رئیس سازمان جوانان هلال احمر تاکید کرد
حمايت روانی و اجتماعی از بازماندگان زلزله از وظایف ذاتی هلال احمررئیس سازمان جوانان هلال احمر گفت: حمایت روانی و اجتماعی ازبازماندگان زلزله به وسیله هلال احمر برای کاهش اضطراب و تامین آرامش روحی زلزله زدگان بسیار مهم است.
شهابالدین صابونچی رئیس سازمان جوانان هلال احمر با اشاره به اقدامات هلال احمر از زمان وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری روز ۲۱ آبان ماه سال گذشته در کرمانشاه گفت:یکی از این اقدامات، استقرار تیمهای سحر (ساماندهی حمایت اجتماعی و روانی) هلال احمر در مناطق زلزلهزده بود که فعالیت عمده این تیمها بعد از زلزله آغاز شد و اوج گرفت.
شهابالدین صابونچی ادامه داد: همچنین پس از وقوع زلزله روز ۲۱ آبان ماه، تیمهای هلال احمر که از استانهای معین اعزام شده بودند تا نوروز فعالیتها را در روستاها و شهرهای زلزلهزده ادامه داند و یکسری تیمهای آموزش دیده نیز تا اواخر شهریورماه سال جاری در روستاها فعالیت داشتند و در مناطق زلزلهزده نقش تسهیل گری و حمایتگری را ایفا کردند.
صابونچی درباره فعالیت سازمان جوانان هلال احمر برای دانشآموزانی که در مناطق زلزلهزده کرمانشاه هستند نیز گفت: برای این دانشآموزان اردوی ویژهای در نظر گرفته شد که در ایام تابستان اجرا شد و ۵۰۰ نفر از دانشآموزان سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی به اردوی مشهد اعزام شدند.
به گفته وی، گزارش اقدامات صورت گرفته از سوی هلال احمر تهیه شده است و روز دوشنبه و همزمان با اولین سالروز وقوع زلزله کرمانشاه ارائه میشود.
رئیس سازمان جوانان هلال احمر از تهیه بستههای لوازمالتحریر برای دانشآموزان مناطق زلزلهزده خبر داد و گفت: در این راستا ۱۷ هزار بسته لوازمالتحریر با کیفیت مناسب تهیه و برای استان کرمانشاه ارسال شده است و فردا دوشنبه ۲۱ آبان ماه با حضور استاندار و رئیس جمعیت هلال احمر به دانشآموزان روستاها اهدا میشود.
صابونچی تصریح کرد: علاوه بر این در کنار برنامههایی که اجرا میشود قرار است از طریق کمکهای مردمی و کمک کشورهای دیگر یکسری اقلام از جمله پوشاک تهیه شود و از سوی تیمهای سحر ظرف هفتههای آینده به زلزلهزدگان توزیع شود.
در زلزله سال گذشته کرمانشاه
امدادرسانان ارتش بیش از ۱۶۰۰ نفر را از زیر آوار نجات دادند.
جانشین فرمانده قرارگاه عملیاتی منطقه غرب ارتش گفت: در زلزله سال گذشته امدادرسانان ارتش در ساعات اولیه یکهزار و ۶۳۲ نفر رازنده از زیرآوار بیرون کشیدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مر کز کرمانشاه امیرجواد مولایی جانشین فرمانده قرارگاه عملیاتی منطقه غرب ارتش با اشاره بهنخستین سالگرد زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبانماه سال ۹۶ گفت: ارتش از ساعت اولیه وقوع زلزله در غرب کشور همپای دیگر ارگانها در خدماترسانی به آسیبدیدگان از هیچ کمکی دریغ نکرد.
جانشین قرارگاه عملیاتی غرب ارتش به پایان خدمات محول شده به ارتش بعد از یکماه از وقوع این زلزله اشاره و بیان کرد: ارتش جمهوری اسلامی با کمک همه جانبه نیروهای همیشه در صحنه ماموریت خود را در همان ماه نخست بعد از زلزله به پایان رساند، اما همچنان بنا بر نیاز مردم درمناطق زلزلهزده فعال هستند.
وی تاکید کرد: بیش از ۴ هزار کانکس با کمک بنیاد مسکن و خیران در شهرستان سرپلذهاب نصب شد، که تمامی زیرساختهای و جانمایی آن توسط ارتش انجام گرفت.
مولایی گفت: بیمارستان صحرایی ارتش بیش از پنج ماه با بهترین متخصصان، ۱۲ اتاق عمل، بخش بستری مردان و زنان، دندان پزشکی، اورژانس، ویزیت و اعزام ۳۰ دستگاه آمبولانس رایگان در خدمت زلزلهزدگان بود.
