بهترین زمان برای شروع غذای کمکی کودکان
دوران نوزادی و کودکی به عنوان دوران زیربنا در رشد و تکامل هر فرد است که با تامین مواد غذایی موردنیاز ، میتوان آینده سالمی را رقم زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: مناسبترین زمان برای آغاز تغذیه تکمیلی در نوزادان، سن ۶ ماهگی است و تنها در مواردی ویژه در صورت نیاز، تغذیه تکمیلی زودتر شروع میشود.
زهرا سهرابی افزود: کودکانی که دارای مشکلات گوارشی مانند رفلاکس در زمان مصرف شیر هستند، کودکان مادران شاغل و یا کودکانی که به دلیل مصرف حجم بالای شیر مصرفی، به ویژه شیر خشک، افزایش وزن بالایی داشته اند، با آغاز تغذیه تکمیلی حجم شیر مصرفی کاهش یافته و از افزایش بی رویه وزن نوزاد جلوگیری میشود که در این موارد تغذیه تکمیلی زودتر شروع میشود.
وی تصریح کرد: در نوزادانی که دارای مشکلات تکاملی هستند، مانند نوزادان با عقب ماندگیهای ذهنی و جسمی، فلج مغزی و هرگونه مشکل تکاملی مانند مشکل در نشستن یا گردن گرفتن و حتی مشکل در بلع، به ناچار تغذیه تکمیلی به تعویق افتاده و در سنین بالاتر و پس از هشت ماهگی آغاز میشود.
استادیار دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، مناسبترین غذا برای آغاز تغذیه تکمیلی را فرنی یا حریره به شرط آنکه کودک به بادام حساسیت نداشته باشد، معرفی کرد و هشدار داد: حساسیت به بادام در همان روزهای نخست مصرف، بر حسب علایم پدید آمده از نوع گوارشی یا پوستی، آشکار میشود.
دکتر سهرابی با یادآوری این موضوع که این غذاها باید در ابتدا با قوام کم و شبیه شیر تهیه شود و از حجم کم در اندازه یک یا دو قاشق در روز، آغاز شود، به این نکته نیز اشاره کرد که غذاها باید با قاشق به کودک داده شود تا کودک به آرامی و با فرآیند بلع آشنا شود.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی توصیه کرد: برای آغاز هر غذای جدید، باید یک هفته کودک آن غذا را مصرف کرده و بعد غذای بعدی را استفاده کند تا از هرگونه حساسیت غذایی جلوگیری شود.