پخش زنده
امروز: -
با اجرای طرح لولهگذاری و بازچرخانی با اختصاص 100 میلیون متر مکعب آب در داخل شهر، میتوان تا 9 ماه آینده آب را در زایندهرود جاری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ استاندار اصفهان صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: ادامه حیات و تاریخ اصفهان در گرو زنده بودن این استان و زنده بودن اصفهان به آب بستگی دارد.
آب از اولویت های استان اصفهان است
محسن مهرعلیزاده با بیان اینکه میزان ذخایر آبی استان اصفهان نسبت به پارسال نصف شد افزود: مرداد امسال نگران تأمین آب شرب مردم اصفهان بودیم، چه برسد به کشاورزی، صنعت و مصارف مختلف، اما یکی از امنترین سالها را پشت سر گذاشتیم.
وی یکی از دلایل اصلی برگزاری نشست خبری امروز را مسأله آب عنوان و اضافه کرد: ورودم به استانداری اصفهان با موضوع آب آغاز شد و پایان فعالیت من نیز با آب به پایان میرسد.
کاهش میزان ورودی حوضه آبریز زایندهرود
استاندار گفت: از سال 1350 میزان ورودی حوضه آبریز زایندهرود حدود یک میلیارد و 850میلیون متر مکعب بوده و در سال 97 به 560 میلیون متر مکعب یعنی یکچهارم رسید که این روند، نزولی است.
وی تاکید کرد: نمودار میزان ذخایر آبی استان اصفهان رو به کاهش است و اگر چند تونل آبی به منابع و ذخایر آبی استان اصفهان اضافه نمیشد، وضع بسیار بدتر می بود .
مهرعلیزاده با بیان این که هیچ تغییری برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب نشده است، افزود: فعال شدن کارگروه احیای زایندهرود در استان اصفهان اثرات زیادی در راستای بررسی و ارائه راهکارهای جلوگیری از خشکی حوضه آبریز زایندهرود داشت.
وی گفت: انصاف، منطق و عقل میگوید از هزار و 180 متر مکعب آب، 100 متر مکعب آب را باید برای حفظ فضای سبز غرب شهر اصفهان گذاشت و این یکی از دلایل جاری شدن آب در بستر رودخانه زایندهرود است اما جاری شدن آب در زایندهرود برای مردم به یک رویا تبدیل شده و نباید اینچنین باشد.
طرح بازچرخانی آب در زایندهرود
وی با اشاره به طرح بازچرخانی آب در زایندهرود گفت: این طرح نیازمند 100 متر مکعب آب است اما با اجرای آن باغداران بالادست از این آب بیش از سهمیه خود برداشت کرده و همین مقدار کم آب هم به مسیر آب کنار باغ پرندگان نخواهد رسید.
استاندار اصفهان افزود: در انتقال آب از سد چمآسمان، از 69 دهانه حوضه آبریز زایندهرود آب برداشت میشود که برای جلوگیری از استفاده غیر قانونی باید همهساله در طول این مسیر با نظارت شدید از برداشت آب جلوگیری کرد که البته این امر غیر ممکن است.
پروژه های هفت گانه احیای زاینده رود، نجات گاوخونی، بقای اصفهان
مهرعلیزاده با بیان این که هزینه بازچرخانی آب در زایندهرود حدود 300 میلیارد تومان است، افزود: طرح هفتگانه زایندهرود منجر به نجات رودخانه زایندهرود، تالاب گاوخونی و بقای اصفهان میشود و به دنبال آن فرهنگ، تمدن، قطب گردشگری و امنیت این استان را حفظ میکند.
استاندار گفت: برای اجرای طرح بازچرخانی آب، مقدار آب در نظر گرفتهشده تا دو دهه آینده کافی است؛ وجود سد کوهرنگ، بهشتآباد و طرح انتقال آب از خلیج فارس نیز 560 میلیون متر مکعب آب به 450 میلیون متر مکعب آب کنونی اضافه میکند.
هشتگ #احیا_نجات_بقا
وی با بیان اینکه «طرح های هفتگانه احیای زایندهرود، نجات گاوخونی، بقای اصفهان» در قالب هفت کتابچه 50صفحهای است، افزود: این طرح با هشتگ احیا_نجات_بقا در سایت مربوطه بارگذاری خواهد شد و آماده است تا هرکسی که خواست بتواند این پیمان را بین مردم و دولتمردان اجرا کند.
استاندار اصفهان با بیان این که این طرح تا مرحله انعقاد قرارداد و حتی در برخی موارد تا اجرا رفته است، افزود: برای تکمیل سد بهشتآباد طی قراردادی با شرکت فولاد مبارکه اقدامات لازم در حال اجرا است.
