پخش زنده
امروز: -
رئیس مراکز مشاوره کارآفرینی: فرصتهای کسب و کار را باید با توجه به نیازها شناسایی کرد و بازارها را بدست آورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، داود فدایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما افزود: باید افراد توانمند را شناسایی کنیم .
رئیس پارک علم و فناوری پردیس هم با حضور در این برنامه با اشاره به اهمیت خلاقیت در راه اندازی کسب و کار گفت : در برخی مواقع باید با استفاده از خلاقیت، فرصت ها را ایجاد کرد.
مهدی صفاری نیا افزود : فرصت های اقتصادی نیاز به سازمان دارد و می توان از تخصص های افراد و کار گروهی در قالب واحد استفاده و آن را به یک فرصت اقتصادی تبدیل کرد.
وی گفت: منابع انسانی بزرگترین فرصت ما هستند و دنیا بر سر آن رقابت دارد و باید منابع انسانی خودمان را توانمند سازی کنیم.
صفاری نیا افزود: طرح توانمند سازی "صدف" را آغاز کردیم که تاکنون چند هزار نفر در آن نام نویسی کردند و فرآیند توانمندسازی آنان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: در بیش از 33 شهر برنامه های کارآفرینی را اجرا کردیم که حدود 17 هزار نفر کار آفرین آموزش دیدند و از این تعداد سه هزار نفر وارد کارآفرینی شدند .
مشاور مهارت های کسب و کار و کارآفرینی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت : الگوی سیاستگذاری و برنامه ریزی در کشورما در چند دهه اخیر، متمرکز بود و برنامه ریزی ها در پایتخت انجام می شود و اجرای آن در مراکز استان ها و در شهرستان و روستاها سپرده می شد. این الگوی برنامه ریزی از بالا به پایین موجب می شود بسیاری از توانمندی ها و ظرفیت های کشور را از دست بدهیم .
مسلم خانی افزود : فرصت استفاده بهینه از منابع انسانی ، بزرگترین فرصت کشورمان است که باید از آن استفاده کنیم ، اینکه افراد در جا و تخصص و قابلیت خود به کار گرفته شوند تا بتوانند با توجه به آن حداکثر توانمندی را داشته باشند .
وی اضافه کرد: باید به سمت تربیت نیروی انسانی خلاق ، نوآور و کارآفرین حرکت کنیم تا بتوانیم فرصت ها را کشف و نیازها را به فرصت و کسب و کار و در نهایت به خلق ثروت تبدیل کند .
خانی گفت : آزمون های استاندارد فراوانی برای کشف استعدادهای کار آفرینی و تربیت آن ها وجود دارد .
وی افزود: باید الگوی شناسایی و هدایت استعدادهای حرفه ای را در مدارس و دانشگاه ها و حتی در مهدکودک ها عملیاتی کنیم تا بر اساس توانمندی های افراد، استعدادها را رتبه بندی کنیم.
خانی اضافه کرد : باید به سمت برنامه ریزی منطقه ای حرکت کنیم .
رئیس پارک علم و فناوری پردیس گفت: بالاترین نرخ بیکاری در میان دانش آموختگان کشور است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، صفاری نیا در استودیو ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: از آنجا که اغلب بیکاران ، از دانش آموختگان هستند باید به این بخش نگاه خاص تری داشته باشیم، پرداختن به تجارت الکترونیک از جمله توجهات خاص به جمعیت بیکار کشور است .
او ادامه داد: سایت های تجارت الکترونیک سبب افزایش بهره وری شده است با توجه به وجود بیش از 200 پارک فناوری در کشور ، بخش های شتاب دهنده های نوآوری تدوین شده که طی آن هر کس فناوری و یا فکری نو و خلاقانه داشته باشد تسهیلات دریافت کرده و دفتر کاری برایش تهیه می شود پارک ها با سرمایه اولیه ای که در اختیارشان قرار می گیرد با صاحب ایده شریک می شوند در ریسک های موجود طرح های خلاقانه که ارائه می شود تاکنون هم 29 طرح شتاب دهنده فناوری با همکاری بخش های خصوصی در کشور داریم .
صفاری نیا افزود: هر کس طرح نوآوری و خلاقانه ای دارد می تواند به واحد شبکه نوآوری تهران رجوع کند و به آدرس TINET.IR رفته و شتاب دهنده های پارک فناوری پردیسان را مطالعه و درخواست همکاری کند البته این آدرس برای کسانی است که می خواهند کارآفرین باشند .
داوود فدایی رئیس انجمن مراکز مشاوره کارآفرینی در سوی دیگر استودیو گفت: کمبود اعتماد به نفس، کمبود تجربه، سرمایه و نداشتن تیم کاری مناسب می تواند به ناامیدی و یا سردرگمی در روند یا آغاز به کار یک ایده خلاقانه منجر شود .
وی افزود: از آنجا که همه نمی توانند دارای تیم کاری مناسب و سرمایه کافی باشند بهتر است که به سراغ سازمان ها و حامیان موجود در استان ها بروند برای مثال در سازمان «حامی» بطور متوسط حدود 110 بیزینس در حال اجراست و علاقمندان و صاحبان خلاقیت می توانند به این سازمان بپیوندند .
صفاری نیا توضیح ملزومات ورود به تجارت الکترونیک و ایجاد اشتغال از طریق نوآوری به شناسایی بازار اشاره کرد و افزود: مطالعه بازار از اصلی ترین مراحل تجارت محسوب می شود پس از آن می توان شبکه توزیع، خدمات پس از فروش، تضمین و گارانتی را مد نظر قرار داد، برای کارآمد بودن این نکات دولت باید بازارهای خصوصی و دولتی را برای صاحبان ایده و نوآوری سهل الوصول تر کند .