پخش زنده
امروز: -
بزرگ ترین نعمتی که خداوند در زندگی به من بخشیده است گوش هایی ست که می توانم با آن صدای ناله ی محرومان را بشنوم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در دل کوچه، پس کوچه های شهرها و روستاهای محروم و در دلِ بیغوله های شهرم ایلام صدای آه و ناله ی مردمی به گوش می رسد که دردِ محرومیت، بسیار بیشتر از بیماری رنجشان می دهد؛ مردمی که شاید سال هاست چشم به راهی دوخته اند که مسافری ندارد، مسافری که سفیر سلامتی و دستگیری از آن ها باشد.
تا این که خبر آمدن تیم پزشکان فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی به ایلام برای ارائه ی خدمات رایگان به اقشار محروم، برق امید را در عمق چشمان نا امید محرومان نشاند. گروهی که زکات علم خود را با دستگیری از تهیدستان پرداخت می کنند.
"زینب- م" دختری 25 ساله که سال هاست از مشکل شکاف لب رنج می برد، در پی پخش این خبر در حالی که از فرط خوشحالی گوشی تلفن را در دست گرفته بود و در تماس با واحد خبرِ مرکز ایلام، سؤال هایش را یکی پس از دیگری می پرسید؛ از لحن و بغضی که در کلامش نشسته بود، می شد اشک شوقی را که در چشمانش جمع شده از پشت گوشی تلفن دید.
او می خواست بداند که آن ها دقیقاً کی می آیند و آیا به روستایی که او در آن زندگی می کند –ارمو- ( از توابع شهرستان دره شهر) هم خواهند رفت یا خیر و سوالاتی که همه ی آن ها را تند، تند می پرسید و از شدت شوق، منتظر شنیدنشان هم نمی ماند.
او می خواست بداند که آیا ستون فقرات "مش جعفر" پدر دختر همسایه شان که به خاطر کارِ بسیار در زمین های کشاورزی، دچار آسیب شده و مدتی است که به سختی امورات خانواده اش را می گذراند هم درمان می شود یا خیر؟
در شهرها و روستاهای این استان دورافتاده زینب ها و مش جعفرهای بسیاری زندگی می کنند که سال هاست تنها کاری که برای درمان دردهای مزمن شان یافته اند سازگاری با آن بوده است و امروز برای آمدن این پزشکان خیّر، لحظه شماری می کنند.
و اما انسان ها هنگامی که متوجه شدند بقایشان به کمک کردن بستگی دارد، به مفید بودن آن پی بردند.
در این میان انسان های اولیه نیز برای این که بتوانند زنده بمانند به زندگی گروهی روی آوردند و به همنوعان خود کمک می کردند، به عبارتی در مواقع خطر به همدیگر یاری می رساندند؛ یعنی متوجه شدند که اگر به صورت گروهی این کار را انجام بدهند، بقای بیشتری خواهند داشت. در جوامع پيشين و سنّتي، كه زندگی اجتماعی، پيچيده نبود و روابط اعضا چهره به چهره بود، خانواده و قبيله مفهوم و جايگاه ويژه ای داشت. هرگاه كسی نيازی داشت يا به مشكلی برمی خورد، خانواده، قبيله يا جامعه، آن مشكل و نگرانی و اضطراب را برطرف می كرد.
در كنار اين ها، نهادهای مذهبی نيز به روش های گوناگون به ارائه خدمت می پرداختند. نكته مهم آن است كه به خاطر سادگی روابط و محدود بودن نيازها، ضرورت ايجاد مؤسسه ها و نهادهای سازمان يافته وجود نداشت و افراد جامعه با پيروی از فطرت انسانی خود و سفارش های اكيد اديان، به ياری ديگران مي شتافتند. با تشكيل جوامع شهری و بزرگ، خدمات اجتماعی، دولتی شد.
با ظهور انقلاب صنعتی و پيچيده تر شدن روابط اجتماعی و شيوه های زندگی، اين نياز ضروری تر شد و در پی گسترش انسان های درمانده، بيچاره، ناتوان و بی سرپرست، سازمان ها و مؤسسه های دولتی و غيردولتی بسياری به وجود آمدند كه به خدمات اجتماعی می پرداختند.
بدين ترتیب، دولت ها مجبور به طرح و اجرای برنامه های اجتماعی شدند، به گونه ای كه اكنون اين امر جايگاه اجتناب ناپذيری در جوامع امروزی و حتی قوانين اساسی آن ها دارد. اكنون نه تنها سازمان هايی در داخل كشورها تأسيس شده، بلكه برخی از اين سازمان ها در سطح بين المللی به فعاليت مشغولند و اين امر نشان از جايگاه ويژه خدمت رسانی دارد.
" معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان" در خصوص سفر کاروان پزشکان متخصص زیبایی به ایلام برای ارائه خدمات رایگان به نیازمندان استان گفت: به دنبال رايزنی های صورت گرفته، موسسه ملي مرهم از سی ام آبان ماه تا چهارم آذر در ايلام حضور پيدا خواهد كرد و اقدام به ارائه خدمات درمانی و آموزشی خيرخواهانه ی رايگان به شهروندان ايلامی خواهد کرد.
