به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمد شریعتمداری امروز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه وزیران سابق و جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری در محل این وزارتخانه افزود: اگر موفقیتی در آینده داشته باشیم نتیجه همراهی شرکای اجتماعی با دولت و شکست ها نتیجه ناهمراهی دولت با شرکای اجتماعی خواهد بود ،برای حل این مشکلات حاضرم به دولت و مجلس التماس کنم و شما آقای جهانگیری در این مسیر باید به ما کمک کنید.
شریعتمداری افزود: تکریم بازنشستگان نباید در حد یک جشن و دادن لوح تقدیر باشد بلکه باید با تامین آینده و معیشت آنها، روحیه کار را در افراد شاغل تقویت کرد.
وی ادامه داد: کارفرمایان باید بگویند زنده باد کارگر زیرا عناصر اصلی کار همین افراد هستند. اگر فعالیت تولیدی با عشق و رضایتمندی همراه باشد بدون شک بهره وری ما بالا می رود.
وزیر تعاون خاطرنشان کرد: افزایش نیروی انسانی بدون مهارت جزو تخصص های ماست که باید با مهارت آموزی این معضل را برطرف کنیم اما پیش از آن باید به افزایش رضایتمندی کارکنان بیندیشیم.
وی افزود: در کدال بورس اسامی هیئت مدیره شرکت های تابعه منتشر می شود اما انتشار آن از سوی وزارتخانه یک مطالبه اجتماعی و قدم اول است و در قدم بعدی ، هر کالایی در این مجموعه ها خریدوفروش می شود منتشر خواهد شد ؛ البته ممکن است برای کالاهایی که جنبه امنیتی دارد ملاحظاتی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه شایسته سالاری و بومی گزینی می تواند بهره وری را افزایش دهد، گفت: دولت باید به دنبال افزایش روابط با نهادهای اجتماعی باشد.
عضو هیئت دولت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دنبال کاریابی برای بزرگان کشور نیستیم و مدیران باید براساس مهارت و شایسته سالاری انتخاب شوند.
وی افزود: هیچ ترفندی نتوانست مشکلی در روابط نظام با جامعه کارگری ایجاد کند و دولت تلاش کرده است سه جانبه گرایی(دولت، کارفرما و کارگر) رعایت شود.
شریعتمداری ادامه داد: این وزارتخانه بزرگترین نهاد اجتماعی کشور است که بار مسولیت اجتماعی بزرگی به دوش دارد.
سازمان های حمایتی از جمله بهزیستی زیرمجموعه این وزارتخانه است؛ البته در سال های اخیر تلاش کردیم اما نتوانستیم دیوار بلند حمایتی به دور فقرا که بار عظیم انقلاب به دوش آنها بود، بکشیم.
شریعتمداری افزود: در چهلمین سالگرد انقلاب بخشی از مشکلات این افراد باید جبران شود، دریافتی خانوارهای تحت پوشش با یارانه ها به 750 هزارتومان رسیده است اما همه می دانیم با این پول نمی توان زندگی را اداره کرد.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: با دو روش پول پاشی و افزایش مهارت این افراد می توان از فقرا حمایت کرد و دولت به تنهایی نمی تواند بار این مسولیت را به دوش بکشد.
شریعتمداری، یکی از ماموریت های این وزارتخانه را «تبدیل ارائه خدمات اجتماعی دولت به خدمات اجتماعی مردم محور» بیان کرد و گفت : بار تکفل ما در دوران تحریم بیشتر می شود زیرا فشار نظام سلطه در حال افزایش است اما باید بدانیم تحریم به خلق فرصت هایی نیز کمک کند.
بدهی 150 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعیوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای پرداخت بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی، قرار بود 50 هزار میلیارد تومان در قالب تهاتر پرداخت شود اما تاکنون یک دهم این رقم در اختیار ما قرار گرفته؛ هرچند مجموع بدهی دولت 150 هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: امکان پرداخت نقدی بدهی دولت به صندوقها وجود ندارد اما راهکارهایی برای آن در نظر گرفته ایم.
