پخش زنده
امروز: -
خط تولید انبوه جت جنگنده تمام ایرانی « کوثر»در اصفهان افتتاح شد تا به همه فرافکنی های رسانه های مغرض در خصوص توان ایران برای ساخت جنگنده های بومی پایان داده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز اصفهان؛ سی و یکم مرداد ماه امسال زمانی که آیین رونمایی از نخستین جت جنگنده کوثر برگزار شد عدهای اقدام به شبهه افکنی در فضای مجازی کردند و همین مسئله باعث شد که برخی تصور کنند آنچه که روی داده غیر واقعی است.
کسانی که به دنبال زیر سوال بردن توانمندی متخصصان حوزه دفاعی بودند تصویری از یک جنگندهF5 آمریکایی با متنی تحقیرآمیز منتشر کردند و با فضاسازی رسانه ای این گونه القا کردند که جنگنده کوثر کپی همان جنگنده آمریکایی است.
اگر چه بدنه جنگنده کوثر شباهت بسیار زیادی به جنگنده اف 5 آمریکا دارد اما متخصصان کشورمان با اتکا بر توان و ظرفیت های داخلی ویژگی هایی را به جنگنده کوثر افزوده اند که با سایر جنگنده ها متفاوت و نمونه ای پیشرفته تر است.
نباید فراموش کرد که کوثر یک جت جنگنده شکاری رهگیر به شمار می آید که ماموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی است و قابلیت مانور بسیار بالایی را دارد.
از دیگر قابلیت های این جنگنده نصب انواع موشک ها مورد نیاز صحنه رزم است و به گونه ای طراحی و ساخته شده که با دیگرتجهیزات و سلاح های ساخت داخل سازگاری کامل دارد.
از مهمترین اتفاقات دیگری که در طرح ساخت جنگنده کوثر رخ داده، میتوان به نصب موتور توربوجت بومی اوج روی جنگنده کوثر نام برد؛ اوج نخستین موتور جت ساخت ایران است که همتای موتور J-85 به شمار میرود.
موتور توربوجت ملی اوج، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع 50 هزار پا را دارد و در شرایط مختلف عملیاتی و آب و هوایی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بر روی انواع پرندههای با وزن حداکثر 10 تن را دارد.
این موتور با بیش از 14 هزار قطعه و با فناوری بسیار پیچیده موجب ایجاد یک جهش بلند در دانش طراحی و فناوری ساخت در صنعت هوایی کشور شده است.
خودکفایی در بخش سیم کشی و یا همان وایرینگ در هواپیمای کوثر ۱۰۰ درصد و در بخش سامانه های اویونیکی در حدود ۹۰ درصد است؛ در داخل کابین جنگنده F5 هم یک تغییر اساسی صورت گرفته و آن هم استفاده از نمایشگرهای دیجیتال چند منظوره به جای نمایشگرهای بسیار قدیمی آنالوگ است.
نمایشگرهای دیجیتال اطلاعات لازم از جمله ارتفاع پروازی، زوایه نسبت به افق، سرعت، میزان سوخت و ... را در اختیار قرار می دهد و علاوه بر افزایش دقت و راندمان، فشار روانی خلبان را هم کاهش می دهد.
در کابین های قدیمی، خلبان باید به صورت همزمان عقربه های مختلفی را کنترل و همزمان به عملیات پروازی و همچنین در صورت لزوم درگیری و اجرای آتش می پرداخت که در قابلیت جدید همه این نواقص رفع شده است.
تبدیل سایت نشانهگیری قدیمی به سایت مدرن دیجیتال، نصب کامپیوتر محاسبات بالستیک، ارتقاء رادار جنگنده و تبدیل آن به یک رادار پیشرفته چند منظوره کنترل آتش برای بالابردن کشف اهداف و تهدیدات و نصب سامانه نقشه متحرک هوشمند از جمله ویژگی های جت جنگنده کوثر و تفاوت های آن با جنگنده F5 محسوب می شود.
به گفته وزیر دفاع کشورمان در پروژه کوثر، 10 دانشگاه برتر کشور، 72 شرکت پیمانکار، 44 شرکت تامین کننده، 63 شرکت دانش بنیان همکاری داشتهاند.
با افتتاح خط تولید انبوه جت جنگنده کوثر می توان گفت قدرت نیروی هوایی ارتش تا حدود زیادی ارتقا می یابد، موضوعی که امیر بنی طرفی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح مرداد ماه امسال به آن اشاره کرد و امروز رنگ واقعیت به خود گرفت.
ساخت جت جنگنده مدرن و نسل 4 کوثر ابتدای راهی بسیار طولانی در بخش هوایی برای کشورمان محسوب می شود و می توان این پرنده جدید را نه فقط یک هواپیمای آموزشی، پشتیبانی رزمی بلکه یک بستر برای آزمایش و توسعه بسیاری از فناوری ها در آینده دانست.
