به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی در حاشیه نشست خبری معماری و شهرسازی شهرداری تهران با اشاره به گودهای رها شده گفت: پرکردن گودهای رها شده در شهر تهران به راحتی ممکن نیست و پایش این گودها و پیگیری آنها در دستور کار است و در حال حاضر 120 گودعمیق در تهران شناسایی شده که حوزه اداره کنترل ساختمان شهرسازی شهرداری تهران در حال پیگیری آن است که زودتر به نتیجه برسد و در این مورد تعیین تکلیف خواهد شد.
*بلندمرتبه سازی از سال 93 متوقف شده است
وی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر در پایتخت بلند مرتبه سازی می شود؟ افزود: از نیمه دوم سال 93 بلندمرتبه سازی به معنای ساختمان های یازده طبقه و بالاتر ، متوقف شده است و کمیسیون ماده 5 نیز در این زمینه مجوزی صادر نمی کند اما بدان معنا نیست که هرگز اتفاق نیفتد بلکه بلندمرتبه سازی یکی از اقدامات شهرسازی است.
حناچی تصریح کرد: اینکه کجا و چگونه بلندمرتبه سازی صورت می گیرد؛ دستورالعمل آن به دبیرخانه عالی شهرسازی در حال ارائه است وآخرین مراحل آن را برای ابلاغ می گذراند و به عنوان سند زیردست کمیسیون های ماده 5 تلقی خواهد شد و در واقع این موضوع خیلی قانونمندتر از گذشته خواهد بود واینگونه نیست که در کوچه های کم عرض یا در جاهایی که اساسا شبکه ترافیک ما جا نمی دهد یا خدمات ما به شدت مشکل دارد بتوانیم این کار را انجام دهیم.
* دوره طرح تفصیلی تمام نشده است
معاون معماری و شهرسازی شهر تهران در پاسخ به اینکه طرح تفصیلی در چه مرحله ای قرار دارد؟ گفت: طرح تفصیلی دوره آن تمام نشده اما ایراداتی در اجرا داشته که بازبینی و ضوابط آن آغاز شده و چند مرحله این ضوابط به مناطق نیز ابلاغ شده است و با توجه به تصویب کمیسیون ماده 5 این کار ادامه خواهد داشت.
حناچی ادامه داد: درباره طرح جامع و تفصیلی با توجه به سامانه jic که در شهرداری داریم دیگر نیاز نیست که برای جمع آوری طرح از صفر شروع کنیم و نگاه کلی بیشتر به مسایل و مشکلاتی که در سطح شهرداریم معطوف خواهد بود تا تبدیل به برنامه شود.
* مال های متخلف باید مشکلات سطح شهر را حل کنند
وی با اشاره به مال ها و مجتمع های تجاری ساخته شده در سطح شهر تهران که مشکلاتی را به وجود آورده است ، گفت: اینها پروژه هایی است که شکل پیدا کرده اند و طبق سیاست گذاری حوزه شهرسازی اگر تخلف داشته باشند با پروانه آنان برخورد خواهد شد و اگر پروانه های آنان ظرفیت داشته باشد جلوی ادامه کار گرفته می شود و طبق کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها با آنان برخورد می شود.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: اگر شکل گیری پروژه ها مراحل تصویبی را طی نکرده و اسناد قانونی نداشته باشند ، ما اینها را تخلف تلقی می کنیم و در کمیسیون ماده 100 برخورد می نماییم . در واقع اگر پروانه ای بهره برداری یک میلیون و 600 هزار متر مربع بوده باشد ولی یک میلیون و 300 هزار متر مربع را ساخته باشد از ظرفیت باقی مانده آنان میزان تخلف را کم می کنیم و پروژه را می بندیم.
حناچی در پاسخ به وضعیت ایران مال اظهار کرد: پروژه ایران مال ، پروژه ای نیست که ما با قلع و قمح وارد آن شویم ولی مشکلاتی که این پروژه در سطح شهر به وجود آورده است باید با مشارکت سرمایه گذار حل شود و باید آنجا یک ایستگاه مترو و شبکه دسترسی عمومی و حمل و نقل ساخته شود تا مشکلات ترافیکی را به حداقل برسانیم.
* پادگان جنگ افزار در منطقه 13 تخریب نمی شود
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در پاسخ به پادگان های رها شده در شهر تهران گفت: تصمیمات نهایی در خصوص پادگان های رها شده را نیروهای مسلح می گیرند و بعد بر اساس منافع سرمایه گذار ، اراده مدیران شهری و منافع بلند مدت شهروندان یک استراتژی برد- برد وجود دارد که ما امیدواریم به نتیجه برسیم.
حناچی خاطرنشان کرد: در پادگان جنگ افزار منطقه 13 امکان تخریب وجود ندارد و منطقی نیست . در واقع اگر بخواهیم این ملک را تجاری کنیم با ساختمان های موجود در آن می توان به بهره برداری رساند و از آنجایی که این ساختمان قدمت تاریخی داشته و شناسنامه نیروهای مسلح محسوب می شود باید آن را حفظ و تبدیل به موزه کنیم.