شریعتمداری گفت: اگر با پول پرداختی مردم به صندوقها در زمینه های دیگری استفاده شود، خیانت در امانت است؛ اکنون زیان های این صندوق ها به مردم تحمیل می شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان کرد : برای جلوگیری از 1200 میلیارد تومان زیان سالانه صندوق ها نمی توان به واگذاری آنها اندیشید؛ همچنین برای واگذاری بنگاه های زیان ده باید راهکارهای خاصی اندیشیده شود در غیر این صورت فقر را بین فقرا توزیع کرده ایم.
وزیر تعاون جزئیات جدیدی از توزیع بستههای حمایتی دولت را اعلام کرد
وزیرتعاون ، کار و رفاه اجتماعی جزئیات جدیدی از توزیع بستههای حمایتی دولت را اعلام کرد.
محمد شریعتمداری با بیان اینکه طراحی این بسته کار مشترک سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه است، گفت: این بسته برای حمایت مالی از اقشار با درآمد ثابت است و همچنین حمایت کالایی با حداقلها، از مجموعه این اقشار در چند نوبت صورت میگیرد.
شریعتمداری ادامه داد: در گام اول در این هفته تمام افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در دستور کار هستند که از این امکان مطابق ۱۴ نوبتی که قبلا استفاده کرده بودند، با جدول جدیدی که رقم ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای خانوار یک تا پنج نفره را فراهم کرده است ، بهره مند میشوند.
وی اظهار کرد: لیست کالاها متنوع است که دست خانوادهها را در انتخاب باز میگذارد.
وزیر رفاه افزود: در قدم دوم یک برنامه داریم که بهزودی همراه با حقوق این ماه یا زودتر توسط دولت یا وزارت اقتصاد اجرایی میشود و این برنامه شامل پرداخت به کارمندان دولت در بخشهای مختلف است که به صورت نقدی انجام میشود.
شریعتمداری ادامه داد: سایر گروههای با درآمد کمتر که جزو اقشار حمایت شده تحت پوشش نهادها نیستند، گروه سوم هستند که طرح مربوط به آنها دو هفته بعد از اجرای طرح در دور اول، اجرا میشود.
وی گفت: خطی که در مجلس مشخص شده بود ، سازمان برنامه آن خط را در تنظیم این میزان ریالی مورد استفاده قرار داده است و همه آنهایی که از حقوق دولت بهره مند میشوند شامل بیمه شدگان، بازنشستگان و سایر گروهها، شناسایی شدهاند.
وزیرکار در پاسخ به اولویت کاری خود اینگونه پاسخ داد که کارگران بخش وسیعی از جامعه هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و طیف عظیمی از بانوان خوب و ارزشمند کشور تحت عنوان زنان سرپرست خانوار شناخته میشوند که قریب به سه میلیون نفر هستند.
وی افزود: در شرایطی که امروز اداره زندگی در طبقات متوسط با درآمد ثابت کار دشواری است، این زنان بار تکفل جامعه را به دوش میکشند و حتما باید برنامهریزیهایی برای آنها داشته باشیم.
وزیر رفاه با بیان اینکه در شرایط تحریم باید اشتغال موجود را صیانت کنیم، گفت: اگر سیاست گذاری های اقتصادی اصلاح و تولید فقر متوقف نشود با مشکل مواجه می شویم. سیاست اقتصادی حامی تولید باید در شرایط تحریم محکم تر و با شدت بیشتری دنبال شود.
وزیر رفاه درباره دستور کار تشکیل جلسه شورای عالی کار در روز سه شنبه گفت: بررسی آثار شرایط اقتصادی موجود را بر بازار کار در دستور جلسه قرار داریم که با شرکای اجتماعی در این مورد گفت وگو می کنیم.
علی ربیعی در آئین تکریم و معارفه وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : با تاراج شرکت ها به اسم فروش، مخالفم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی در این مراسم که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، انوشیروان محسنی بندپی سرپرست سابق وزارت و تعدادی از نمایندگان مجلس برگزار شد، گفت: بعضی وقتها دولتها فِقدانشان اندازهگیری نمیشود و برخی از افراد نیز اینگونه هستند؛ به طوری که دکتر بهشتی و شهید مطهری نیز رفتند اما تأثیرات درازمدت آنها ادامه دارد.
وی افزود: اِشکالات بسیاری در کار ما بوده و است و تصمیمات خوبی را گاهی وقتها نگرفتیم اما قصد و نیت بدی نداشتیم، دلمان میخواست وضع زندگی مردم بهتر شود و هرچه را در چنته داشتیم، گذاشتیم.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: معتقدم از این شرایط عبور میکنیم و وقتی این کشتی به آرامش میرسد، جامعه به ثبات خواهد رسید.
