به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ سید آرش حسینی میلانی امروز در نود و هشتمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران در تذکری درخصوص آلودگی هوا گفت: ما در چهاردهمین روز در نبرد ۱۲۰ روزه مقابله با آلودگی هوای تهران هستیم و در این چارچوب، خوشبختانه مسئولان مربوطه همکاری خوبی با یکدیگر داشتهاند.
وی با بیان اینکه از ابتدای پاییز تا به امروز هیچ روز ناسالمی نداشتهایم و حتی پنجم و ششم آبان هوای پاک را در تهران تجربه کردیم، اظهار داشت: عواملی موثری در این مساله دخیل بودهاند از جمله اینکه ۷۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی طی روزهای گذشته به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده و موفق به اخذ گواهی معاینه فنی خودروهای خود شدهاند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ظرفیت تهویه طبیعی هوای تهران با آغاز زمستان به یک سوم کاهش مییابد و دیگر از کمکهای طبیعت برای مقابله با آلودگی هوا برخودار نیستیم. در این چارچوب لازم است ما برای مقابله با آلودگی هوا کاملا تجهیز شویم.
حسینی میلانی با یادآوری اینکه برای تجهیز تهران در جهت مقابله با آلودگی هوا هماهنگیهایی صورت گرفته و تدارکاتی فراهم شده است، تصریح کرد: یکی از این تدارکات، اقدامات انجام شده از سوی ستاد معاینه فنی است که از تلاشهای مدیریت و پرسنل زحمتکش آنها تشکر میکنم. هماکنون چهار مرکز به صورت سه نوبته و ۲۴ ساعته مشغول به فعالیت هستند و طول صفها به دو ساعت تقلیل یافته و حدود شش هزار نفر هم ثبتنام اینترنتی کردهاند.
وی افزود: ما نباید هماهنگیها و تدارکات را برای مقابله با آلودگی هوا در میانه راه ناتمام بگذاریم. حدود ۱۵۰ هزار خودرو هنوز موفق به اخذ گواهی معاینه فنی نشدهاند و در صورتی که این میزان خودرو، گواهی معاینه فنی را اخذ نکنند، خود را در زمان وارونگی که میدان اصلی نبرد با آلودگی هوا است به موقع تجهیز نکردهایم و حتما با مشکلاتی روبهرو خواهیم شد.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه ناجا نگران صفهای خودروها در مراکز معاینه فنی است، خاطرنشان کرد: باید به تقویت شرایط بازدارندگی توجه لازم صورت بگیرد. همه شهروندان، دستگاهها و بخشها نسبت به رفع آلودگی هوا موظف هستند اما اعمال قانون ضمانت اصلی در موفقیت برنامه کنترل آلودگی است.
حسینی میلانی با بیان اینکه براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در دنیا از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر در معرض آلودگی هوا هستند، ابراز داشت: شهرداری تهران به راهنمایی و رانندگی کمکهای لازم را مبذول داشته است.در هفت ماهه اول سال ۹۷، ۶۰ میلیارد تومان بودجه جاری و ۱۰ میلیارد بودجه عمرانی کمکشده است. در این چارچوب ما انتظار همراهی از راهور و ناجا را داریم.
وی اضافه کرد: امروز اگر در اخذ معاینه فنی تاخیر داشته باشیم باید به روزهایی فکر کنیم که در میانه زمستان شاخص آلودگی هوا به بیش از ۲۰۰ افزایش یافته، مدارس تعطیل شده و کودکان ما دچار آسیب جدی میشوند.
دلایل انحراف عملکرد در حوزه های ماموریتی به شورا ارایه شود
مرتضی الویری در نود و هشتیمن جلسه شورا گفت: در تفریغ بودجه سال 95 نکاتی در شورای پنجم مطرح شد که لزوم گزارش تفریغ بودجه جامع تر احساس می شد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: از جمله اینکه فقط عملکرد ریالی داده نشود و عملکرد مقداری هم داده شود. گزارشی که تا کنون شهرداری داده هیچ کدام از ملاحظات در آن نیست. زمان هم محدود است بنابراین تاکید می کنم مصوبه شورا رعایت شود.
