به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسيما ؛ ترزا می نخست وزیر انگلیس روز شنبه پیشنهادهایی را که در مخالفت با طرح وی برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) ارائه شده اند، رد کرد و خاطر نشان ساخت این پیشنهادها مشکلی از مشکلات فعلی را حل نمی کند.
نخست وزیر محافظه کار انگلیس چهارشنبه هفته گذشته بر سر پیش نویس توافق نامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با مقامات این اتحادیه توافق کرد اما این اتفاق موجب شد چند تن از اعضای کابینه وی که مخالف این توافق بودند به همکاری خود با ترزا می پایان دهند. علت اصلی مخالفت آنها با پیش نویس این توافقنامه سرنوشتی است که لندن و بروکسل در این سند برای استان ایرلند شمالی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رقم زده اند.
ترزا می چهارشنبه شب اعلام کرد کابینه انگلیس پیش نویس توافق برگزیت را تایید کرده است اما تصویب آن توسط پارلمان انگلیس تا زمانی که نمایندگان درباره آن اتفاق نظر ندارند، در هاله ای از ابهام است. طبق جدول زمانی از پیش تعیین شده انگلیس باید رسما بیست و نهم مارس سال آینده اتحادیه اروپا را ترک کند.
برخی رسانه های انگلیس روز شنبه گزارش دادند نخست وزیر انگلیس در این شرایط با خطر استیضاح نیز روبرو است. پنج تن از وزرای کابینه ترزا می که نسبت به اتحادیه اروپا دیدگاه مثبتی ندارند تلاش می کنند وی را متقاعد سازند که پیش نویس توافق خود با اتحادیه اروپا را در خصوص برگزیت اصلاح کند. موج مخالفتها با ترزا می بلافاصله در پی انتشار پیش نویس توافق نامه انگلیس و اتحادیه اروپا درباره برگزیت آغاز شد و چهار عضو کابینه وی از جمله دومینیک راب وزیر مسئول امور برگزیت استعفا کردند.
ترزا می گفت:" بعضی می گویند اگر شما می توانستید کار کمی متفاوت انجام دهید و با اتحادیه اروپا توافق نامه ای شبیه آنچه میان این اتحادیه و نروژ یا کانادا امضا شده است، منعقد کنید، مسئله مربوط به مرزهای ایرلند شمالی نیز خود به خود برطرف می شد."
نخست وزیر انگلیس که در مصاحبه با دیلی میل سخن می گفت، ادامه داد:" این طور که آنها می گویند نیست. این مشکل ( مسئله ایرلند شمالی) باز هم به قوت خود باقی می ماند."
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، در شرایطی که ترزا می پس از انتشار پیش نویس توافق وی با اتحادیه اروپا در خصوص برگزیت با موجی از مخالفتها و کناره گیریها در کابینه خود مواجه شده است، روز جمعه توانست نفسی تازه کند چرا که موفق شد حمایت دو تن از اعضای متنفذ اروپاگریز کابینه خود را جلب کند. این دو عضو کابینه ترزا می مایکل گوو وزیر محیط زیست و لیام فاکس وزیر تجارت بین المللی انگلیس بودند. وی همچنین توانست برای برخی از اعضای کابینه خود که طی روزهای گذشته استعفا کرده بودند، جانشینانی پیدا کند و استفان بارکلی چهل و شش ساله را نیز که یک وکیل مدافع اروپاگریز است به عنوان جانشین دومینیک راب وزیر مستعفی امور برگزیت منصوب کند.
با این حال ترزا می برای پیروزی در این بازی دشوار راه درازی در پیش دارد. به نوشته دیلی تلگراف پنج وزیر طرفدار برگزیت در کابینه انگلیس از جمله مایکل گوو قصد دارند به نخست وزیر محافظه کار کشورشان فشار وارد کنند تا مجبور شود برای مذاکره مجدد با رهبران اروپا به بروکسل بازگردد و با آنها درباره امکان خروج یکجانبه انگلیس از توافقی که در خصوص ایرلند شمالی پس از برگزیت حاصل شده است، گفتگو نماید.
طبق اعلام بی بی سی و نشریه تلگراف، علاوه بر مایکل گوو ، آندرئا لیدسوم وزیر امور پارلمانی، لیام فاکس وزیر تجارت بین المللی، پنی موردانت وزیر توسعه بین المللی و همچنین کریس گریلینگ وزیر مشاور در امور حمل و نقل انگلیس نیز از دیگر اعضای گروهی هستند که تلاش می کنند ترزا می را به مذاکره مجدد با بروکسل وادار سازند.
افزون بر این ممکن است هفته آینده روند استیضاح نخست وزیر انگلیس نیز آغاز شود. این اتفاق در صورتی رقم خواهد خورد که پانزده درصد از اعضای حزب محافظه کار انگلیس در پارلمان ( چهل و هشت نماینده) چنین چیزی را خواستار شوند. نزدیک به بیست تن از نمایندگان حزب محافظه کار انگلیس تا کنون به این مسئله چراغ سبز نشان داده اند.
ترزا می در گفتگو با دیلی میل تاکید کرد:" من دو روز بسیار مشکل و طوفانی را پشت سر گذاشتم."