پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران گفت: بارش های پاییز نشان می دهد سال آبی خوبی را شروع کردیم که امیدواریم با تداوم آن کمبودهای بارش در نیمه اول سال آبی گذشته جبران شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا بختیاری در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضع بارش استان افزود: از ابتدای سال آبی (اول مهر) تاکنون 46 میلی متر بارش در استان تهران ثبت شده که نسبت به پارسال که این رقم 11 میلی متر بود 300 درصد افزایش نشان می دهد.
وی گفت: میزان بارش از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به دراز مدت که 31 میلی متر ثبت شده است 50 درصد افزایش دارد.
بختیاری افزود: حجم مخازن آب 5 سد تأمین کننده آب تهران 554 میلیون متر مکعب است که 150 میلیون متر مکعب نسبت به زمان مشابه پارسال کمتر آب داریم در حالی که پارسال به دلیل کمبود بارش بخصوص برف، سدهای تهران وضعیت بدی داشت.
وی گفت: میزان مصرف آب شرب تهران از ابتدای امسال تاکنون 698 میلیون متر مکعب بوده است که این رقم در زمان مشابه پارسال 683 میلیون متر مکعب ثبت شده است بنابراین 15 میلیون متر مکعب نسبت به پارسال در نیمه اول امسال بیشتر آب مصرف کردیم که اگر رشد جمعیت را نیز نسبت به پارسال در نظر بگیریم رشد مصرف نداشتیم.
بختیاری افزود: میزان مصرف آب در 20 تیر امسال 3 میلیون و 500 هزار متر مکعب ثبت شده که این رقم در زمان مشابه پارسال 3 میلیون و 400 هزار متر مکعب بوده است در حالی که متوسط روزانه مصرف آب در شهر تهران در طول سال 2 میلیون و 900 هزار متر مکعب است.
وی گفت: سالانه 1 میلیارد و 450 میلیون متر مکعب آب در استان تهران برای شرب مصرف می شود که میزان مصرف آب فقط در شهر تهران 1 میلیارد و 60 میلیون متر مکعب است.
بختیاری با اشاره به اینکه تأمین آب شرب تهران در سال های نرمال 70 درصد از 5 سد لار، لتیان، کرج، طالقان و ماملو بدست می آید و 30 درصد دیگر از آب های زیر زمینی تأمین می شود افزود: در ترسالی میزان تأمین آب شرب در تهران تا 75 درصد از منابع سطحی (سدها) استفاده شده است همچنین در خشکسالی مانند سال 92 میزان تأمین آب شرب از منابع آب زیر زمینی به 55 درصد نیز رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سال سختی را از نظر تأمین آب، کشور و تهران پشت سر گذاشته است گفت: با وجود 3 عامل قطعی برق، افزایش دما و کمبود بارش در شهر تهران حتی یک ساعت قطعی آب نداشتیم اما در غرب تهران (شهریار و اندیشه) و جنوب غرب به دلیل قطع برق، روزانه چند ساعت قطعی آب داشتیم.
بختیاری افزود: وضع استان تهران از نظر کمبود آب نسبت به سایر استان ها در تابستان گذشته بهتر بود و کم آبی یا بی آبی را مشترکان تهرانی لمس نکردند.
مصرف آب استان تهران 7 تا 8 درصد افزایش می یابد
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران گفت: پیش بینی می کنیم سال آینده 7 تا 8 درصد مصرف آب استان تهران به خاطر رشد جمعیت در منطقه 21 و 22 و مسکن مهر در پردیس و پرند افزایش یابد.
محمدرضا بختیاری در ادامه نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران افزود: با افزایش جمعیت در مناطق 21 و 22 و غرب تهران مواجه هستیم و برنامه ریزی می کنیم تا تابستان آینده را بدون مشکل سپری کنیم همچنین به آب منطقه ای تهران کمک می کنیم تا بخشی از تصفیه خانه ششم تهران به مدار بیاید و 2 پکیج اضطراری نیز در نظر گرفتیم تا در صورتی که تصفیه خانه به مدار نیامد از آنها برای تأمین آب استفاده کنیم.
وی درباره طرح های فاضلاب شهر تهران نیز گفت: حدود 70 درصد تأسیسات فاضلاب شهر تهران و 35 تا 40 درصد تصفیه خانه های فاضلاب انجام شده و تلاش داریم امسال سرعت ساخت تصفیه خانه های شهر تهران را افزایش دهیم.
بختیاری با اشاره به اینکه در استان تهران به لحاظ اجرای فاضلاب از میانگین کشور عقب تر هستیم، افزود: قول می دهیم ساخت 10 تصفیه خانه فاضلاب را در شهرستان های استان تهران مانند بومهن و رودهن و سایر شهرستان ها به ارزش 2 هزار میلیارد تومان در دهه فجر آغاز کنیم.
