پمپئو: آمریکا تلاش می کند تا چین به عنوان یک کشور عادی در عرصه تجارت رفتار کند
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رويترز ؛ مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت واشنگتن تلاشی چند وجهی را به راه انداخته است تا چین را متقاعد کند که در مسائل تجاری همانند یک کشور عادی برخورد کند.
پمپئو این مطلب را بعد از آن بیان کرد که آمریکا ده تبعه چینی را به سرقت اسرار بخش هواپیمایی این کشور متهم کرد.
پمپئو در مصاحبه ای رادیویی، رفتار چین را در سرقت حق مالکیت معنوی «نادرست» خواند و گفت این امر با رفتار یک «ابرقدرت یا یک کشور پیشرو در جهان سازگاری ندارد.»
وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه ای با برنامه رادیویی ( Brian Kilmeade) گفت:«سرقت حق مالکیت معنوی یک کشور دیگر، کاری که چین به ارزش صدها میلیارد دلار انجام داده است، کاری است که چین باید راهی برای متوقف کردن آن پیدا کند.»
وی همچنین در مصاحبه ای با برنامه رادیویی لورا اینگراهام (Laura Ingraham) گفت در دراز مدت چین شاید بزرگترین تهدید امنیت ملی برای آمریکاست و دولت ترامپ «در همه جبهه ها» در حال مقاومت کردن است.
وی افزود:«تا جایی که به قطعات نیمه رساناها مربوط می شود، بخشی از تلاش راهبردی ما این است که در برابر اقدامات چین در این زمینه مقاومت کنیم.»
پمپئو افزود:«این تلاشی چندجانبه از طرف دولت آمریکا و با دستور رئیس جمهور است تا چین را متقاعد کنیم در عرصه تجارت و نیز احترام گذاشتن به حقوق بین الملل همانند یک کشور عادی رفتار کند.»
روز سه شنبه آمریکا ضمن اعلام اتهام علیه ده تبعه چینی به این مسئله اشاره کرد که افسران اطلاعاتی چین از طریق همکاری با هکرها و افراد صاحب اطلاع در داخل شرکت ها، وارد سیستم های رایانه ای شرکت های خصوصی شدند و اطلاعات مربوط به یک نوع موتور توربوفن را که در هواپیماهای تجاری به کار می رود سرقت کنند.
این سومین پرونده جاسوسی از شرکتهاست که از ماه قبل تاکنون توسط وزارت دادگستری آمریکا علیه افسران اطلاعاتی چین مطرح شده است. این پرونده ها در شرایطی مطرح می شود که واشنگتن درگیر یک جنگ تجاری عمده با پکن است.
در چند ماه گذشته، چین و آمریکا در اقداماتی تقابل جویانه صدها میلیارد دلار تعرفه برای واردات کالاهای یکدیگر اعمال کرده اند. این جنگ تجاری در پی درخواست های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از پکن برای پایان دادن به سرقت مالکیت معنوی، قطع یارانه های بخش صنعت و اقدام فوری برای اصلاح کسری تجاری آمریکا با چین شروع شد.
مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا اوایل این ماه، چین را به اقدامات خصمانه با هدف ضربه زدن به ترامپ در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره این کشور و نیز دست زدن به اقدامات نظامی جسورانه در دریای چین جنوبی متهم کرد.