به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سایت شهرداری تهران، سهیلا صادق زاده گفت: به زیر ساخت های اجتماعی، فرهنگی، حقوقی و اقتصادی توجه در خوری نشده است. به عنوان مثال در اجرا و پیاده سازی شبکه عابر شهری جدید با مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی مواجه هستیم که در ارائه طرح آن ها غفلت شده و اجرای آن را برای منطقه 10 دشوار کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد بافت این منطقه ریزدانه، فرسوده و ناپایدار است، افزود: با توجه به اینکه ضوابط شهرسازی و مقررات کلی ساختمانی جهت املاکی با این حد ریزدانگی تعریف نشده است، پیاده سازی ضوابط در این منطقه مشکلات بسیاری را بر سر راه نوسازی بافت فرسوده قرار داده است.
شهردار منطقه 10 ادامه داد: در این منطقه قطعات کمتر از 200 متر و کوچه های با عرض کمتر از 6 متر داریم، ضوابط و مقررات ملی ساختمان که وزارت راه و شهرسازی برای تمام کشور تدوین و ابلاغ کرده است، در این منطقه قابل اجرا نیست. به عنوان مثال متقاضیانی برای نوسازی مراجعه می کنند و تصمیم دارند ساختمانی 3 طبقه با طبقه همکف تجاری داشته باشند، اما در این قوانین گفته شده چنین ملکی باید آسانسور داشته باشد. وقتی ملک 60 متر است امکان نصب آسانسور وجود ندارد و ما هم نمی توانیم چنین مجوزی را بدهیم. این ضوابط و مقررات موجب می شود نوسازی در این منطقه با مشکل مواجه شود.
شناسایی و معرفی 85 نقطه امن منطقه 10 در بحرانصادق زاده با تاکید بر اینکه به دلیل فرسودگی ساختمان ها با نا ایمن بودن آن ها مواجه هستیم، افزود: معابر بسیار کم عرض هستند و اگر حادثه ای رخ بدهد برای خدمات رسانی به شهروندان با مشکل مواجه و به طور حتم با حجم سنگین ترافیک و سردرگمی رو به رو می شویم.
وی ادامه داد: برای تسهیل این معضل نقشه هایی تهیه کرده ایم که 85 نقطه امن منطقه در آن ها مشخص شده است، این نقشه ها در قالب نقشه های چاپی و تصاویر متحرک (گیف) در فضای مجازی ، سرای محلات و مدارس توزیع شده است و در پرتال شهرداری منطقه 10 هم موجود است و شهروندان به راحتی به آن ها دسترسی دارند.
شهردار منطقه 10 با بیان اینکه در زمان وقوع اولین زلزله در تهران برای ایجاد آرامش شهروندان و مدیریت بحران این نقشه ها را در منطقه تهیه کردیم، تصریح کرد: باید تبلیغات و آموزش در این زمینه را افزایش دهیم تا شهروندان در هنگام وقوع حادثه آدرس ها را به یاد داشته باشند و بدانند که می توانند از این نقشه ها استفاده کنند، تمام تلاش ما این است که با تکرار این نقشه ها ، نشانی ها را در ذهن مردم نهادینه کنیم.
کالبد نامناسب، مقدمه ای برای ایجاد آسیبصادق زاده با اشاره به اینکه عمده آسیب های اجتماعی که در سطح کلان شهر تهران دیده می شود در این منطقه هم وجود دارد، عنوان کرد: در این منطقه خانواده های آسیب دیده، در معرض آسیب و نیازمند به حمایت و توانمند سازی حضور دارند، به دنبال این معضلات وجود کودکان کار و خیابان و بازمانده از تحصیل هم دیده می شود.
وی عنوان کرد: بسیاری معتقدند کالبد نمی تواند در رفتار آدم ها تاثیر بگذارد، ولی ما در این منطقه تاثیر آن را زیاد می بینیم. گذر پشت بزرگراه شهید نواب صفوی به دلیل نوع ساخت، محل تجمع معتادان شده است. جداره رو به نواب فعال و جداره پشت غیر فعال است و ترددی در آن اتفاق نمی افتد. بسته بودن این مکان آن را تبدیل به محیطی امن برای رویش انواع آسیب های اجتماعی و محیطی نا امن برای رهگذران ایجاد کرده است. باید در طراحی این گذر کمی تجدید نظر کنیم که در حال حاضر با همکاری سازمان نوسازی این تغییرات در حال اجرا است.
