حسین شیخ الاسلام یکی از مترجمان لانه جاسوسی است، او پس از تسخیر لانه جاسوسی برای کمک به دانشجویان در برقراری ارتباط با گروگان ها و ترجمه اسناد وارد لانه جاسوسی شد و تا آخرین روز، یعنی سی دی ماه 1359، با ترجمه اسناد نقش مهمی را ایفا کرد.
شیخ الاسلام در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در تشریح جزئیات آن روزها اظهار داشت: وقتی خبر رفتن شاه به امریکا منتشر شد ملت ایران احساس تحقیر می کرد و تصور مردم آن روز این بود که انقلاب به دست امریکایی ها پایمال شده است .
وی ادامه داد : عده ای از دانشجویان در دفتر تحکیم دانشجویی قرار گذاشتند که با توجه به قرار قبلی برای تظاهرات در دانشگاه تهران به مناسبت تبعید حضرت امام (ره ) و روز دانش آموز، این بار تظاهرات را در اعتراض به پناه دادن امریکایی ها به شاه، در مقابل سفارت امریکا انجام دهند.
شیخ الاسلام افزود: پس از شناسایی های اولیه تظاهرات آغاز شد و تعداد مشخصی از دانشجویان وارد سفارت شدند آنها پس از ورود به ساختمان مرکزی که محل اقامت دیپلمات های امریکایی بود حرکت کردند و بیش از 50 امریکایی را به گروگان گرفتند.
وی با بیان اینکه تلاش ما در این 444 روز احقاق حقوق ملت ایران بود اظهار داشت: هدف دانشجویان تحویل گروگان ها در ازای بازپس گیری و محاکمه شاه در ایران بود .
شیخ الاسلام افزود : امریکایی ها تلاش دارند به جهانیان و ملت ایران تلقین کنند که 13 آبان با تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 شروع شد در حالی که این واقعه تنها مربوط به این سال نمی شود بلکه به حوادثی از جمله کودتای 28 مرداد 32 و تلاش انگلیس و امریکا در بازگرداندن شاه و جنایات 25 ساله شاه به فرماندهی امریکایی ها و همچنین 13 آبان 42 یعنی زمان تصویب کاپیتولاسیون و تبعید امام و همچنین 13 آبان 57 و کشتار دانش آموزان باز می گردد .
وی ادامه داد : اقدام دانشجویان پیرو خط امام در تسخیر سفارت ، اقدامی دفاعی برای حفظ انقلاب ، جان ملت و بازپس گرفتن شاه بود و این اقدام دانشجویان بر اساس اصل 51 منشور سازمان ملل متحد، یعنی بحث دفاع از خود ، اقدامی مشروع محسوب می شود.
شیخ الاسلام گفت : دانشجویان پس از ورود به ساختمان مرکزی به اسنادی دست پیدا کردند که نشان دهنده توطئه چینی امریکایی ها در ایران بود، زمانی که دانشجویان وارد ساختمان مرکزی شدند به اتاقی رسیدند که یکی از مأموران سیا، مأمور نابود کردن اسناد این سازمان بود و دستور داشت که اسناد را نابود کنند.
وی ادامه داد : با توجه به تازه کار بودن این مأمور سیا، او بیش از حد اسناد را در ماشین خرد کن ریخته بود و همین موضوع باعث خراب شدن ماشین شد و بسیاری از اسناد در اختیار دانشجویان قرار گرفت.
شیخ الاسلام با اشاره به اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی گفت : این اسناد نشان می داد که امریکایی ها جاسوس های زیادی را برای ایجاد فتنه و درگیری در ایران پرورش داده بودند و یکی از مهم ترین این اسناد تلاش آنها برای استفاده از رئیس جمهور وقت یعنی بنی صدر بود.
وی ادامه داد : وقتی امریکایی ها با کار و مطالعه بر روی اطرافیان حضرت امام (ره) به این نتیجه رسیدند که قدرت نفوذ آنها بسیار پایین است با بنی صدر رو به رو و متوجه شدند که او فردی است که می توانند رویش حساب کنند، امریکایی ها یکی از جاسوس های خود را به بهانه سرمایه گذاری به ایران فرستادند و او را مسئول رابطه با بنی صدر کردند، این رابطه تا ورود امام و بنی صدر به ایران ادامه دارد.
شیخ الاسلام گفت : در یکی از این اسناد که در جلسه استیضاح بنی صدر در مجلس شورای اسلامی قرائت شد پرداخت پول از جانب امریکایی ها به بنی صدر مطرح شده و در این سند آمده است که فرد جاسوس می گوید من به بنی صدر پول دادم و از او چیزی نخواستم، فکر می کنم او فهمید معنی این کار چیست.
وی در ادامه با اشاره به برخی دیگر از اسناد به دست آمده اضافه کرد : اهمیت ایران و جایگاهی که امریکایی ها با 40 هزار مستشار امریکایی در ارتش ایران برای خود ایجاد کرده بودند نشان می دهد آنها اطلاعات زیادی را در منطقه جمع آوری می کردند که از طریق ایران به سایر ایستگاه های خود ارسال می کردند.
شیخ الاسلام گفت: یکی از پایگاه های مهم آنها در ایران پایگاهی در کبکان و بهشهر بود که امریکایی ها از آنجا، آزمایش های اتمی شوروی سابق را رصد می کردند و بر اساس اطلاعات این پایگاه ها در نهایت قراردادهای منع گسترش سلاح اتمی، موشک های دوربرد و میان برد را امضا کردند .
وی تاکید کرد : با انقلاب ایران قدرت مرکزیت منطقه ای و رصد شوروی از دست آنها خارج و این امر تا حدودی باعث افول قدرت امریکا در منطقه و جهان شده بود.
شیخ الاسلام با بیان اینکه یکی از تلاش های امریکا برای بازگرداندن ابهت از دست رفته خود، حمله به صحرای طبس بود اظهار داشت: قرار بود آنها پس از ورود به طبس و سپس تهران، گروگان های امریکایی را آزاد کنند، البته گروگان ها توسط دانشجویان در نقاط مختلف ایران پخش شده بودند اما چند روز قبل از حمله به طبس با فشار بنی صدر و قطب زاده در پی بازدید صلیب سرخ از این گروگان ها، دانشجویان مجبور شدند همه آنها را در سفارت جمع کنند.
وی افزود : پس از جمع آوری گروگان ها در سفارت ، حمله با نقشه ای از قبل طراحی شده اجرایی شد و در نهایت نیز به شکست انجامید.
شیخ الاسلام در ادامه در خصوص اسناد گفت: پس از جمع آوری همه اسناد لانه جاسوسی و انتشار آنها، بیش از یکصد کتاب منتشر شد که برای همه دنیا جالب و جذاب بود ، بسیاری از ساختارهای جاسوسی دنیا این اسناد را خریدند اما نکته جالب اینجا بود که امریکایی ها اجازه ورود این اسناد را به داخل امریکا ندادند و نگذاشتند مردم امریکا بدانند پول مالیات آنها خرج جاسوسی در دیگر کشورها می شود.