به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین همایش بینالمللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالشها؛ با بیان اینکه توسعه مناطق مرزی برای کل کشور مهم است و باید به این مسائل توجه کنیم، افزود: یکی از اشکالاتی که در این خصوص وجود دارد استفاده نکردن از ظرفیتهای طبیعی این مناطق است.
وی با بیان اینکه اگر از من مسئول امنیت درباره وضعیت امنیت در کشور بپرسند میگویم ما در حوزه امنیت در شرایط بسیار مطلوبی هستیم، گفت:: واقعا هم همین طور است، اما این را به نسبت شرایط کشورهای منطقه و به نسبت میزان قدرت کنترل کشورهای مقابل ما میگویم، به این دلیل میگویم که اکنون در شرق و غرب کشور دشمنان و قدرتهای ضد نظام جمهوری اسلامی در صدد تجهیز و آماده کردن معاندان نظام به طرق مختلف اعم از آموزش و تجهیز و ساماندهی و حمایت مالی و سیاسی هستند.
وزیر کشور ادامه داد:، اما امروز در شرایطی هستیم که توانستیم آنها را خنثی کنیم و با این حجم گسترده اقدامات دشمن (برای نا امن کردن کشورمان) شرایط امنیتی خوبی داریم، لذا بهترین ابزار برای مقابله با این تهدیدات پدافند غیرعامل است و از این طریق به امنیت پایدار خواهیم رسید.
رحمانی فضلی گفت: متأسفانه به دلیل غفلت از این اصل بیشترین انرژی و هزینه را برای تأمین امنیت مناطق مرزی صرف کردیم و به خاطر همین از ابزار نظامی برای تأمین امنیت استفاده میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه مرزهای شرقی در اولویت اول تأمین امنیت مرزها هستند، افزود: در اولویت بندیها مرزهای شرقی برای ما دارای اولویت اول است و تلاشهای زیادی نیز در این خصوص صورت گرفته است و میگیرد و تلاش ما بر این است که با کمترین هزینه، پایدارترین امنیت را در آنجا برقرار کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه هزینه زیادی کرده ایم، گفت: باید بدانیم که این مهم از طریق کار نظامی و امنیتی صورت میگیرد، نه از طریق پدافند غیرعامل، لذا شورای عالی امنیت ملی در حوزه توسعه امنیت شرق و غرب اختیاراتی را به ما داده و تلاش همه ما براین است که امنیت این مناطق را تأمین و تقویت کنیم و دولت هم با وجود کمبود منابع در این خصوص به خوبی عمل کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه تبادلات مرزی توانستیم یک کارگروه ویژه و نظامبخشی خوبی در بازارچههای مرزی و انتقال سوخت از طریق این مناطق صورت گیرد، اما
کافی نیست.
رحمانی فضلی با بیان اینکه مقابله خوبی با تروریستها و اشرار صورت گرفته است، گفت:: پیش از این تروریستها دو سه نفره بودند، اما امروزه این تروریستها در گروههای ۳۰ یا ۴۰ نفره با سلاحهای جدید و پیشرفته و خودروهای نو دست به اقدام علیه ما میزنند و وضعیت فرق کرده است.
وی با بیان اینکه برای تامین امنیت مرزها باید در حوزه مناطق مرزی؛ تعاملات و همکاری با کشورهای همسایه مرزی را بیشتر کنیم، افزود: در مناطق شرقی با چنین چیزی مواجه نیستیم و موضوع گروگانگیری که اخیرا صورت گرفت با رییس جمهور افغانستان و مقامات پاکستانی طی جلساتی موضوع را مطرح کردیم و به وظایف متقابل آنها در برابر تامین امنیت تاکید و درباره گروگانها با آنها مذاکره کردیم.
وزیر کشور گفت: طبق پروتکلهای جهانی این کشورها مسئولیت تأمین امنیت مرزهای خود را دارند، اما متأسفانه شاهد این موضوع به ویژه در مناطق شرقی نیستیم و آنها وظیفه خود را درست انجام نمیدهند و در همین مسئله گروگانها طبق مذاکراتی که صورت گرفت به آنها گفتیم ما ناتوان از اعمال حاکمیت در این مناطق نیستیم و با قدرت میتوانیم اعمال حاکمیت کنیم، اما چون به تعهد شما به پروتکلهای بینالمللی اعتماد داریم، منتظریم این کشورها خود امنیت مرزهایشان را تأمین کنند و این نشاندهنده پایبندی ما به اصول است و همچنین نشاندهنده این است که ما با متحدان استراتژیکمان همکاری خوبی در تأمین امنیت داریم.
وی افزود: بنابراین از شما توقع داریم یا خودتان تلاش کنید یا اینکه عملیات مشترک انجام دهیم، ما گفتهایم ناتوان از عملیات در خاک کشور شما نیستیم، اما به تمامیت ارضی شما احترام میگذاریم و آماده عملیات مشترک با شما علیه تروریستها هستیم. این قابل قبول نیست که تروریستها از خاک کشور همسایه علیه ما استفاده کنند.
رحمانیفضلی درباره مرزبانان ربوده شده در میرجاوه نیز گفت: تاکنون ۵ نفر از مرزبانان ما آزاد شدند و در اختیار پاکستان هستند و بقیه هم به زودی آزاد میشوند. در این زمینه نیروهای مسلح و وزارت امورخاجه به خوبی عمل کردند و من از آنها تشکر میکنم.
وی افزود: سالانه ۷۰۰ هزار نفر از افاغنه را در این چهار تا پنج سال توانستیم با احترام جمع کنیم و آنها را به کشورشان بازگردانیم، اما متأسفانه بر اساس وضعیت توپوگرافی افغانستان دوباره به ایران بازگشتند، لذا از دولت افغانستان میخواهیم که متعهد و مسئولیتپذیر باشد و وظایف خود را درست انجام دهند در غیر این صورت اگر در جایی اتفاقی افتاد، بدانند این در چارچوب منافع ملی ماست و هیچ جای گلایه نباید باشد.
وزیر کشور گفت: همچینن این را میگویم که در امنیت مرزها هیچ مشکلی نداریم و با توجه ویژه به پدافند غیرعامل خواهیم توانست به امنیت پایدار مرزی دست یابیم.