پخش زنده
امروز: -
افزایش سهم تعاونی ها در مدیریت بازار محصولات کشاورزی، مشارکت تعاونی ها در برنامه ریزی های بخش کشاورزی و جلوگیری از موازی کاری با تعاونی های روستایی از مهمترین محورهای مورد بررسی در جلسه صبحانه کاری امروز در اتاق تعاون با وزیر جهاد کشاورزی بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون در جلسه صبحانه کاری با اشاره به اینکه اختیارات 40 درصدی بخش تعاون در توزیع کالاهای کشاورزی باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی گسترش یابد گفت: براساس سند توسعه تعاون و اصل 44 قانون اساسی وزارت جهاد کشاورزی مکلف است امکانات و زمینه لازم را برای حضور گسترده شبکه های تعاونی در توزیع و عرضه محصولات کشاورزی فراهم کند.
وی خطاب به محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی از وی خواست تا تکلیف قانون واگذاری اراضی قابل کشت را به تعاونی های کشور مشخص کند.
رئیس اتاق تعاون افزود: براساس قانون باید 50 درصد اراضی کشاورزی قابل احیا به تعاونی های کشور واگذار شود که تاکنون این قانون محقق نشده است.
عبداللهی همچنین از وزیر جهاد کشاورزی خواست از نظرات و دیدگاههای اعضای اتاق تعاون و تعاونی های کشور در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های این بخش استفاده کند.
قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران نیز از موازی کاری شرکتهای تعاونی کشور با شرکت های تعاون روستایی انتقاد کرد و گفت: تشکل ها و تعاونی های کشور باید اجماع شود تا از موازی کاری آنها جلوگیری شود.
ضیغمی معاون امور بین الملل اتاق تعاون ایران نیز با اشاره به تجربه شرکتهای تعاونی کشور در تامین، تولید، ذخیره سازی و توزیع محصولات کشاورزی افزود: این شبکه با 5 میلیون نفر عضو شبکه ایده آل و قابل اعتمادی برای توزیع سبدهای حمایتی کالا و تنظیم بازار است.
محمود صادقی مدیرعامل اتحادیه تعاونی های پسته کاران ارزش صادران پسته را 4 میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: سال گذشته 283 هزار تن پسته صادر شد اما امسال به علت تغییرات آب و هوایی و خسارات باغات پسته 90 درصد تولید از دست رفته است.
وی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خواست با توجه به شرایط پسته کاران و صادرکنندگان پسته مصوبه استمهال وام های آنان را اجرایی کنند و اجازه دهند تا آنها در این مدت زمان تنفس روند تولید و صادرات را مدیریت کنند.
فتحی کارآفرین برتر کشور از سال 91 تا 96 نیز در این جلسه بر نظارت بر کیفیت و چگونگی تامین نهاده های تولید را در بخش کشاورزی تاکید کرد و افزود: هیچ نظارتی در تولید و واردات نهاده های کشاورزی نیست و کشاورز ناگزیر است از این نهاده ها استفاده کند.
وی پیشنهاد کرد: تشکل های تخصصی در تولید و واردات نهاده ها نظارت و خود برای تامین نهاده های مورد نیاز اقدام کنند.
امیرحسین صفری صادرکننده نمونه محصولات لبنی و مدیرعامل تعاونی کارخانجات لبنی در استان کردستان کمبود شیرخام در کارخانجات را چالش اصلی این صنعت دانست و از وزیر کشاورزی خواست به شرایط تولید و عرضه شیرخام از دامداری ها به کارخانجات نظارت کنند.
وی گفت: میزان عرضه شیرخام به کارخانجات 30 تا 50 درصد کاهش یافته و قیمت هر لیتر نیز از 1400 تومان به 2300 تومان رسیده است.
صفری از برخورد قهری سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با کارخانجات لبنی انتقاد کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت شیرخام و مواد بسته بندی کارخانجات مجبورند فرآورده ها را گران عرضه کنند و این مسئله تهدید جدی برای مصرف سرانه این فرآورده هاست.
اما آقای آزاد مدیرعامل اتحادیه سراسری دامپروران کشور در این جلسه خطاب به مدیرعامل تعاونی کارخانجات لبنی استان کردستان گفت: نه تنها هیچگونه کمبودی در تولید شیرخام نداریم بلکه با مازاد تولید مواجه هستیم.
آزاد از مسئولان جهاد کشاورزی خواست در توزیع و تامین نهاده های موردنیاز دامداران مدیریت کنند.
مسعود نماینده اتحادیه کارخانجات تامین خوراک دام نیز با اشاره به اینکه کارخانجات ظرفیت تولید اسمی 20 میلیون تن خوارک دام را دارند از بی توجهی مسئولان به این توانمندی ها انتقاد کرد و گفت: با تغذیه دامها با استفاده از خوراک آماده 2 هزار میلیارد ریال در مصرف کنجاله، ذرت و دیگر نهاده ها صرفه جویی خواهد شد.
وی تصریح کرد: اگر به تولیدات کارخانجات توجه نشود آنها تعطیل خواهند شد.
بررسی خشکسالی و معضلات و تاثیرات آن در بخش کشاورزی از دیگر موضوعات جلسه امروز صبحانه کاری در اتاق تعاون بود.
سید اکبر داودی مسئول اتحادیه دامداران و دامپروران سیستان و بلوچستان با اشاره به تاثیرات ناگوار خشکسالی در این استان گفت: متاسفانه تاکنون در تامین خوراک دام برای دامداری های این استان اقدامی نشده است.
وی تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام از تخصیص هزار تن نهاده و علوفه این استان خبر داد اما تاکنون فقط 200 تن آماده شده است.
آسیایی فرد نماینده گلخانه داران استان بوشهر نیز از وزیر جهاد کشاورزی خواست موضوع استمهال وام کشاورزان را دراستان بوشهر پی گیری کنند.
وی از ممنوعیت صادرات محصول گوجه فرنگی انتقاد .
محمدی نماینده تعاونی گندمکاران استان کردستان از دیگر اعضای اتاق تعاون ایران از قیمت پایین نرخ پیشنهادی خرید تضمینی گندم انتقاد کرد و افزود: در شبکه های مجازی قیمت 1580 تومان برای خرید تضمینی گندم مطرح شده است اما این قیمت مناسب نیست و قیمت آن با توجه به هزینه ها باید حداقل 2 هزار تومان باشد.
محمد خداپرست نماینده اتحادیه مرغداران سراسر کشور نیز درباره نبود دان برای مرغداری های کشور هشدار داد و گفت: مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در خصوص تامین نهاده ها و دان به ما قول هایی دادند اما با وجود نامه نگاری های متعدد اقدامی نشده است.