پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اگر اقتصاد، دانش بنیان شود خودکفایی معنا پیدا میکند و میتواند محصولات به خلق ثروت برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا مخبر دزفولی در چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت توانسته اند خودشان را به کاربردی کردن محصولات، نزدیکتر کنند به طوری که هم اکنون حدود سه هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان که بخشی از آن علوم پزشکی و زیستی و بخشی دیگر غیرپزشکی است در کشور فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه سهم ما از خلق ثروت ناشی از دانش پایین است، گفت: باید چرخه دانش و محصول را کامل کنیم و اقتصاد نیز از این مسیر، دانش بنیان میشود، باید پایههای دانشی در سطح کشور برپا شود و اگر اقتصاد، دانش بنیان شود خودکفایی معنا پیدا میکند و میتواند محصولات به خلق ثروت برسد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بنابراین راهی جز اینکه اقتصاد را دانش بنیان کنیم نداریم و این مسیر از دانشگاه میگذرد.
مخبر دزفولی به موضوع تحریمها اشاره کرد و گفت: تاکنون به جمهوری اسلامی ایران تحریمهای زیادی تحمیل شده است، تحریمهایی که جرم و ظالمانه است و بدون هیچ دلیل کشور ما را محروم کردند و باید در این عرصه با استفاده از نخبگان و دانشمندان کشور مانند گذشته تحریمها را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: یک روزی ما هیچ سهمی در عرصه علمی نداشتیم، اما امروز میتوانیم از خوداتکایی حرف بزنیم و هم اکنون ۲ درصد تولید علم جهان برای ایران است و جمعی از دانشمندان کشورمان جزو یک درصد برتر دانشمندان جهان محسوب میشوند.
مخبر دزفولی تاکید کرد: ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد که از جمله آن میتوان به ظرفیت بالای انسانی اشاره کرد و براساس آمارهای بین المللی در موضوع شاخص توسعه انسانی جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهایی با شاخص انسانی بالا محسوب میشود که در زمینههای مختلف فناوری، پژوهشی فعالیت و پیشرفتهای زیادی داشته است و این ظرفیت جزو ظرفیتهای جدی غیر از منابع طبیعی در کشور محسوب میشود که باید بدرستی از آن بهره گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فعالیت دانشگاهها باید گسترش پیدا کند چنانچه تاکنون توان دانشگاه به تولید ساخت سد، فناوری هستهای، فرآوردههای بیولوژیک و حتی قدرت بازدارندگی دشمن تبدیل شده است، پس ما شاهد حضور نامحسوس دانشگاه در عرصههای مختلف علمی و فناوری هستیم.
وی افزود: عدهای مطرح میکنند که چرا فقط مقاله تولید میشود، من باید در جواب این افراد بگویم که این حرف یک تهمت به دانشگاه است زیرا ما در ثبت پتنت، رتبه ۳۴ را داریم و امسال تاکنون توانسته ایم ۱۳۳ پتنت را به ثبت برسانیم البته هرچند تبدیل و توان بخشی محصولات و مقالات در کشور ما پایین است، اما ما حرکت را آغاز کردیم و دانشمندان و نخبگان ایرانی در حال فعالیت برای تبدیل دانش به فناوری هستند.
مخبر دزفولی تاکید کرد: باید برنامه ریزی سریع برای تبدیل دانش به فناوری داشته باشیم و یکی از گامهای موثر در این عرصه، فن بازارها هستند چنانچه تاکنون فن بازارهای مختلفی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانههای مختلف برگزار شده است و امروز نیز شاهد برگزاری فن بازار در زمینه پزشکی و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم که در این زمینه دانشگاه بالاخص دانشگاه تهران همیشه پیشگام بوده است.
وی تاکید کرد: هم اکنون فناوریهای گوناگون در عرصههای سلامت، قابلیت عرضه برای مشتریان در سطح منطقه را دارد و باید در این عرصه آموزش فناوری چه از لحاظ فروش فناوری و چه آشنایی دانشمندان با فن آوران صورت گیرد.