توزیع ۶۰۰ کامیون اقلام ضروری، خدماترسانی بعد از زلزله از قبیل: وقوع سیل، طوفان و پسلرزههای بعد از زلزله، نصب بیش از ۱۲۰ دوش حمام در نقاط مختلف سرپلذهاب، نصب تعداد زیادی چشمه سرویس بهداشتی، استقرار بیش از پنج ماه دفتر ستاد ارتش برای مراجعات و شناسایی آسیبدیدگان از زلزله و... از دیگر خدمات ارتش جمهوری اسلامی به زلزلهزدگان استان کرمانشاه بود که جانشین قرارگاه عملیاتی غرب ارتش در این گفتوگو اختصاصی به آن اشاره کرد.
وی به مدیریت خوب شهر سرپلذهاب در روزهای پس از وقوع زلزله ویرانگر توسط نیروهای ارتش اشاره کرد و افزود: برای بهتر مدیریت شدن شهر سرپلذهاب آن را به چهار نقطه تقسیم کردند و در هر نقطه یک تیم برای آواربرداری، اکیپ نجات، امداد در راستای توزیع اقلام مورد نیاز آسیبدیدگان، مستقر شد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه
44 واحد آموزشی آسیب دیده مناطق زلزله زده مهر امسال تحویل شد
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه گفت: پس از وقوع زلزله، برای ساماندهی موقت دانش آموزان، ۴۵۷ کلاس درس پیش ساخته به مناطق زلزله زده ارسال شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه مرزبان نظری مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه گفت: در پی وقوع زلزله
۷.۳ ریشتری سال گذشته ۷۸ فضای آموزشی شامل ۲۵ فضای شهری و ۵۳ فضای روستایی با ۴۱۵ کلاس درس (۱۲۷ کلاس روستایی و ۲۸۸ کلاس شهری) آسیب دید، اما به طور کامل تخریب نشدند.
نظری اظهار کرد: پس از وقوع زلزله، برای ساماندهی موقت دانش آموزان ۴۵۷ کلاس درس پیش ساخته به مناطق زلزله زده ارسال شد.
این مسئول با اشاره به مشارکت خوب خیرین برای ساخت فضاهای آموزشی آسیب دیده بر اثر زلزله، گفت: از تعداد ۷۸ فضای آموزشی آسیب دیده استان در جریان زلزله سال گذشته، ۴۴ مدرسه روستایی با ۹۶ کلاس درس مهرماه امسال تحویل شد و پنج مدرسه روستایی با ۱۵ کلاس درس نیز پنجم دی ماه (روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی) تحویل خواهد شد.
وی همچنین ازاتمام عملیات اجرایی چهار مدرسه روستایی با ۱۳ کلاس درس تا پایان امسال خبرداد.
وی در خصوص مدارس شهری آسیب دیده در زلزله نیزگفت: با توجه به اینکه پروژههای شهری به صورت سه طبقه و دارای زیر بنای حدود دو هزار مترمربع اجرا میشود عملیات اجرایی آنها زمانبر است
نظری ادامه داد: از ۲۵ مدرسه شهری آسیب دیده، یک مدرسه ۹ کلاسه شهری پنجم دی ماه امسال تحویل خواهد شد و مابقی مدارس نیز تا مهر ماه سال آینده تحویل میشوند.
به گفته نظری افزایش قیمت مصالح، کمبود مصالح در مناطق، کمبود نیروی انسانی و حجم بالای ساخت وساز در مناطق زلزله زده، تا حدودی باعث کندی عملیات اجرایی این مدارس شده است.
نظری با اشاره به جلب مشارکت خیرین به میزان بیش از ۹۰ میلیارد تومان جهت احداث مدارس در مناطق زلزله زده استان از جمله بنیاد برکت، بانک ها، اتاق بازرگانی، خیرین حقیقی و حقوقی، اضافه کرد: تاکنون ساخت ۱۶۵ فضای آموزشی با ۷۳۳ کلاس درس توسط خیرین تعهد و عملیات اجرایی آنها شروع شده است.
تعمیر و مرمت یازده باب مدرسه در شهرستان سرپل ذهاب و سه باب مدرسه در شهرستان ثلاث باباجانی که در زلزله خسارت جزیی به آنها وارد شده بود، ارسال ۳۰۰ دستگاه کولر آبی پایه دار جهت استفاده در مدارس پیش ساخته، ارسال ۴۰ هزار بسته لوازم التحریر و ۵۰۰ کوله پشتی از دیگر اقدامات مجموعه نوسازی مدارس استان کرمانشاه در پی زلزله سال گذشته بود که مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کرمانشاه به آنها اشاره کرد.