"دکتر جمیل صادقی فر" افزود: بيش از ١٦٠ عمل جراحیِ رايگانِ شكاف كام و لب، ناهنجاری های مادرزادیِ سر، صورت و جمجمه، بيش از ١٤٠٠ ويزيت رايگان طب فيزيكی و توانبخشی و ٤٠٠ ويزيت رايگان چشم پزشكی و نیز ٨ دوره آموزشی با حضور مدرسين ملی در خصوص حوزه سلامت از قبيل: خودمراقبتی، پيشگيری از ديسك كمر، توانمند سازی زنانِ سرپرست خانوار، افزايش انگيزه تحصيلی در میان دانش آموزان، از جمله اقداماتی است که این گروه پزشکی قرار است در استان انجام دهد.
"مدیرعامل هیأت مدیره موسسه ملی مرهم" نیز با بیان این که، موسسه ملی مرهم در بیست و سومین سفر رسمی خود به ایلام می آید، گفت: بیماران نیازمند به دریافت خدماتی مانند: چشم پزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی به صورت حضوری می توانند به معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام مراجعه کنند و کاندیداهای عمل های جراحی پلاستیک و ترمیمی نیز برای ثبت نام، ویزیت و نوبت دهی باید به سامانه اینترنتی موسسه ملی مرهم به نشانی www.marhamportal.ir مراجعه کنند.
"دکتر کیانی" افزود: افرادی که بیماری و مصدومیت آنان مورد تایید قرار گیرد، در بیمارستان امام خمینی ایلام مورد عمل جراحیِ کاملاً رایگان قرار خواهند گرفت.
وی تاکید کرد: مراجعین باید با دقت، اطلاعات لازم برای ثبت نام اینترنتی را تکمیل کنند و حداقل دو عکس از محل ضایعه را در سامانه اینترنتی اعلام شده بارگذاری کنند.
پیش از این استان های خوزستان، خراسان جنوبی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، مازندران و سیستان و بلوچستان پذیرای تیم های فوق تخصصی موسسه ملی مرهم بوده اند.
و اما برخی از آدم ها را که می بینی، انگار این جملات را با خطی زیبا نوشته اند و بر دیوار دلشان نصب کرده اند که:
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
یکی از این انسان های بزرگ که با دردمندان هم کاسه می شود و بر سفره ی رنج هایشان می نشیند تا شاید ذره ای از آن را کم کند، دکتر علیرضا صابری فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی و عضو هیئت امنا موسسه ملی مرهم است.
او در خصوص انگیزه اش از امدن به شهرها و روستاهای دورافتاده و محروم ایلام می گوید: بزرگ ترین نعمتی که خداوند در زندگی به من بخشیده است گوش هایی ست که می توانم با آن صدای ناله ی محرومان را بشنوم و چشم هایی که ندید، نگاه های منتظر آنان را می بیند.
من به تمام قلب هایی که از شوق دستگیری از محرومان می تپند و لحظه شماری می کنند، ابراز فروتنی می کنم و به هموطنان چشم انتظارم در ایلام وعده ی دیداری نزدیک می دهم.
امیدوارم این اندک کاری که از دستمان برمی آید را از ما پذیرا باشند.
و دکتر محمدرضا ترحمی فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی و عضو هیئت امنا موسسه ملی مرهم، پزشک نوع دوست و متعهدی که او نیز شور و اشتیاق خدمت به تهیدستان را می شود از لحن صدایش و از پشت تلفن به خوبی احساس کرد، در خصوص احساس و انگیزه اش از قدم هایی که عزم رفتن به راه های دور و گاهی صعب العبور کرده اند، می گوید: زکات علم، زیباترین نوع این سنت حسنه است و من با این کارم، زکات علمم را پرداخت می کنم.
او ادامه می دهد: دستمزدی که ما از همنوعانمان می گیریم لبخند رضایت و احساس آرامشی است که آنان پس از بهبود از بیماری می گیرند هرچند ممکن است ما شاهد بهبود یافتن آن ها نیز نباشیم اما همین که تمام تلاشمان را برای به دست آوردن سلامتی اشان انجام می دهیم، این امیدواری را به ما می دهد که آن ها در آینده ای نزدیک به روی سلامتی لبخند بزنند؛ به خصوص کسانی که به صورت مادرزادی دچار مشکل یا نقص ظاهری هستند با رفع این دغدغه ی همیشگی نشاط و آرامش را به دست خواهند آورد که این برای ما هم یک شادمانی و آرامش بزرگ است. دستاوردی که با هیچ ثروت مادی ای قابل قیاس نیست.
و در پایان این شعر زیبا از "فریدون مشیری"
را تقدیم می کنم به انسان هایی که وجودشان همواره زینت بخش نام انسان در طول تاریخ بوده، هست و خواهد بود:
سحر دیدم درخت ارغوانی کشیده سر به بام خسته جانی
به گوش ارغوان، آهسته گفتم بهارت خوش که فکر دیگرانی
**زهرا پوراسماعیل