پخش زنده
امروز: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ٢:٤١:٤٩
مجری طرح های خصوصی شرکت برق حرارتی گفت: بخش خصوص 1944مگاوات نیروگاه حرارتی تا قبل پیک مصرف تابستان 98 وارد مدار بهره برداری می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مهدی خباز پیشه درنشست خبری گفت: دو واحد نیروگاه حرارتی 170 مگاواتی قشم ، یک واحد نیروگاه 310 مگاواتی هریس یک واحد نیروگاه 310 مگاواتی کرمانشاه ،یک واحد بخار 160 مگاواتی سیرجان ، دو واحد نیروگاه 160 مگاواتی در خرم آباد ، یک واحد 160 مگاواتی در بندرعباس و دو واحد 166 مگاواتی در غرب کارون در دست ساخت است که همه این واحدها قرار است قبل پیک تابستان 98 به بهره برداری برسد.
وی گفت: از میان این نیروگاه ها یک واحد 160 مگاواتی دربندر عباس تا دو هفته آینده به بهره برداری می رسد.
مجری طرح های خصوصی برق حرارتی تصریح کرد: از سال 84 تا کنون سالانه هزار مگاوات نیروگاه حرارتی به بهره برداری رسید که سر جمع 13 هزار مگاوات به مدار آمده است.
وی افزود: خرید تضمینی برق نیاز به منابع مالی دارد که باید تامین شود چون با درامدهای نرخ تکلیفی امکان خرید تضمینی برق وجود ندارد که دولت و مجلس باید راهکاری پیدا کند تا فاصله قمیت تمام شده و قیمت فروش تکلیفی برق جبران شود در غیر اینصورت وزارت نیرو بدهکار تر خواهد شد.
خباز پیشه گفت: بیش از 90 درصد تجیهزات برق کشور در داخل تولید می شود اما همیشه ساخت این قطعات اقتصادی و به صرفه نیست.
وی گفت: از سال 86 تاکنون مجوز ساخت هیچ نیروگاه حرارتی بدون احداث بخش بخار آن داده نشده است و ما به این موضوع قبل از معاهده پاریس عمل می کردیم اما اگر در نیروگاهی بعد از این تاریخ بخش بخار ساخته نشده است دلیل آن کمبود منابع مالی بود و حتما با تاخیر اجرا می شود.
وی با اشاره به نیروگاه حرارتی بهبهان که واحد بخار160 مگاواتی آن سنکرون شده است گفت: این نیروگاه دو واحد گازی 166مگاواتی داشت که از آن یک واحد بخار 160مگاواتی نیز بدست آمد که سرجمع ظرفیت نیروگاه به 492 مگاوات رسید.
خباز پیشه گفت: این نیروگاه را بخش خصوصی در استان خوزستان ساخته است و بعد از راه اندازی واحد بخار آن راندمان نیروگاه از 34 درصد به 49 و نیم درصد رسیده است.
وی گفت: برای ساخت این نیروگاه 290 میلیون یورو اعتبار هزینه شده که 145 میلیون یورو آن در بخش ساخت دو واحد گازی و 145 میلیون یوروی دیگر آن برای ساخت واحد بخار هزینه شده است.
خبازپیشه افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو در آذربایجان غربی نیز به شیوه سرمایه گذاری BOO ساخته شده که 30 درصد از سرمایه گذاری آن را سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و 70 درصد دیگر را سرمایه گذاران خارجی بعهده داشتند.
مجری طرح های خصوصی شرکت برق حرارتی گفت: دو واحد گازی نیروگاه ماکو هر کدام به ظرفیت 40 مگاوات است که برای هزینه ساخت آن 40 میلیون یورو بوده است.
وی گفت: بخش بخار آن نیز به ظرفیت 40 مگاوات در آینده نزدیک ساخته خواهد شد. و واحدهای جدید دو نیروگاه بهبهان و ماکو به زودی رسماً افتتاح می شود.