شهردار منطقه 10 یکی از مهم ترین مشکلات این منطقه را طرح تفصیلی دانست و گفت: طبق این طرح خیابان هایی که هویت منطقه بوده اند باید تعریض شوند و چون در ساخت و ساز جدید مالکین به عقب نشینی رغبتی نشان نمی دهند، منطقه بافت قدیمی و فرسوده خود را حفظ کرده است.
وی با بیان اینکه در این منطقه جمعیت نسبت به مساحت خیلی زیاد است، گفت: این منطقه متراکم ترین منطقه شهر تهران است و حدود 400 نفر در هر هکتار سکونت دارند. مرکزیت و کاربری های خاص مثل تعمیرگاه ها هم تردد در این منطقه را تشدید کرده است. البته ما در منطقه در امور ترافیکی وسیع تصمیم گیرنده نیستیم.
صادق زاده ادامه داد: در مواردی می توانیم با معاونت حمل و نقل و ترافیک همکاری و همفکری داشته باشیم به عنوان مثال بخشی از خیابان زنجان به یادگار امام (ره) را در گذشته بسته بودند که این امر مغازه داران را با مشکل مواجه کرده بود و برخی از آن ها در حال ورشکستگی بودند. با جمع آوری استشهادیه و بررسی این امر در کمیسیون، تصمیم به بازگشایی خیابان گرفته شد که هم رضایت شهروندان را به همراه داشت و هم به کاهش ترافیک کمک کرد.
تحقق 94 درصد از درآمد پایدار تا آبانصادق زاده در خصوص وصول عوارض پایدار در این منطقه تصریح کرد: درآمدهای نقدی منطقه تاکنون به مبلغ 330 میلیارد ریال وصول شده که نسبت به تعهدات منطقه تاکنون معادل 94 درصد محقق شده است.
وی ادامه داد: از این مبلغ 77 میلیارد ریال در حوزه عوارض پایدار وصول شده که نسبت به کل مبلغ وصولی منطقه، 23 درصد است. البته با توجه به اینکه هنوز توزیع فیش انبوه در سطح شهر تهران صورت نگرفته است، انتظار می رود در ماه های منتهی به پایان سال وصول عوارض پایدار و همچنین نسبت عوارض پایدار به کل درآمد منطقه در جایگاه بهتر و مطلوبی قرار بگیرد.
گردشگری یکی از راه های درآمدزایی شهریشهردار منطقه 10 جذب سرمایه گذاران در منطقه را یکی از راه های رونق کسب و کار، گردشگری و همچنین نوسازی دانست و تصریح کرد: با توجه به پتانسیل های منطقه و تشکیل کمیته هایی جهت شناسایی و احصا اطلاعات سعی شده است با ارائه بسته هایی نسبت به جذب سرمایه گذار برای رونق کسب و کار اقداماتی انجام شود تا علاوه بر کسب درآمد نسبت به تغییر بافت فرسوده منطقه، تامین سرانه های فراغتی و ... اقدام شود که در این خصوص محور خیابان قزوین با طرح ایجاد بورس بازار دکوراسیون داخلی در مقیاس منطقه ای تهیه و در حال گفتگو و جذب سرمایه گذار هستیم.
صادق زاده ایجاد گردشگری را یکی از راه های درآمدزایی در مناطق دانست و عنوان کرد: در حال حاضر تنها مکان گردشگری این منطقه موزه هفت چنار است که ما برای اولین بار برنامه ای را جهت ایجاد زیست شبانه در آن برگزار کردیم که با استقبال خوب شهروندان مواجه شد. ولی باید مراکز گردشگری دیگری هم ایجاد کنیم. طبق مطالعاتی که داشته ایم قرار است خیابانی را به مسیر تجاری- فراغتی تبدیل کنیم. ساخت این پروژه زمان می برد، اما همین که مطالعاتش انجام شده بخش مهمی از راه را طی کرده ایم.