پخش زنده
امروز: -
مگس میوه مدیترانه ای در 458 هزار و 150 هکتار باغ های مرکبات شهرستان های گلوگاه و تنکابن شناسایی و ردیابی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، غلامرضا قنبری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه با اشاره به رديابي و شناسايي این آفت در 450 هكتار باغ های مركبات و سیاه ریشه 12 ایستگاه پیش آگاهی این شهرستان از ابتدای امسال تاکنون گفت: در این مدت 253 كارت زرد، 35 عدد فرمون، 40 ليتر سراتراپ و 55 تله مكفيل و 60 لیتر پروتئین هیدرولیزات برای كاهش جمعيت آفت مگس میوه در باغ های ميوه، تله جلب كننده نصب شد.
همچنین ابراهیم کاویانی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن از ردیابی آفت مگس میوه در 3 هزار و 150 هكتار باغ های مرکبات و سیاه ریشه اين شهرستان خبر داد و افزود: امسال 43 کلاس آموزشی و ترویجی مبارزه با این آفت با حضور 860 فراگیر تشکیل و برای هزار و 100 نفر نیز آموزش انفرادی ارائه شد.
مگس بالغ معمولا در پشت برگ يا سطح زيرين ميوه استراحت کرده و در شرايط عادي پرواز مگس كوتاه و اغلب روی سطح ميوه هاي مجاور را خسارت زده و زمان وزش باد شديد یک تا 2 كيلومتري و بيشتر، از محل اوليه خود مي تواند پرواز کند.
برداشت ميوه های نارنگي، پرتقال، ليمو، نارنج، خرمالو و ازگيل قبل از فصل زمستان باید انجام شده و باغداران از نقل و انتقال ميوه هاي آفتزده جلوگيري و نسبت به انجام مبارزه زراعي در فصل سرما و پابيل كردن سايه انداز درختان براي از بين بردن شفيره هاي آفت اقدام كنند.
با تخم ریزی مگس ماده در پوست ميوه و تغذيه لارو آفت از گوشت ميوه موجب لهيدگي، تغيير رنگ ميوه و ريزش شديد آن می شود.
نصب تلههاي جلبكننده يا تلههاي زرد چسبنده در باغ های آلوده، جمعآوري و از بین بردن ميوه هاي آفت زده و مشكوك با غرقاب كردن در ظروف بشكهاي حاوي آب و مشتقات نفتي، مدفون كردن ميوهها در عمق 50 سانتيمتري خاك، سوزاندن ميوههاي آفت زده، محلول پاشي تنه و سرشاخه هاي اصلي درخت به ويژه قسمتهاي آفتابگيرآن با پروتئين هيدروليزات 2 تا 3 درصد به همراه سم مالاتيون به میزان 2 در هزار از راهكارهاي كنترل اين آفت است.