وی ضمن ابراز خوشحالی از آمدن شریعتمداری گفت: دوستی ما ۴۰ ساله است و خوشحالم که شریعتمداری نمیتواند بگوید وزیر قبلی خراب کرده است و من آمدم درست کنم ؛ چون دوستیِ ما دیرینه است.
ربیعی همچنین خطاب به شریعتمداری و همکاران سابق خود افزود: پنج بحران یا در آستانه بحران از جمله فشار آب، خاک، محیطزیست و نقدینگی که خیلی به ما مرتبط نیست ، داریم اما سه مسئله اساسی در کشور داریم که یکی از آنها بحث صندوقهای بیمهای و بازنشستگی است.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شریعتمداری مدیر ۱۷ صندوق است که باید سیاستگذاری و برنامهریزیهای لازم را برای آنها داشته باشد و اگر نتوانیم اصلاحات سخت ایجاد کنیم، ممکن است نظام را تحت مخاطره قرار دهیم.
وی به تحولات اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: سنجشهای اجتماعی که در فروردین و آبان ماه انجام میشود، با یکدیگر متفاوت است و بار تحولات نهادهای اجتماعی در حوزه معاونت رفاهی این وزارتخانه است؛ به طوری که در تحولات اجتماعی مشاهده میکنیم که مردم یک جایی زندگی میکنند و ارزشها در جای دیگر است.
ربیعی به تحولات و انقلاب جمعیتی اشاره کرد و افزود: هر کدام از این موارد میتواند نظام سیاسی را متحول کند و در ادبیات، انقلاب جمعیتی را زیرپایه تحولات سیاسی میدانند.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ناچار هستیم که مسئول سیاستگذاری اشتغال باشیم چرا که فرد دیگری وجود ندارد.
وی به بیکاری اشاره و اظهار کرد: این وزارتخانه سخنگوی فقراست، در تحولات، دهکها و طبقات پایین، بیپناه هستند و باید مد نظر قرار گیرند و امروز دیدگاههای نهادگرایی پاسخگو است و اگر در بحران، کسی به دنبال تئوری آزاد برود، درست نیست.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه وزارتخانه پناه بازنشستگان، زنان سرپرست خانوار، معلولان و ایتام است، گفت: باید سالانه به سه هزار یتیم رسیدگی شود.
به گفته وی، باید در گونههای فقر، به فقر مهارتی توجه کافی شود و موضوع بازماندگان از تحصیل خیلی به ما مرتبط نبود، اما با تلاش معاونت رفاهی توانستیم از تعداد این کودکان کم کنیم و به ۸۰ هزار کودک بازمانده برسیم که برای آن نیز در حال برنامهریزی هستیم.
ربیعی گفت: هرچند در فقر مهارتی و درمان، به ما تاختند اما همچنان میگویم که مهمترین کار تحول سلامت، بیمه ۱۱ میلیون حاشیهنشین و فقیر بود که این افراد، کارگران غیررسمی و حاشیهنشین شهری بودند.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به مسکن حمایتی نیز توجه لازم صورت گرفت و معتقدم این وزارتخانه، پناهگاه گروههای خاموش است و باید صدای این گروهها باشد.
وی اظهارکرد: اعضای کانونها، شوراها، اتاقهای تعاون، نظام کارفرمایی و ... صاحبان حق هستند ، برای شریعتمداری آرزوی مقاومت میکنم چرا که کار در این وزارتخانه سخت است.
وی تأکید کرد: در دوران وزارت، با فروش مخالف نبودم اما با فروشی که تاراج باشد، مخالفت کردم.
وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: از این وزارتخانه جدا نمیشوم، همراه آن هستم و خدا شاهد است که هر کاری که در توان داشتم، انجام دادم که البته شاید اشتباهاتی نیز بوده باشد.
ربیعی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر صندوقهای بیمهای مهمترین مسئله این وزارتخانه هستند، گفت: باید سیاستگذاری و برنامهریزی درستی برای صندوقهای بیمهای و بازنشستگی انجام شود.
وزیر سابق وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی هم اکنون خیریه ای را اداره می کند.