به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، اسماعیل نجار در نشست خبری تشریح خدمات دولت به مناسبت سالگرد زلزله کرمانشاه گفت: ملت بزرگ ایران و فرهیختگان و ورزشکاران و دیگر اقشار مردم با پیام رهبری سنگ تمام گذاشتند و حماسه جانانه آفریدند که بسیار تشکر و قدردانی می کنم.
نجار همچنین از مردم عزیز کرمانشاه تشکر ویژه کرد که با صبر و شکیبایی با دولت همکاری کردند و البته حضور به موقع رهبر فرزانه انقلاب و رئیس جمهوری در مناطق زلزله زده بسیار راهگشا بود که جای شکر دارد.
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت : برای جمعآوری کمکهای مردمی دستورالعمل داریم؛ افرادی که میخواهند کمک مردمی جمعآوری کنند میتوانند در قالب خیریهها فعالیت کنند. همواره از همه ملت بزرگ ایران تشکر و قدردانی کردیم که کمک شایانی کردند و حماسه آفریدند و این اقدام قابل ستایش است.
نجار تصریح کرد : بحث ما شفافسازی و هماهنگ و با برنامه عمل کردن است. برخی عزیزانی که نقدینگی جمعآوری کردند با همکاری بنیاد مسکن و استانداری کار میکنند و اولویت ما هم بازسازی است تا سریعتر مردم به خانههای خود بروند.
وی گفت: گاهی میگویند کانکس خیلی سخت است و ما هم قبول داریم و کسی نمیگوید راحت است. چاره کار در وهله اول ساخت و ساز است. کسانی که جمعآوری نقدینگی از مردم برای کمک به زلزلهدگان کرمانشاه داشتند، شفافسازی کنند و اگر می خواهند هزینهای انجام دهند در قالب مراکز عمومی درمانگاه یا اگر مدرسهای مانده هزینه کنند یا با کمک کمیته امداد امام خمینی، برای مددجویان این نهاد که ممکن است بیشتر مشکل داشته باشند، هزینه کنند.
به گفته نجار ؛ زمین لرزه کرمانشاه 7.3 ریشتر بود که متاسفانه هر 10 سال شاهد وقوع چنین زلزلهای با این قدرت بودیم. این حادثه 7 هزار و 817 مجروح داشت و 621 نفر نیز متاسفانه فوت کردند.
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت : این زمین لرزه در یکصد سال اخیر از حیث بزرگی در منطقه کرمانشاه بیسابقه بوده است اما با الطاف خداوند در قیاس با مخاطرات سالهای گذشته هم از نظر کاهش تلفات و هم از نظر هماهنگی و همکاری سازمانها، این زمینلرزه قابل تامل بود. این زلزله در تاریکی شب اتفاق افتاد و امکان تردد بالگرد تا 9 ساعت وجود نداشت اما رکورد کم نظیری از انتقال مجروحان گزارش شده است.
نجار افزود: تقریبا کمتر از یکساعت از وقوع حادثه، جلسه شورای عالی مدیریت بحران به ریاست وزیر کشور تشکیل شد. دریافت اطلاعات و ارزیابی اولیه از مسئولان استانی بود و تلفنی با بخشداران و فرمانداران منطقه تماس گرفتیم و در نهایت همه نیروهای امدادی و عوامل اجرایی و نیروهای لشگری و کشوری منطقه آمادهباش داده شد و به منطقه اعزام شدند.
ساعت یک بامداد همان شب به همراه تعدادی از اعضای ستاد مدیریت بحران به منطقه رفتیم و اول صبح با استاندار و هلال احمر به سرپل ذهاب رفتیم و به سرعت جلسه تشکیل و تصمیم های جدی برای واگذاری کار به دستگاه مختلف حاضر در محل گرفته شد.
نجار افزود: در روستاها عملیات نجات به هلال احمر و سپاه و در شهرها به ارتش و هلال احمر واگذار شد. در زلزله بم هم حادثه داشتیم اما فرودگاه در کنارش بود ولی در کرمانشاه برای انتقال هر مجروح حدود 250 کیلومتر مسافت طی شد که رکورد بسیار خوبی است ، ساعت 11 همان روز بحث نجات به پایان رسید و تخلیه 7 هزار و 817 مجروح کار بسیار سختی بود که انجام شد.
به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران، تحویل حدود 100 هزار بسته غذایی 72 ساعته و یک ماهه، اعزام حدود 120 اکیپ ترمیم آب و گاز و برق، برق رسانی به چادرها ظرف مدت 15 روز در 45 هزار محل استقرار مردم، تامین سوخت مردم، ترمیم شبکه مخابراتی و تامین مخابرات با بالن هوایی، اعزام تیمهای سیار بهداشتی و درمانی به مناطق زلزله زده، استقرار 147 کانکس بهداشتی در مناطق، تامین 4 هزار چشمه سرویس بهداشتی و حمام، توزیع 6 هزار تن علوفه و جمعآوری زباله با همکاری شهرداری تهران از خدمات ارائه شده در مناطق زلزلهزده است.
72 ساعت بعد از حادثه، دولت مصوبه داشت و بیش از 50 درصدد کمکهای بلاعوض به استانداری تخصیص داده شد.