پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم در نامهای به پاپ فرانسیس ضمن اشاره به عهدشکنی دولت آمریکا و نیز اعمال تحریمهای ظالمانه توسط رئیس جمهور آمریکا علیه ملت ایران، گفت که انتظار میرود که نسبت به ستمی که از سوی رئیس یک کشور بزرگ مسیحی بر ملت ایران میرود، بی تفاوت نباشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ متن نامه آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران بدین شرح است:
باسمه تعالی
حضرت عالیجناب پاپ فرانسیس
تا آنجا که ما از تعلیمات حضرت مسیح (س) پیامبر بزرگ خداوند اطلاع داریم مسیحیت با خدمت به انسانها آمیخته است؛ بنابراین از آن مقام مقدس به عنوان پیشوای مسیحیان جهان انتظار می رود که نسبت به ستمی که از سوی رئیس یک کشور بزرگ مسیحی بر ملت ایران می رود، بی تفاوت نباشند.
عالیجنابا
دولت ایران به نمایندگی از ملت، قراردادی با رییس وقت دولت امریکا منعقد کرد. این قرارداد مورد تصویب نمایندگان مردم در مجلس شورا قرار گرفت. به گواهی سازمان جهانی انرژی اتمی، از سوی ایران هیچگونه تخلفی در پای بندی به این پیمان دیده نشده است. اما با کمال تأسف رئیس جمهور فعلی کشور آمریکا یک جانبه مرتکب عهدشکنی شده است. اصل وفای به عهد اصلی است که مورد احترام و تأکید همه ادیان و خردمندان جهان است. علاوه بر عهدشکنی تصمیمات حادی علیه ایران که مستقیماً سختی آنها متوجه ملت و مردم ایران می گردد، اتخاذ نموده است. رنجی که مردم ایران از ناحیه تحریم ها متحمل خواهند شد بر هیچ کس پوشیده نمی باشد و صرفاً محدود به غذا و دارو نمیگردد و بر سراسر زندگی روزمره مردم مؤثر است.
کدام وجدان انسانی می پذیرد و می تواند تحمل کند که کودکان، سالخوردگان، مستمندان، زنان باردار و بسیاری گروههای مشابه ضعیف و ناتوان که از نظر موازین انسان دوستانه همواره باید مورد محبت دیگر انسانها قرار گیرند در اینگونه تصمیمات غیر انسانی دچار سختی شوند و شاید به علت کمبود وسائل و امکانات جان خود را از دست بدهند؟ با کمال تأسف این تصمیمات از سوی رئیس کشوری انجام می گیرد که اکثریت قاطع مردم آن مفتخر به پیروی از عیسی مسیح (س)، پیامبر صلح، دوستی و مبشر محبت و عشق به انسانها می باشند. تأسف بالاتر آنکه این تصمیمات تلخ و ناگوار در زمانی صورت می گیرد که شخصی مانند حضرتعالی پیشوائی مسیحیان جهان را برعهده دارید و مورد احترام پیروان سایر ادیان نیز می باشید.
عالیجنابا
اینجانب به عنوان یکی از معلمین دینی که مفتخر به همکاری با آنجناب در پژوهش های گوناگون هستم از پیشگاه آن مقام مقدس استدعا دارم که به هر طریق ممکن در این امر مداخله و ارشادات لازم را مبذول فرمایید.