پخش زنده
امروز: -
برای اولین بار در کشور استاندارد ملی مشخصهیابی نانومواد با روش ICP در کرج تدوین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، فریبرز قریب رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمین شناسی کشور ضمن اعلام خبر انتشار این استاندارد با عنوان فناوری نانو- مشخصهیابی نانومواد با استفاده از روش پلاسمای جفت شدۀ القایی (ICP) روش آزمون، گفت: با استفاده از دانش فنی، تجربه عملیاتی و بهرهگیری از مقالات و کتب تالیفی کارشناسان، برای نخستین بار در کشور، مشخصهیابی نانومواد براساس روش ICP بهینهسازی و استاندارد شد.
وی افزود: آزمایشگاه ICP-MS این مرکز به عنوان اولین آزمایشگاه عملیاتی مرجع در عرصه آنالیز همزمان و سریع عناصر با حد تشخیص اندک و محدوده غلظتی وسیع، اقدام به توسعه و بومیسازی روشهای آمادهسازی و خوانش نانومواد کرده است.
رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمین شناسی کشور اضافه کرد: تدوین استاندارد فوق، علاوه بر معرفی توان علمی و عملیاتی آزمایشگاههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، منجر به حذف استانداردهای ناکارآمد پیشین و یکسانسازی روش آمادهسازی نانومواد در آزمایشگاههای نانوی کشور شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمین شناسی افزود: این طرح به شماره استاندارد 15524 براساس روشهای آمادهسازی و خوانش بومیسازی شده در آزمایشگاه مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به چاپ رسید.
گفتنی است،متن کامل استاندارد فوق در سایت سازمان ملی استاندارد ایران به آدرس http://standard.isiri.gov.ir/StandardView.aspx?Id=49907 قابل دسترسی است.
ICP-MS به عنوان یک فن حساس، قدرتمند و دقیق، امکان تعیین غلظتهای اندک نانومواد در نمونههای مختلف را فراهم میکند. استفاده از پلاسمای جفتشده القایی جهت مشخصهیابی نانومواد، رویکرد تازهای از این فناوری است که به دلیل وجود استانداردهای ملی ناکارآمد، غیرعلمی و نامفهوم مهجور مانده بود.
بر همین اساس، آزمایشگاه ICP-MS مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعنی کشور با مشارکت در تدوین استاندارد مشخصهیابی نانومواد به روش IC، ضمن ارائه روشهای عملی آمادهسازی، خوانش و پردازش داده، گام بزرگی در رفع نیازهای آنالیزی کشور در حوزه فناوری نانو برداشت.
طیفسنجی پلاسمای جفتشده القایی از جمله روشهای طیفسنجی گسیلی اتمی است که در آن از طریق جریان الکتریکی برای تغییر میدان مغناطیسی متغیر با زمان برای ایجاد القای الکترومغناطیسی و پدیدآوردن محیط گرم پلاسما استفاده میشود. اتمسازی در این روش به کمک پلاسمای تولید شده توسط یک گاز نجیب (عمدتا آرگون و در موارد محدودی از گاز هلیم) صورت میگیرد.
این طیف سنجی کار مهمی در بخش های کنترلی دانش نانو ذرات است و استاندارد سازی آن می تواند نقش مهمی در راستای پیشرفت این دانش در کشور را ایفا کند.
ایران از نظر پیشرفت و تولید علم نانو رتبه ششم جهان را دارا است.