الویری در ادامه اظهار داشت: مطابق با مصوبه عنوان تفریغ بودجه سال 95 شورای شهر تکالیفی در خصوص انحرافات مساعد و نا مساعد عملکرد بودجه 95 نموده است که به شرح ذیل است:
1- عملکرد ریالی و عملکرد مقداری (واحد کار انجام شده) هر ردیف را در اختیار حبارس منتخب شورا قرار دهد. تا حسابرس با بهره گیری از کارشناسان رسمی متخصص نسبت به ارایه گزارش تفریغ بودجه در چارچوب استاندارد های حسابرسی عملکرد مدیریت اقدام نمایند.
2-اطلاعات مربوط به مازاد درآمد بر هزینه سال های 94 و 95 را مشتمل بر جزییات نحوه عملکرد و چگونگی هزینه کرد ذخیره یا سایر اطلاعات مورد نیاز را در اختیار حسابرس منتخب شورا قرار دهد و حسابرس منتخب شورا مکلف است ظرف 3 ماه گزارش خود درباره نحوه هزینه یا ذخیره مازاد بر هزینه به شورای شهر تهران ارایه نمایند.
3-دلایل انحراف عملکرد در ردیف های حوزه ماموریت اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک خدمات شهری ایمنی و مدیریت بحران، شهرسازی و معماری، توسعه مدیریت و هوشمند سازی به تفکیک ردیف های دارای عملکرد ظرف یک ماه به شورای هر تهران ارایه نماید.
الویری افزود: همچنین در بند "ب" ذیل ماده واحده مقرر شده است: به منظور تحقق تفریغ جامع بودجه تدبیری اتخاذ شود تا با سرعت بخشیدن به روند انجام حسابرسی و وفق مقررات قانونی گزارشات تفریغ بودجه شهرداری تهران همراه با سازمان ها و شرکت های تابعه ارایه گردد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در پایان گفت: در اجرای ماده 81 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران لازم است این امر با اصلاحات و الحاقات بعدی به عنوان تذکر ابلاغ و پاسخ کتبی به همراه مستندات مورد نیاز به شورا ارایه شود.
شهردار تهران در رابطه با تغییر وضعیت استخدامی افراد مامور به خدمت برای شهرداری توضیح دهند
رئیس کمیته اجتماعی در تذکری خواستار توضیح شهردار تهران در رابطه با تلاش برای تغییر وضعیت استخدامی تعدادی از افراد مامور به خدمت برای شهرداری شد.
الهام فخاری در جریان نود و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود گفت: در شرایط نقل و انتقال شهردار تهران اخباری مبنی بر تلاش برای تغییر وضعیت استخدامی تعدادی از افراد مامور به خدمت شهرداری به وضعیت مستخدم شهرداری شنیده میشود.
وی ادامه داد: به خصوص در شرایط نقل و انتقال شهردار که شرایط مهمی است، تقاضا میکنم ریاست محترم شورا موضوع را با حساسیت بیشتری پیگیری کند و شهردار محترم نیز در خصوص این موارد توضیح دهد.
رییس کمیته اجتماعی شورا در ادامه با اشاره به تصویب قانون منع به کار گیری بازنشستگان و به نتیجه نرسیدن استفساریه مستثنی شدن شهردار تهران، گفت: افشانی باید تا ۲۴ آبان بهشت را ترک کند. همچنین گفتنی است صبح امروز اعضا پنج کاندیدا را از میان اسامی مطرح شده انتخاب کردند. بر این اساس آخوندی، انصاری، تقوینژاد، حناچی و کشتپور پنج کاندیدای تصدی شهرداری تهران هستند و در جلسات آتی از میان این افراد، انتخاب خواهد شد