آلودگی زیست محیطی، سلاح خاموش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ آلودگی زیست محیطی ناشی از محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که از 12 سال پیش ادامه دارد، زندگی ساکنان مناطق شمالی نوار غزه را به خطر انداخته است.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم در شماره امروز خود نوشت: ساکنان غزه ممکن است صبح هنگام یا پس از غروب آفتاب نسیم غربی خنکی از سمت دریا حس کنند. اما اوضاع برای ساکنان منطقه شمال شرقی بیت لاهیا در شمال نوار غزه متفاوت است. آنها چیزی جز بادهای بدبو و پشه و مگس نصیبشان نمی شود. خورشید در این منطقه بر یکی از بزرگترین انباشت زباله در نوار غزه می تابد که از سال 2006 در محاصره اسرائیل است.
در کنار منطقه انباشت زباله، دریاچه هایی از فاضلاب نیز وجود دارد که موجب شده است این منطقه غرق در حشرات و جوندگان شود. نفوذ فاضلاب به عمق زمین و سفره های زیرزمینی موجب آلودگی منابع آب شرب و کشاورزی شمال غزه می شود.
عزالدین الدحنون شهردار بیت لاهیا می گوید:« شهرداری بیت لاهیا چاره دیگری برای زباله ها و فاضلاب ندارد. امکانات محدود شهرداری این منطقه و محاصره توسط اسرائیل موجب شده است هیچ گزینه ای نداشته باشیم.12 سال پیش یعنی از زمان پیروزی حماس در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین ، اسرائیل نوار غزه را با دو میلیون سکنه محاصره کرد. کامیون های ما قدیمی است و به تعمیرات نیاز دارند و نمی توانیم زباله ها را به مرکز بازیافت زباله در جحرالدیک واقع در مرکز نوار غزه انتقال دهیم. رژیم اشغالگر از ورود لوازم یدکی کامیونها به نوار غزه جلوگیری می کند و اجازه ورود کامیونهای جدید را نیز نمی دهد.»
وی افزود: «ما یک مرکز تصفیه فاضلاب داریم اما به سبب ناتوانی از تأمین برق لازم نمی توانیم این مرکز را راه اندازی کنیم. اسرائیل سال 2006 تنها نیروگاه برق نوار غزه را هدف حمله هوائی قرار داده است.»
بیت لاهیا که اراضی حاصلخیزی دارد تامین کننده تره بار مصرفی ساکنان نوار غزه و همچنین مرکبات و زیتون و توت فرنگی و سیب است. آلودگی محیط زیست این منطقه ، محصولات کشاورزی را نیز به خطر می اندازد.