پخش زنده
امروز: -
وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس باید محلی برای تمرین و کارگاه آموزش زندگی باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سید محمد بطحایی امروز در دوازدهمین نشست سالانه همکاری حوزه و آموزش و پرورش در مشهد گفت: در سیاست جدید آموزش و پرورش بدنبال آن هستیم تا اهداف پرورشی ،تربیتی و مهارتی را در سبد آموزش و پرورش قرار دهیم و این کار را با حذف کنکور و نمونه کنکور در مدارس ابتدایی و در بلند مدت در مدارس متوسطه اول شروع کردیم و باید در همه مدارس تمرکز معلمان و مربیان صرفا در مفاهم شتاختی شود.
وی گفت: در نظام آموزش و پرورش در دو دهه گذشته ناخواسته انحراف در برنامه های آموزشی و درسی صورت گرفت و بجای تقویت تربیتی و مهارت آموزی رشد محفوظات دانش آموزان زیاد شد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: حذف کنکور فرایند پیچیده است و با توجه به این که در 85 درصد ظرفیت دانشگاهها نیاز به کنکور نیست باید فرایند یادهی و یادگیری را جایگزین آموزش محفوظات کنیم .
بطحایی گفت: در سند تحول بنیادین مدرسه کانون تقویت محله و محیطی با نشلط و سرزنده برای دانش آموزان نام برده شده است تا دانش آموزان متوجه شوند آنچه می آموزند در زندگی اجتماعی آنها مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: برای نخستین بار در نظام آموزش و پرورش دو ساعت از برنامه های رسمی برای رفع آسیبهای اجتماعی و تهدید تهاجم فضای مجازی در اختیار معلم و مربیان قرار گرفته است تا انعطاف لازم بین محتوی آموزشی ایجاد شود و در این راه نیازمند کمک و هم فکری حوزه های علمیه هستیم .
رییس حوزه های علمیه کشور هم در این نشست گفت: حوزه و آموزش و پرورش همچون طبیبان روح و فکر انسانها هستند و در این رسالت بزرگ باید دو نهاد مهارت لازم را برای هدایت خلق داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: سند تحول بنیادین تجارب 40 سال انقلاب و در طول شش سال در همه مدارس، مراکز آموزش و شورای آموزش و پرورش در حال بازخوانی، تحلیل و مورد توجه است .
وی مهمترین اصل سند بنیادین را تربیت جامع و متوازن، خانواده و تعلقات خانوادگی، هویت ملی ،اسلامی، انقلابی، هویت مستقلدر برابر غرب، پژوهش خلاق در آموزش و پرورش و توانمندی ایفای نقش خوب اجتماعی و برخورداری از مهارتهای زندگی عنوان کرد .
دبیر ستاد همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش هم گفت: از سال 92 تاکنون سه هزار طلبه در مدارس بطور مستمر برای ارائه مشاور مذهبی و تبلیغی و اجتماعی بکار گرفته شده اند .
حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی ملکی افزود: امسال برای سومین سال متوالی با دستور مقام معظم رهبری طلبه سرباز در آموزش و پرورش جذب شده اند و امسال هم 500 طلبه سرباز کار خود را در این وزارتخانه آغاز کردند .
وی همچنین از مشارکت حوزویان در تالیف کتابهای درسی دانش آموزان و فعالیت پژوهشی خبر داد.
دوازدهمین نشست سالانه همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش در سه کارگروه تخصصی اجرای سند تحول بنیادین، همکاری در برش برنامه 5 ساله و 10 ساله آموزش و آسیب شناسی برنامه های جاری ستاد به مدت دو روز در سالن اجتماعات نیایش مشهد برگزار می شود.