عجز تل آويو در مقابل مقاومت؛
پیروزی مقاومت در نوار غزه نقش مهمی در استعفای لیبرمن داشته است
روزنامه الاخبار نوشت: تحولات این دور از ایستادگی در برابر اشغالگری، نشانه قوی از معادله قدرت نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ روزنامه الاخبار با اشاره به افزایش قدرت محور مقاومت از تهران تا فلسطین نوشت: پیروزی نیروهای مقاومت در نوار غزه نقش مهمی در استعفای لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی داشته است.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار در مقاله امروز خود نوشت: دلیل استعفای آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسرائیل با هر دلیل سیاسی و انتخاباتی که داشته باشد ولی می توان گفت یکی از مهم ترین نتایج سیاسی پیروزی مقاومت در نوار غزه است. وی تسلیم نشدن در برابر مقاومت را دلیل این استعفا دانست. دو موضوع در استعفای لیبرمن نقش داشته است. نخست پیروزی مقاومت در نوار غزه و دومی رقابت سیاسی و حزبی برای کرسی های جریان راست افراطی در اسرائیل است. از زمانی که اسرائیل در سرکوب نیروهای مقاومت در نوار غزه شکست خورد و گروه های مقاومت فلسطینی نشان دادند که آماده پاسخ موشکی و نظامی به تل آویو هستند، اسرائیل درک کرد که در برابر دو گزینه قرار دارد. نخست این که وارد نبرد نامحدود با مقاومت شود که در این صورت عمق اسرائیل تا تل آویو و فراتر از آن هدف قرار خواهد گرفت و یا این که به نوعی با آتش بس برای جلوگیری از وقوع تلفات انسانی، امنیتی و سیاسی بیشتر موافقت کند.
مقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل بر اساس تجارب سابق خود و داشتن اطلاعاتی از تحولات قدرت مقاومت در نوار غزه و مواضع سران گروه های مقاومت، مجبور به موضع گیری روشن درباره سیاست های خود در برابر نوار غزه شده اند. آیا باید نوار غزه اشغال شود؟ پس از اشغال چه باید کرد؟ آیا قرار است قدرت نیروهای مقاومت بدون اشغال مستقیم نظامی تضعیف شود؟ آیا اسرائیل فقط به دنبال تقویت قدرت بازدارندگی خود است؟ چگونه می توان این اهداف را با کمترین خسارت و در سریعترین زمان ممکن محقق کرد؟ آیا اسرائیل آماده تحمل تلفات انسانی، امنیتی و اقتصادی در مسیر تحقق این اهداف است؟
این پرسش ها برای مقامات نظامی و امنیتی اسرائیل در سایه قدرت گروه های مقاومت برای نبرد در یک دوره طولانی مطرح شده است.
تحولات این دور از ایستادگی در برابر اشغالگری، نشانه قوی از معادله قدرت نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل است.
الاخبار نوشت: شکی در این نیست که مقامات اسرائیلی به شرایط منطقه ای و اولویت های این رژیم در این مرحله نیز توجه دارند. همان طور که پیش بینی می شد اسرائیل این بار به حمله گسترده به نوار غزه اقدام کرد و درایت و حکمت مقاومت با پایداری و قاطعیت روشن شد. مقاومت، اشغالگران اسرائیلی را در شرایطی قرار نداد که از گزینه حمله گسترده استفاده کنند ولی در عین حال توانست عمق اسرائیل را به یک کارت چانه زنی و بازدارندگی تبدیل کند. تحولات این دور از ایستادگی در برابر اشغالگری، نشانه قوی از معادله قدرت نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل است.
تقویت قدرت نیروهای مقاومت در فلسطین و لبنان باعث شده است که به آینده کشمکش با اسرائیل خوشبین باشیم. قدرت گروه های مقاومت در لبنان متکی به یک محور منطقه ای بزرگ از فلسطین تا تهران است. وجود نظرات مختلف در نهادهای تصمیم گیر رژیم اسرائيل بر اساس منافع حزبی و انتخاباتی به دلیل محدود بودن گزینه های اسرائیل، مسئله تعجب آوری نیست. وزیر جنگ اسرائیل مسئول مستقیم اجرای سیاست هایی است که در عرصه سیاسی تصویب می شود. لیبرمن قبل از این که به پست وزارت جنگ در اسرائیل برسد مواضع تندی درباره غزه و لبنان داشت ولی زمانی که به این پست رسید و از گزارش های نظامی و اطلاعاتی نهادهای امنیتی اسرائیل آگاه شد، منطقی تر شده است.
