پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: با تغییر ظرفیت دانشجویان پرستاری ظرفیت پرستاران کشور از حدود شش هزار نفر کنونی، سال آینده به حدود 10 هزار نفر می رسد.
آقای غضنفر میرزابیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر، این اقدام را تمهیدی بلندمدت خواند که برای جبران کمبودهای پرستاری در کشور از حدود سه سال پیش اجرایی شده و سال آینده به بار می نشیند.
وی استفاده از ظرفیت دانشجویان پرستاری و همچنین تربیت سالانه 10 هزار بیماریار را از راهکارهای کوتاه مدت برای کمبود پرستاران کشور ذکر کرد و گفت: بیماریاران مشابه کمک بهیاران سابق هستند و خدمات اولیه را به بیماران ارائه می دهند.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: باید به سمتی برویم که به کمک همراه بیمار برای طی روند درمانی در بیمارستان ها نیازی نباشد و با ورود این بیماریاران به عرصه خدمات رسانی تا یک و نیم الی دو سال آینده می توان شاهد تحقق این هدف بود.
میرزابیگی استاندارد جهانی برای تعداد پرستار به تخت بیمارستانی را دو و نیم نفر اعلام کرد و گفت: این استاندارد را با توجه به توان داخلی در ایران 1.8 پرستار برای هر تخت در نظر گرفته ایم اما در حال حاضر این آمار نیم،تا 9 دهم به ازای پرستار برای هر تخت است.
وی دلیل این کمبود پرستار را پیشی گرفتن تعداد بیمارستان ها و تخت های بیمارستانی از تربیت دانشجویان پرستاری عنوان کرد.
آقای میرزابیگی در پاسخ به این سؤال که آیا پرستارانی هستند که شیفت 19 ساعته کاری داشته باشند؟ گفت: بر اساس قانون ارتقای بهره وری، شیفت های شبانه 12 ساعته برای پرستاران با ضریب یک و نیم برابر محاسبه می شود که این ساعت کاری پرستاران را با محاسبه یک ساعت تغییر شیفت به 19 ساعت افزایش می دهد.
وی در همین حال از تخلف تعداد کمی از پرستاران که تعداد آنها را پنج درصد کل پرستاران کشور عنوان کرد از این قانون خبر داد و گفت: این افراد حضور بیش از 12 ساعت در بیمارستان دارند که این امر هم تخلف مرکز درمانی و هم تخلف آن پرستار است.
وی گفت: بر مبنای تحقیقات جهانی، حضور پرستار بیش از 12 ساعت در شیفت، سه برابر احتمال دادن داروی اشتباه به بیماران را افزایش می دهد.
وی دلیل این تخلف را نیاز مالی پرستاران و همچنین کمبود اعتبارات مراکز درمانی خواند .