع بیش از گذشته بکوشند تا در سال های آتی شاهد رشد کتابخوان در استان بود.
آقازاده افزود: فضای کتابخانه های استان نسبت به اوایل انقلاب 12برابر افزایش داشته اما شمار کتابخوان ها با این رشد همخوانی ندارد.
وی اگفت: انقلاب اسلامی ایران قبل از این که انقلاب سیاسی باشد، فرهنگی است و نه تنها کشورهای منطقه بلکه جهان را تحت تاثیر آموزه های فرهنگی خود قرار داده است.
استاندار مرکزی گفت: با وجود گستره فضای مجازی هنوز افراد به مطالعه کتاب فراوان هستند که بیشترین فرصت خود را به مطالعه و دوستی با این یار دیرین می پردازند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی هم گفت: 86هزار و 365نفر در 73کتابخانه نهادی و 10کتابخانه مشارکتی استان عضو هستند که 31هزار نفر آنان زن و 21 هزار و بقیه مرد می باشند.
حجت الاسلام دانشی افزود: 86هزار و 100نفر در سال جاری به کتابخانه های استان مراجعه و 50هزار و 881جلد کتاب را به امانت برده اند.
وی گفت: کتابخانه های استان مرکزی در شاخص های شمارگان کتاب، زیربنا، تعداد اعضا و امانت در زمره 10 استان برتر کشور است.
اوایل انقلاب هفت کتابخانه در استان مرکزی وجود داشت و با گذشت 40سال از پیروزی انقلاب اسلامی 83کتابخانه در استان دایر شده است.
24تا 30 آبان ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.