در ادامه این مقاله آمده است: درک لیبرمن از قدرت مقاومت و شرایط منطقه تاثیر منفی بر جایگاه وی در میان راستگرایان اسرائیلی داشته است. در حال حاضر نوعی آتش بس با نوار غزه در افکار عمومی اسرائیل مطرح شده است و در صورتی که لیبرمن نیز با آتش بس احتمالی در نوار غزه موافقت می کرد به وجهه خود ضربه نابود کننده ای وارد می کرد و دیگر قادر به بازگشت به کابینه و حتی کنست نبود. لیبرمن می دانست که استعفای وی با وجود شعارهایی که درباره نوار غزه داشته است تاثیرات منفی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت ولی هدف لیبرمن از استعفا برای بهبود وجهه خود در اردوگاه راستگرایان اسرائیلی است تا بتواند در انتخابات آینده موقعیت بهتری به دست آورد به ویژه آنکه برخی از نظرسنجی ها به کاهش محبوبیت حزبی وی و حتی شکست در انتخابات کنست اشاره دارد. ممکن است استعفای لیبرمن به آغاز یک نبرد انتخاباتی منجر شود.
استعفای لیبرمن و وزیر امور مهاجرت رژيم صهيونيستي بیانگر تزلزل در کابینه اسرائیل بوده و شمار کرسی های پارلمانی این کابینه به 61 کرسی رسیده که بیانگر آن بوده که کابینه اسرائیل وارد یک بحران واقعی شده است و باید تصمیمات دقیقی درباره نوار غزه اتخاذ کند.
از سوی دیگر خالی شدن پست وزارت جنگ، تاثیری بر نهادهای امنیتی ندارد چرا که این نهادها با دستور مقامات سیاسی فعالیت می کنند.استعفای لیبرمن و وزیر امور مهاجرت رژيم صهيونيستي بیانگر تزلزل در کابینه اسرائیل بوده و شمار کرسی های پارلمانی این کابینه به 61 کرسی رسیده که بیانگر آن بوده که کابینه اسرائیل وارد یک بحران واقعی شده است و باید تصمیمات دقیقی درباره نوار غزه اتخاذ کند.
الاخبار در پایان نوشت: شکی در این نیست که تصمیمات امنیتی تاثیرات بزرگی بر نتایج انتخابات آینده در اسرائیل خواهد داشت. مسئله جالب توجه این است که لیبرمن از فرماندهان ارتش که با آتش بس موافقت کرده اند، انتقاد نکرده و تنها از نخست وزیر انتقاد کرد و گفت: نهادهای امنیتی در تصمیم گیری های خود به مسئولان سیاسی وابسته هستند و سیاست ها با تصمیم نهادهای سیاسی اتخاذ می شود و به نظر من نهادهای سیاسی در تصمیم گیری درست شکست خورده اند.
هر چند به صورت رسمی موعدی برای برگزاری انتخابات اعلام نشده ولی به صورت عملی این رژیم وارد فضای انتخاباتی شده است. پیش بینی ها به این مسئله اشاره دارد که ممکن است نتانیاهو وزارت جنگ را برعهده بگیرد، هر چند که حزب خانه یهودی تاکید دارد باید این پست در اختیار نفتالی بنت رئیس این حزب که شریک در کابینه است، قرار گیرد. این وضع به معنای فشارهای فزاینده بر نتانیاهو و تشدید فضای انتخاباتی در اسرائیل است. نفتالی بنت یکی از مهم ترین رقبای نتانیاهو در اردوگاه راستگرایان است.
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی: نتانیاهو در برابر حماس تسلیم شد
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از نخست وزیر کنونی این رژیم گفت: تل آویو در برابر حماس تسلیم شد.
به گزارش شبکه المنار ، انتقادها از دولت و ارتش رژیم اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ادامه دارد. انتقادها پس از آن به راه افتاد که دولت و ارتش رژیم اشغالگر مجبور شدند در برابر معادله ای تسلیم شوند که گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه بر این رژیم تحمیل کردند. روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت ایهود باراک نخست وزیر و وزیر جنگ پیشین اسرائیل گفت بنیامین نتانیاهو در رویارویی اخیر شکست خورده نمایان شد و زیر آتش و جنگ، در برابر جنبش حماس به تسلیم شدن روی آورد و در همین حال از سر انفعال، به بیان سخنانی پناه برد که هیچ واقعیتی ندارد. ایهود باراک افزود هم اکنون این مقاومت است که به گفته او، برای اسرائیل تصمیم می گیرد.
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی تصریح کرد نتیجه رویارویی اخیر، حزب الله و دیگر گروههای مقاومت را بر آن خواهد داشت که مطمئن شوند که اسرائیل زیر آتش، زبان باج خواهی را متوجه می شود.