پخش زنده
امروز: -
بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق در مشهد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم گفت: این معاونت تلاش کرده است با توسعه مفهومی به نام اکوسیستم نوآوری و زیست بوم فناوری در کشور، جریان دانش و تولید علم در کشور را به نظام عرضه وصل کند.
اسماعیل قادری فر افزود: این معاونت همچنین تلاش کرده است، نظام بازارسازی در حوزه علم را با استفاده از ظرفیت های بالقوه در مراکز علمی و تحقیقاتی کشور و همچنین بهره گیری از سرمایه عظیم نیروی انسانی شامل بیش از 33 میلیون جوان ایرانی و 4 و نیم میلیون دانشجو در مراکز دانشگاهی کشور را بوجود آورد.
وی گفت: یکی از معضلات اساسی در حوزه تخصصی زمین شناسی این است که دانش آموختگان این رشته با معضل بیکاری مواجهند.
قادری فر افزود: ایران در کنار ظرفیت های عظیم و بالقوه ای که از نظر منابع معدنی دارد، جزو پنج کشور برتر دنیا در این حوزه است اما در حوزه کارآفرینی و ثروت زایی از این منبع خدادادی بی بهره مانده و صرفا درآمد ناچیزی از خام فروشی مواد معدنی پس از چند مرحله اکتشاف و استحصال و برخی اقدامات مقدماتی به دست آورده است.
وی اظهار داشت: ارزش افزوده ای که در دل منابع معدنی وجود دارد، دهها برابر مقداری است که ما از آن به دست می آوریم لذا این رویداد کارآفرینی و استارت آپی که برای اولین بار در کشور در حوزه علوم زمین برگزار شده است، گام جدی و امیدبخش در جهت پیوند ظرفیت های نوآورانه و فناورانه به کارآفرینی مبتنی بر علم و دانش است.
وی گفت: برگزاری چنین رویدادی مقدمه ای برای تشکیل مراکز نوآوری علوم زمین است که نخستین مرکز نوآوری در حوزه علوم زمین در مشهد راه اندازی خواهد شد.
قادری فر افزود: برنامه هایی برای حمایت از استارت آپ ها و کسب و کارهای مبتنی بر ایده های نوآورانه و فناورانه داریم که به تدریج آنها را اجرایی خواهیم کرد.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور نیز در این مراسم گفت: این رویداد استارت آپی طی تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری برگزار شده است.
جعفر طاهری افزود: این رویداد فرصت مغتنمی برای دانشجویان و دانش آموختگان رشته های مرتبط در حوزه زمین شناسی است که با ارائه ایده های نو در زمینه های علوم زمین و معدن بتوانند به تجاری سازی این ایده ها نائل آیند.
وی اظهار داشت: تاکنون سه پیش رویداد در دانشگاه های فردوسی، پیام نور و آزاد اسلامی مشهد در سال جاری برگزار شده و فرصت مناسبی را برای آشنایی علاقه مندان با کارکردهای رویداد استارت آپی، ظرفیت های کارآفرینی و تولید ثروت در حوزه دانش تخصصی علوم زمین و بهره مندی از تجربیات کارآفرینان موفق در این عرصه ایجاد کرده است.
در حاشیه این رویداد تفاهم نامه ای بین اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق و شهرداری مشهد در زمینه حمایت از طرحهای خلاقانه و نوآورانه امضا شد.
این رویداد با برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی و ایجاد ارتباط بین متخصصین و صاحبان ایده با فعالان بخش خصوصی تا 25 آبان ماه در مشهد ادامه دارد.