وی درباره هدر رفت آب در استان تهران نیز گفت: آب به حساب نیامده آبی است که مبلغی بابت مصرف آن دریافت نمی شود که هدر رفت آب نیز جزء آن محسوب می شود که در تهران 23 درصد است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران افزود: 11 درصد آن مربوط به هدر رفت ظاهری آب که شامل انشعاب غیر مجاز و 2 درصد مربوط به شستشوی تصفیه خانه و 10 درصد دیگر مربوط به هدر رفت واقعی آب است.
بختیاری گفت: براساس برنامه ریزی ها در سال 1410 باید هدر رفت آب در تهران به 15 درصد برسد که البته کار مشکلی است چون بخشی از شبکه آب تهران بسیار قدیمی است و برای هر درصد بهسازی شبکه 400 میلیارد تومان نیاز است.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به هدر رفت 15 درصد، 10 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که 4 هزار میلیارد تومان آن فقط برای جبران هدر رفت واقعی آب لازم است.
بختیاری گفت: شهرداری تهران در قطع انشعاب های غیر مجاز همکاری خوبی با آب و فاضلاب استان دارد.
وی افزود: در تهران طرح نیمه تمام نداریم و همه طرح ها در حال اجراست و مدول دوم تصفیه خانه هفتم نیز قرار است اردیبهشت سال آینده وارد مدار شود و همه تجهیزات آن نیز خریداری شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران گفت: با به مدار آمدن مدول دوم تصفیه خانه هفتم 30 میلیون متر مکعب آب به شرق تهران اضافه می شود، همچنین رینگ تهران در جنوب شهر از تصفیه خانه هفتم تا یافت آباد و جنوب شرق تهران قرچک و ورامین نیز به پایان خواهد رسید که 30 میلیون متر مکعب آب از سد ماملو نیز به جنوب شرق تهران منتقل می شود و کیفیت آب جنوب تهران افزایش می یابد.
قانونی برای قطع انشعاب مشترکان پرمصرف آب نداریم
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران گفت: متاسفانه قانونی برای قطع آب مشترکان پرمصرف نداریم، اما امسال به این مشترکان اخطار دادیم در صورتی که رعایت نکردند سه تا چهار ساعت انشعاب آنها قطع شد.
محمدرضا بختیاری افزود: انشعاب دو تا سه درصد مشترکان پرمصرف آب در تابستان امسال قطع شد.
وی با اشاره به اینکه الگوی مصرف آب در هر دوره قرائت، 20 متر مکعب است افزود: 65 درصد مشترکان تهرانی کمتر از الگو تا 15 متر مکعب، 15 درصد مشترکان تا حد الگو، و 20 درصد دیگر بیش از الگو آب مصرف می کنند.
بختیاری افزود: بیشتر مشترکان پرمصرف در مناطق شمالی تهران ساکنند ولی خوشبختانه مردم نسبت به سال های قبل، از لحاظ فرهنگی در مصرف آب همکاری خوبی دارند و مواردی از جمله ترکیدگی لوله را از طریق سامانه 122 گزارش می دهند.
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران گفت: 300 تا 400 میلیارد تومان از دستگاه های نظامی و شهرداری بابت فروش آب طلب داریم و حدود 100 میلیارد تومان نیز به شرکت توزیع برق بدهکاریم که در نظر داریم از طریق تهاتر آن را پرداخت کنیم.
وی با اشاره به گرانی قیمت تمام شده آب و قیمت پایین فروش آن در کشور افزود: بهای تمام شده هر متر مکعب (هزار لیتر) آب در شهر تهران 2500 تومان است در حالی که 600 تومان بابت هر متر مکعب دریافت می کنیم.
بختیاری در مورد نصب ادوات کاهنده گفت: تمام ادارات دولتی و نظامی موظف به استفاده از لوازم کاهنده هستند که از تابستان امسال نصب آن در ادارات دولتی و نظامی شروع شده است.
وی افزود: منظور از صرفه جویی در مصرف آب به هیچ وجه صرفه جویی در آب شرب و بهداشت نیست بلکه صرفه جویی در موارد غیر ضروری مد نظر است.
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه 15 تا 16 درصد جمعیت کشور در تهران ساکن هستند افزود: 20 درصد آب شرب کشور در تهران مصرف می شود.
بختیاری در مورد تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی در تهران نیز گفت: هر قدر از برداشت آبهای زیرزمینی بکاهیم تغذیه آب خوان ها انجام می شود و قرار است شهرداری تهران در افق 1405 شهر سالانه بیشتر از 70 میلیون متر مکعب از چاه های آب برداشت نکند و بقیه نیاز خود را از پساب تامین کند.
وی درباره فرونشست زمین در شهر تهران گفت: در شهر تهران فرو نشست نداریم و پدیده فرو چاله در جنوب تهران در خیابان مولوی، مصطفی خمینی و بازار به دلیل وجود آب انبارها و قنات هایی که از گذشته وجود داشته و به مرورزمان خشک و فضای خالی ایجاد شده که موجب فروچاله می شود.
بختیاری گفت: فرونشست زمین در دماوند، جنوب تهران و شهریار به دلیل برداشت آب های زیر زمینی وجود دارد که باید در زمان اجرای طرح ها در این مناطق مراقبت کنیم.