پخش زنده
امروز: -
مقاله نویس القدس العربی، یکی از علل گسترده شدن تبعات قتل خاشقجی را برخورد ناشیانه و غیرخردمندانه مقامات سعودی با این موضوع می داند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما روزنامه القدس العربی چاپ لندن در نسخه اینترنتی خود در مقاله ای در باره تبعات قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی با عنوان "عربستان سعودی و مصیبت جسدی که نمی خواهد مخفی بماند"، نوشت: هر روز که از این ماجرا می گذرد، تبعات آن گسترده تر و جزئیات بیشتری از آن فاش می شود.
القدس العربی یکی از علل گسترده شدن تبعات قتل خاشقجی را برخورد ناشیانه و غیرخردمندانه مقامات سعودی با این موضوع می داند. به نوشته این روزنامه، مقامات عربستان از آغاز چنین برخورد ناشیانه ای داشتند و همین مسئله، موجب شد جهان و جهانیان بیش از پیش به این موضوع حساس و پیگیر جزئیات آن شوند.
مقامات سعودی در آغاز، به کلی قتل خاشقجی را داخل کنسولری این کشور در استانبول ترکیه منکر شدند. آنان سپس قتل را به گردن عناصر خودسر انداختند تا محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را از آن مبرا کنند. سعودیها سپس در واکنش به سوالات بسیاری درباره مکان دفن جسد خاشقجی، مدعی شدند جسد او تحویل یک همدست محلی شده است هرچند تا کنون هویت این همدست را فاش نکرده اند. این در حالی است که به نظر می رسد همه این اطلاعات همانند انکار قتل خاشقجی در کنسولگری، دروغ و بی پایه و اساس باشد.
از جمله دلایل دروغ بودن این اطلاعات، سخنان افشاگرانه دادستان ترکیه است. وی تاکید کرده است که نمونه هایی از اسید و مواد شیمیایی در چاه موجود در خانه سرکنسول سعودی و در آب فاضلاب منطقه ای که منزلش در آن واقع است، یافت شده است. دادستان به منابع ترکیه گفته است که قاتلان، جسد خاشقجی را در یکی از اتاق های منزل سرکنسول سعودی در اسید حل کرده اند.
به نوشته القدس العربی، این همه تناقض گویی مقامات سعودی و دروغگویی آنان باعث شده است که هم رسانه های سعودی و هم کشورهای همپیمان سعودی، نتوانند بیش از این به کتمان حقیقت ادامه دهند و به همین علت جهان هم اکنون بیش از پیش در پی کشف این حقیقت است که اولا چه کسی دستور قتل جمال خاشقجی را صادر کرده است و ثانیا چه بر سر جسد او آورده اند. داستان قتل خاشقجی، انسان را به یاد این آیه شریفه قرآن می اندازد که: « مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا» یعنی: هر کس شخصی را بدون حق و یا بیآنکه فساد و فتنهای در زمین کرده باشد، بکشد مثل آن است که همه مردم را کشته است.