مهرعلیزاده با اشاره به اینکه اگر جای کشاورزی شرق اصفهان باشم، در راستای اجرای طرح هفتگانه احیای زایندهرود این سؤال را میپرسم که حقآبه من چه شد؟ گفت: این معضل چندین بار به وزارت نیرو اعلام شده و در جای خود باید حل شود.
وی افزود: طرح احیای زایندهرود دارای زمانبندی دقیق است و انتظار اجرای آن را از مدیر بعدی دارم؛ با اجرای این طرح با اختصاص 100 میلیون متر مکعب آب در داخل شهر، میتوان تا 9 ماه آینده آب را در زایندهرود جاری کرد.
استاندار اصفهان افزود: در مورد طرح احیای زایندهرود به گونهای عمل نکردم که مدیر بعدی در استان اصفهان بگوید یک کار نیمهتمام به ارث گذاشت و رفت و من را گرفتار کرد؛ بازچرخانی آب در زایندهرود، زنده بودن شهر اصفهان را حفظ میکند.
مهرعلیزاده تاکید کرد: طرح بازچرخانی آب زایندهرود هیچ مشکل اجرایی ندارد.
وی با تأکید بر ضرورت رعایت مسائل زیستمحیطی در استان اصفهان گفت: با حذف 400هزار موتورسیکلت بنزینی و جایگزینی موتورسیکلتهای برقی، بخش عمدهای از آلودگی شهر اصفهان کاهش مییابد.
وی افزود: به دلیل اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان این آخرین نشست خبری من به عنوان استاندار اصفهان است؛ از 17 روز پیش این موضوع را اعلام کردم و یکی از خبرنگاران این خبر را انعکاس داد اما هنوز این کار میسر نشده و جایگزین تا این لحظه مشخص نشده است.
استاندار اصفهان گفت: امروز، فردا و یا دو روز دیگر استاندار جدید و یا سرپرست استانداری اصفهان تعیین خواهد شد.
بی برنامگی ها،علت عمده مشکلات استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به موضوع اشتغال در استان گفت: بخش اعظمی از مشکلات همچون زایندهرود خشک و نرخ بیکاری بالا انباشتی از بیبرنامگیها طی یک تا دو دهه گذشته است؛ در مقابل بخش عمده موفقیتها ناشی از انباشتی از برنامهریزیهای صحیح است.
محمدعلی شجاعی افزود: پیش از آن که قانون منع به کارگیری بازنشستگان مطرح شود، در استانداری اصفهان نگاه ما به کارگیری جوانان پرانرژی در استانداری اصفهان بود.
وی با اشاره به آمار فراوانی اشتغال در استان اصفهان گفت: 10 درصد جمعیت استان اصفهان در بخش کشاورزی، بیش از 46 درصد در بخش صنعت و 49 درصد این جمعیت در بخش خدمات مشغول به کار هستند.
شجاعی گفت: استان اصفهان در جذب اشتغال پایدار روستایی در رتبه دوم کشور قرار دارد، این در حالی است که این رتبه در تیر ماه سال 96 در جایگاه بیست و نهم قرار داشت؛ همچنین اصفهان در طرح پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی رتبه دوم کشور را داراست.
نرخ بیکاری در اصفهان به 13.3 درصد رسید
وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی کشور دو دهم درصد است در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی در استان اصفهان سه و چهار دهم درصد است؛ نرخ بیکاری در استان اصفهان به بیش از 13 درصد رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان گفت: مهاجرت از دیگر استانها به اصفهان منجر به افزایش نرخ بیکاری در این استان میشود که در غیر این صورت نسبت اشتغال استان اصفهان به میانگین کشور بسیار مطلوب بود.
روند اجرای طرح سد سوم کوهرنگ
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: طرح سد سوم کوهرنگ قرار بوده با 83 میلیارد تومان تا سال 93 به بهرهبرداری
برسد اما پس از چند سال متوقف شد و هزینههای تکمیل آن به مرور افزایش یافت.
علی مقدسزاده افزود: توقف طرح سد سوم کوهرنگ دلایل مختلفی داشته که با تقویت کارفرما و تأمین منابع مالی، کار تکمیل این طرح را آغاز کرد ؛ در بهار سال گذشته نیز این طرح به علت حکم قضایی متوقف بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: با تکمیل طرح سد سوم تونل کوهرنگ، 250 میلیون متر مکعب آب برای استان اصفهان ذخیره می شود.
وی با اشاره به روند اجرایی طرح قطار سریعالسیر تهران-قم- اصفهان با بیان اینکه بخش عمدهای از مطالعات آن در استان اصفهان اجرا می شود گفت: برای اجرای طرح متروی اصفهان به بهارستان، اصفهان به شاهینشهر و اصفهان به زرینشهر منابع کافی دولتی وجود ندارد.
مقدسزاده گفت: عملیات اجرایی طرح قطار شهری اصفهان-شاهینشهر با اتکای به بخش خصوصی ظرف یک ماه آینده آغاز خواهد شد.