پخش زنده
امروز: -
سالانه 50 هزارتن گوشت بوقلمون و 200 هزار قطعه جوجه بوقلمون محلی در آذرشهر تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این مجتمع 30 هزار مترمربعی در 6 کیلومتری شهرستان آذرشهر، جاده روستای هفت چشمه واقع است.
12 سالی از زمان احداث آن می گذرد، یعنی از سال 1385 راه اندازی شده است.
هر چند در ابتدای کار، مزرعه کوچکی محسوب می شد اما هم اکنون با داشتن 4 سالن که متراژ هر کدام از آنها هزار متر است، به بزرگ ترین مجتمع پرورش و تولید بوقلمون در شمال غرب کشور تبدیل شده است.
صاحب مجتمع می گوید: سرمایه اولیه برای آغاز فعالیتش، 200 میلیون تومان بوده است و در ابتدا فقط به عنوان یک پرورش دهنده بوقلمون محلی فعالیت می کرد اما رفته رفته به یک مجتمع بزرگ و موثر در زمینه پرورش و تکثیر بوقلمون محلی نژاد برنز تبدیل شد.
شهاب الدین قربانی می گوید: این مجتمع تولید محصولات پاک و به اصطلاح ارگانیک را که امروزه کمتر به آن توجه می شود، سرلوحه کار خود قرار داده و در یک دهه فعالیتش، موفقیت های زیادی را در این زمینه در سطح کشور و بین الملل کسب کرده است.
می گوید: مجتمع بوقلمون آذرشهر بر اساس اصول علمی و با بهره گیری از دانش و فن آوری روز دنیا، در مسیر توسعه صنعت مرغداری سبز گام برداشته است و به حرکت در این مسیر ادامه خواهد داد.
به گفته قربانی، در هر 6 ماه، ۲۵ تن گوشت بوقلمون و صد هزار قطعه جوجه در این مجتمع تولید و به شهرهای اطراف و برخی کشورهای همسایه صادر می شود.
می گوید: هم اکنون 12 نفر به صورت مستقیم و حضوری در مجتمع مشغولند و 44 نفر هم به صورت غیرمستقیم از این مجتمع، ارتزاق می کنند.
کارگران شاغل در مجتمع پروش بوقلمون محلی آذرشهر می گویند: پیش از احداث مجتمع بیکار بودند و هیچ کسب و کاری نداشتند اما با احداث آن، صاحب شغل و درآمد شدند و زندگیشان رونق گرفت.
با این که احداث مزرعه پرورش و تولید بوقلمون، در نگاه نخست کمی سهل و ساده به نظر می رسد اما در عمل، سختی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد که توجه به آنها ضروری است.
به عنوان مثال رعایت اصول بهداشتی در مزارع پرورش بوقلمون، موضوعی است که باید جدی گرفته شود.
ارصلان جلال زاده؛ مسئول بهداشت مزرعه پرورش بوقلمون آذرشهر می گوید: بوقلمون ها، پرندگان حساسی هستند و رعایت کامل اصول بهداشتی برای سلامت و حتی زنده ماندن آنها ضروری است، به طوری که همه کارکنان هنگام ورود به محل زندگی بوقلمون ها، حتی کفش های خود را ضدعفونی می کنند.
می گوید: حتی ارتفاع و دمای محیطی که بوقلمون ها در آن زندگی می کنند، به نوبه خود در رشد آنها موثر و دخیل است، به طوری که ارتفاع حدود 3 متر و دمای 5 درجه بالای صفر در این فصل (پاییز)، شرایط مناسب و مطلوبی برای این پرنده حساس به شمار می رود، هر چند تغذیه و آب و دان آنها هم باید، تنظیم شده و در دفعات مرتب داده شود.
در هر حال شکی نیست که امروزه با تمام پیشرفت هایی که در زمینه های مختلف زندگی بشر ایجاد شده، هنوز هم مسئله تغذیه از نظر اقتصادی و اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تامین سلامتی و شادابی مردم هر جامعه هم به تغذیه مناسب بستگی دارد و با توجه به رشد جمعیت برای رفع نیازهای فوری واحتیاجات آینده، نمی توان فقط به افزایش تولید گوشت قرمز و حتی گوشت مرغ و ماهی متکی بود و بسنده کرد، از این رو توجه به دیگر منابع پروتئین همانند بوقلمون که اجرای آن آسان تر بوده و دوره تولیدش کوتاه تر، امری اجتناب ناپذیر و البته ضروری است.
ما هم پرورش میدیم ولی کسی مجوزی نمیده اگر این اقا گرفته بگه ما هم بگیریم هیچ کسی تو ایران مجوز بوقلمون برنز نداره . تحقیق کنید میفهمید .
یا رانت قوی یا بدون مجوز