نگارنده:سعید نصیری فر
حال اگر در رسانه ملی به عنوان پیشرفته ترین هواپیما معرفی شده! و چه سیاستی دنبال شده ! من تو این مورد تخصصی ندارم . شاید بهتر بود بگیم ، هواپیمای پیشرفته تر از خود F-5F یا چند تایپ از نسل سوم شکاری ها هم رده خودش ، باز من تخصصی در زمینه سیاستهای معرفی یک پرنده شکاری در منطقه خاورمیانه و جهان ندارم ، باید دید هدف از این نوع معرفی چی بوده ؟!
(نباید فراموش کرد که کوثر یک جت جنگنده شکاری به شمار می آید که ماموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی است و قابلیت مانور بسیار بالایی را دارد).
دقت کنید: (پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی)(قابلیت مانور بسیار بالا) قطعا کسانی که متخصص هستند متوجه کلمات کلیدی در تعریف این جنگنده و نوع ماموریتش هستند .
ولی بهرحال کوثر که بهینه F-5F هست ، و اون رو به یک هواپیمای شکاری با توجه به قابلیت هایی که براش تعریف شده تبدیل کرده و در آینده امید به خدا ، بتونیم هواپیماهای نسل چهار ، پنج و حتی نسل ششم تولید کنیم
یاد و خاطر شهید منصور ستاری که استارت ساخت جنگنده بومی رو زد و پرسنل فنی و مهندسین فنی این تایپ و خلبانان میهن پرست شکاری F-5 گرامی باد .
موتور اوج هم همون ۵۰۰ موتور یدکی اف ۵ که شاه برای ایران خریده بود. راستگو باشیم
نمیدونیدچه کیفی داره در ارتقاع ۱۰۰۰ پایی موتورش حسابی داغ میشه
اون لحضه هستش که حشرش میزه بالا لامصب نمیزاره فرود بیام
کوثر هرچی ک باشه برای شروع خوبه.کشوری ک 35ساله تحریمه.
میخوای بدونی چیه دادا .بازتابش رو تو رسانه های غربی دنبال کن
روح شهدای خلبان و تیمسار شهید ستاری شاد.
دوستان عزیز اینکه ما انتظار داشته باشیم که همین الان جنگنده ی پیشرفته تولید کنیم خیلی غیر منطقی وکم لطفیه
مثل اینه که از برادران رایت که مخترع هواپیما بودن انتظار بره که همون اول پهپاد تولید کنن چون تا تکنولوژی نباشه نمیشه اینکارو کرد.ما سالهای زیادیه که از طرف دنیا تحریم هستیم.همینکه داریم با دانش بومی قدم به قدم خودمون به خودکفایی میرسیم غرورانگیزه چون توی دنیا کمتر کشوری وجود داره که دهه ها تحریم بوده باشه و با تکیه به دانش متخصصای خودش اونم بدون کمک کشورای دیگه بتونه تا این حد در عرصه دفاعی ونظامی پیشرفت کنه.همین الانم ما از خیلی کشورای دیگه که سالانه هزینه های چند صد میلیاردی میکنن از نظر نظامی جلوتریم وگرنه الان ماهم وضعیت ناامنی داشتیم مثل کشورای دور وبرمون.همینکه کل دنیا دارن واسه برنامه های موشکی وپهپادی وهسته ای ما خودشونو میکشن نشانگر قدرت فوقالعاده بازدارندگی ما هست.کشوری مثل ترکیه که تحریم نبوده و با همه ی دنیا قطعات تولید سلاح مبادله میکرده.قطعا اگه ماهم تحریم نبودیم باتوجه به دانشی که داریم الان به جای اینکه جزو قدرتهای منطقه باشیم جزو ابرقدرتهای دنیا بودیم.ترکیه همیشه وابسته سلاحهای کشورای دیگه بوده تا اینکه تازه خودش سر عقل اومده رفته سراغ تولید پهپاد.
همین الانم با وجود اینکه به خاطر تحریمها ناوگان هوایی و... فرسوده شده ما جزو قدرتهای مهم دنیا به حساب میایم.
واما قدرت اصلی ما(((((((دراینکه تجهیزات نظامی قدرت یه کشور رو تعیین میکنه شکی نیست ***اما هیچ جای دنیا وهیچ کشوری مردان وزنان باغیرت وبا اراده ی ایران رو نداره؛افسران آمریکایی که توی پایگاه عین الاسد بودن توی ویدیویی که ازشون پخش شد اونقدر ترسیده بودن که داشتن گریه میکردن با وجود اینکه مجهز ترین ارتش دنیا هستند ))))))))ومهم تراز تجهیزات مردانی هستند که از تجهیزات استفاده میکنند؛همونطور که ۸سال آزگار دربرابر عراق یا بهتره بگیم تمام دنیا وتجهیزات مدرنشون ایستادگی کردیم ثابت کردیم مردترین آدمهای این دنیا هستیم.درود به تمام زنان ومردان استوار این سرزمین.پاینده ایران وایرانی