به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، احمد سعادتمند مدیرکل استعدادیابی و آموزش پایه، آغاز تدوین طرح المپیاد استعدادهای برتر ورزشی، را از اردیبهشت امسال عنوان کرد و با بیان اینکه با کمک کارشناسان و خبرگان اهل ورزش، مدیران ستادی و استانی همچنین روسای فدراسیون ها، آیین نامه و اساسنامه آن تدوین شد، گفت: این طرح در ۲ جلسه شورای معاونان هم مطرح و در بالاترین سطح جلسات در وزارت ورزش و جوانان مصوب و ابلاغ شد. همچنین مورد حمایت وزیرو و معاونانش قرار دارد.
وی مهمترین دلایل برگزاری المپیاد استعدادهای برتر ورزشی را دیده نشدن بسیاری از استعدادهای برتر در نقاط مختلف کشور دانست و افزود: ۱۶ استان کشور در لیگهای کشوری حضور فعالی ندارند که یکی از مهمترین دلایل آن اقتصادی است و بیش از نیمی از فدراسیونها هم مسابقات قهرمانی کشور در ردههای سنی نوجوانان و نونهالان را برگزار نمیکنند، بنابراین یک نونهال شایسته روستایی در نهایت با حضور در مسابقات قهرمانی استان پرونده ورزشی اش بسته میشود، اما با برگزاری المپیاد استعدادهای برتر این چالش را برطرف میکنیم.
مدیرکل استعدادیابی و آموزشهای پایه وزارت ورزش و جوانان برگزاری این طرح را در قالب رشتههای فدراسیونهای المپیکی، ملی و محبوب دانست و گفت: ابتدا قرار بود که این رویداد فقط در رشتههای المپیکی برگزار شود، اما پیگیری فدراسیونها موجب شد، دایره وسیعتری از رشتهها را برای این طرح در نظر بگیریم.
وی مرجع این طرح را المپیک جوانان عنوان کرد و افزود: المپیک جوانان در سال ۲۰۱۰ در سنگاپور برگزار شد، در دوره دوم در سال ۲۰۱۴ در چین، در سال ۲۰۱۸ هم آرژانتین میزبان بود و چشم انداز ما در این طرح هم برای المپیک ۲۰۲۲ سنگال است.
سعادتمند ادامه داد: با توجه به این مهم که شرایط سنی در المپیک جوانان ۱۵ تا ۱۸ سال است، برای المپیاد داخلی به علت آنکه هدف ما حضور نخبگان در چهار سال آینده است، رده سنی را ۱۲ تا ۱۵ سال در نظر گرفتیم و هرچند که مرجع المپیکهای جوانان است، اما در واقع نخبگان ورزشی ایران نسل جدید ورزشکاران در المپیکهای ۲۰۲۴ به بعد خواهند بود.
دبیر ستاد برگزاری المپیاد استعدادهای برتر ورزشی گفت: این المپیاد با شرکت ۳۷ فدراسیون ورزشی منتخب در ۱۲ رشته تیمی و ۳۰ رشته انفرادی برگزار میشود، بطوریکه در مجموع در ۴۶ رشته ورزشی پسران و ۳۲ رشته ورزشی دختران و در مجموع در ۷۸ رشته رقابتها با گستردگی بالایی برگزار میشود. در این بین بیش از ۴۶۰ هزار دختر و پسر از دورترین روستاها تا مراکز استانها در رقابتهای انتخابی در روستا، بخش، شهر، شهرستان و استان شرکت میکنند و سپس به ۲۴ هزار نفر تقلیل مییابند و مسابقات از ۲۹ آبان تا ۹ آذر به طور همزمان با میزبانی ۳۱ استان کشور در ۷۸ رشته ورزشی برگزار میشود.
وی برگزاری رقابتهای انتخابی را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به مسابقات دوومیدانی افزود: در مسابقات این رشته مادر همه استانها شرکت کردند و حتی سه رکورد ملی جابه جا شد و جالب آن است که ورزشکارانی که تاکنون دیده نشده بودند، توانستند در این رویداد، استعدادها و توانمندیهای خود را نشان دهند.
سعادتمند با اشاره به برگزاری این رویداد در هفته وحدت، گفت: یکی از اهداف فرهنگی این طرح وحدت اقوام است و با توجه به این مهم که در کشور ما اقوام مختلف در کنار هم به صورت مسالمت آمیز زندگی میکنند، در رویدادهای ورزشی هم رقابت سالمی دارند و فدراسیونها و ادارات کل ورزش و جوانان استانها هم موظفند بهترین شرایط را برای اسکان و تغذیه و شرایط برگزاری فراهم کنند.
وی برنامه ریزی چهارساله برای این طرح را یکی از شاخصههای برگزاری المپیاد استعدادهای برتر دانست و افزود: در اجرای این طرح از ۴۶۰ هزار نفر به ۲۴ هزار نفر میرسیم و پس از ۱۰ روز رقابت ۲۵۰۰ عصارههای ۱۲ تا ۱۵ سالههای ورزش ایران شناسایی میشوند و بستههای حمایتی وزارت ورزش برای آنها محقق میشود. از آن پس این نفرات برتر تا المپیک جوانان ۲۰۲۲ سنگال تحت پوشش بسته حمایتی وزارت ورزش با همراهی فدراسیونها و ادارات کل استانی و همچنین هیئتهای استانی قرار خواهند گرفت.
دبیر ستاد برگزاری المپیاد استعدادهای برتر ورزشی بستههای حمایتی را شامل پرونده تحصیلی، پرونده پزشکی، پرونده حقوقی، حمایتهای مالی، برنامه آمادگی جسمانی، برنامه روحی روانی، روانشناسی و اردوهای مقطعی عنوان کرد و گفت: عصارههای ورزش کشور تا چهار سال مورد حمایت و نظارت قرار دارند و این خط تولید ادامه خواهد داشت.
وی یکی دیگر از شاخصههای مهم المپیاد استعدادهای برتر ورزشی کشور را تامین اعتبار و اختصاص ردیف بودجه جداگانه دانست و افزود: در اجرای این طرح آینده نگری هم صورت گرفته، بطوریکه در سال ۹۸ ردیف بودجه جداگانه برای آن در نظر گرفته شده است. حتی در سالهای آینده با این ردیف بودجه ممکن است هیچ یک از مدیران کنونی وزارت ورزش نباشند، اما با برنامه ریزی صورت گرفته و انقلابی که در بحث بودجه برای این رویداد محقق شده است، این طرح به قوت خود باقیست و میتواند ادامه یابد.
سعادتمند گفت: با توجه به برنامه ریزی که صورت گرفته است، قطعا ارزیابیهای دقیق و کاملی در سطوح مختلف مدیران استانی و فدراسیونها صورت خواهد گرفت تا بتوانیم هر سال شرایط بهتری را برای برگزاری مهیا کنیم. از طرفی قرار است سال آینده این المپیاد با دعوت از هشت کشور خارجی انجام شود و با توجه به همکاری که با وزارت آموزش و پرورش بوجود آمده است، زمان آن را به فصل تابستان موکول میکنیم.
وی اعتبار المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور را در بعد میزبانی ۱۰ میلیارد تومان، در بعد اعزامها ۶ میلیارد تومان و در بعد اعتبار برای حمایت از نخبگان بعد از برگزاری المپیاد، پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان دانست.