پخش زنده
امروز: -
همایش " هنر ایران در دوره قاجار" با بررسی آثار مختلف هنرمندان قاجاریه 29 و 30 آبان در تهران برگزار می شود .
عبدالمجید شریف زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت :هنر خوشنویسی به عنوان یکی از هنرهایی که ما در آن سابقه بسیار طولانی مدتی داریم شناخته می شود و در حوزه های مختلف کاربرد دارد .
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی افزود: هنرخوشنویسی در بسیاری از بناهای تاریخی ، هنرهای صناعی ، سفال و سرامیک ، فلز، قلمدان ها و سایر رشته های هنری به کار رفته است و به دلیل ارتباط آن با کلام وحی و نگارش آیات الهی جایگاهی بالا دارد.
وی افزود: ما می بینیم که هنرمندان ایرانی همیشه سعی کرده اند از خط و کتیبه های مختلف در آثار خود استفاده کنند و این اقدامات در دوره قاجار به اوج خود می رسد.
شریف زاده گفت : خوشبختانه به دلیل این که دوره قاجار بسیار به ما نزدیک است ما از این نوع آثار هم در مجموعه های شخصی و هم در موزه های خود بسیار داریم .
وی درباره همایشی که قرار است به زودی در تهران برگزار شود گفت : این همایش برای بازخوانی هنر دوره قاجار و بررسی بیشتر این دوران برگزار می شود .
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی گفت : ما در عین حال می توانیم فراز و فرود های این هنر را در دوره قاجار به خوبی درک کنیم و این که هنرمندان ما چگونه با هنرهای وارداتی برخورد و چگونه ویژگی های غربی را در خود هضم کردند .
وی افزود: هنرمندان ایرانی در رشته های هنرهای سنتی توانستند بدون این که دچار خودباختگی شوند بخش های مفید هنر غربی را جذب کنند و با ایجاد تحول در هنر خود به روز شوند و بخش های غیر مفید را از خود دور کنند.