عضو شورای سیاسی جنبش انصار الله یمن؛
فریب اظهارات آمریکا را نمی خوریم
محمد البخیتی: " اگر در گفتارتان صادقید، تجاوز به یمن را متوقف کنید، ما نیز پس از این دیدگاهمان را عوض میکنیم و به این درک میرسیم که ارزیابی هایمان اشتباه بوده است. "
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون المنار، عضو شورای سیاسی جنبش انصار الله یمن معتقد است مردم یمن در حوزه دین، مذهب و قومیت با هم مشکلی ندارند به همین دلیل بحران یمن ناشی از مشکلات داخلی نیست بلکه ناشی از مشکلات منطقه ای و بین المللی است.
محمد البخیتی در ارزیابی اظهارات اخیر مقامات آمریکا و برخی از کشورهای دیگر غربی درباره ضرورت پایان جنگ در یمن، به این شبکه گفت، اظهار نظر مقامات آمریکایی همگان حتی مزدوران را در یمن غافلگیر کرده است. ما در یمن در اوج هوشیاری قرار داریم و فریب اظهارات آمریکا را نمی خوریم. آمریکا از اقدام محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی ناراضی است و همین موجب شد تا آینده ولیعهد عربستان به خطر بیفتد به این دلیل که یک نفر به نام خاشقجی را بدون در نظر گرفتن رضایت آمریکا کشته است، اما همین عربستان، به همراه امارات و حتی آمریکا همواره در پی کشتار مردم یمن است. این نشان می دهد کشتار مردم یمن با رضایت آمریکاست به همین دلیل ما فریب اظهار نظرهای آمریکا برای پایان جنگ در یمن را نمی خوریم. سخن ما به آنان این است که اگر در گفتارتان صادقید، تجاوز به یمن را متوقف کنید، ما نیز پس از این دیدگاهمان را عوض می کنیم و به این درک می رسیم که ارزیابی هایمان اشتباه بوده است. ما مانعی در برابر صلح نیستیم.
وی درباره اظهار نظر نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن در موضوع آغاز گفتگوها میان طرف های یمنی گفت ممکن است نماینده دبیر کل به اظهار نظرهای مقامات آمریکایی خوش بین است زیرا او به سیاست های راهبردی آمریکا توجهی ندارد ضمن اینکه یکی از اهداف او این است که در ماموریتش موفق باشد به همین دلیل حتی در ظاهر، در پی آن است تا به اظهار نظرهای مختلف در این زمینه واکنش مثبت نشان دهد. البته ما هم به طور اصولی از گفتگو حمایت می کنیم و در این زمینه با سازمان ملل متحد همکاری مثبتی خواهیم داشت اما سزاوار است نقش سازمان ملل متحد، مستقل و به دور از تصمیم گیری های آمریکا باشد.
البخیتی افزود ما باید واقع بین باشیم و بدانیم که تجاوز به یمن همچنان در خدمت منافع آمریکا، غرب و اسرائیل است و مردم یمن هم باید این موضوع را درک کنند. همچنین مردم یمن باید بدانند همگان در کشور هدف این جنگند زیرا مشخص شده است قدرت هایی که در کنار متجاوزان ایستاده اند همه را هدف قرار داده اند، ترور اعضای حزب اصلاح و اخوان المسلمین به دست مزدوران آمریکاست. با چنین درکی از متجاوزان، باید متحد و همدل باشیم و شرایط گفتگو را در داخل کشور مهیا کنیم. اگر توانستیم چنین فضایی به وجود بیاوریم نیازی نداریم به همدیگر امتیاز دهیم، در چنین شرایطی چیزی که نیاز داریم این است که همدیگر را بپذیریم که همین دستاورد خوبی است زیرا راه حل اگر از خارج از کشور و عرصه بین المللی باشد به منافع بین المللی هم ارتباط خواهد داشت، با این حساب تا زمانی که آنان تداوم جنگ در یمن را در جهت منافع خود می دانند ره به جایی نخواهیم برد. حتی اگر سازمان ملل متحد به راستی خواستار راه حل باشد باز هم در این مسیر منافع خارجی مد نظر قرار خواهد داشت و این به زیان یمن است. در نتیحه اظهار نظر وزیر دفاع آمریکا درباره ضرورت توقف جنگ در یمن و رسیدن به صلح در کشور، می تواند پیامد خطرناکی داشته باشد زیرا هدف آنان شکل گیری دولت خلع سلاح شده در یمن است و این نمی تواند به سود گروه های یمنی باشد، ضمن اینکه آنان در پی راه حلی مبتنی بر تجزیه یمن هستند و چنین روندی را نمی توان راه حل دانست.
وی درباره شرایط انصار الله برای توقف جنگ گفت، ما شرایطی در این زمینه نداریم. خواسته ما توقف جنگ و آغاز گفتگوها بدون هیچ پیش شرطی است. آنان هستند که شرط تعیین می کنند،
درخواست وزیر دفاع آمریکا به گونه ای است که گویا از جایگاه قیم یمنی ها سخن می گوید، زیرا او حتی راه حلها را هم مد نظر قرار داد، تجزیه یمن و روی کار آمدن دولت خلع سلاح شده در یمن، از طرح های اوست، در چنین شرایطی باید پرسید گفتگو بر سر چه خواهد بود؟
و اصولا وقتی تصمیم گیری ها انجام شده است گفتگوها چه مفهومی دارد؟ آنان به شیوه امر و نهی سخن می گویند و گویی مردم یمن دانش آموزان کلاس درسشان هستند به همین دلیل سخن ما این است که توقف جنگ و بازگشت به میز مذاکرات باید بدون پیش شرط باشد، ما نیز شرطی نداریم اما طرف مقابل است که شرایط عدیده ای مطرح می کند که خلع سلاح، تحویل دادن مناطقی که تحت تسلط دولت ملی (دولت نجات ملی) است به دولت هتل نشینان (دولت هوادار عبد ربه منصور هادی) از جمله این شرایط است.
عضو شورای سیاسی انصار الله ادامه داد ما در یمن مشکلات قومی، دینی و مذهبی نداریم در نتیجه در چنین شرایطی سخن گفتن از تجزیه، نه تنها برای ما حتی برای مزدوران هم غافلگیرکننده است. به همین دلیل معتقدیم بحران یمن بیش از آنکه بحران داخلی باشد بحرانی منطقه ای، بین المللی و اخلاقی است. اگر فرصتی به یمنی ها داده می شد می توانند مشکلاتشان را حل کنند.