پخش زنده
امروز: -
هانس بروینیکس (Hans Bruyninckx) مدیر اجرایی آژانس محیط زیست اروپا : "آلودگی جوی یک کشنده نامرئی است و ما باید در واکنش به علل به وجود آمدن آن بیشتر تلاش کنیم".
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس محیط زیست اروپا (AEE) در گزارش خود نوشت آلودگی به واسطه وجود ذرات ریز معلق در هوا سالانه موجب مرگ زودرس بیش از 400 هزار نفر در اروپا می شود.
آژانس محیط زیست اروپا در گزارش سالانه مربوط به سال 2018 خود که بر اساس اطلاعات بیش از 2500 ایستگاه نظارت در اروپا در سال 2016 به دست آمده است، نوشت 6 درصد از جمعیت شهرهای اتحادیه اروپا در معرض سطوحی از ذرات ریز معلق در هوا با قطری کمتر از 2,5 میکرومتر هستند که از سطح مجاز در اروپا فراتر است.
حدود 74 درصد از جمعیت شهری اتحادیه اروپا در معرض غلظتی بالاتر از محدوده ای قرار دارند که سازمان بهداشت جهانی در نظر گرفته است.
در این گزارش آمده است: غلظت این ذرات معلق موجب مرگ زودرس حدود 422 هزار نفر در 41 کشور اروپایی در سال 2015 شده است. حدود 391 هزار نفر از این افراد در بیست و هشت کشور عضو اتحادیه اروپا جان باخته اند. تنها نکته مثبت آن است که از آغاز سال های 1990، شمار قربانیان مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا با قطری کمتر از 2,5 میکرومتر، حدود 500 هزار نفر در سال کاهش یافته است.
هانس بروینیکس (Hans Bruyninckx) مدیر اجرایی آژانس محیط زیست اروپا گفت: "آلودگی جوی یک کشنده نامرئی است و ما باید در واکنش به علل به وجود آمدن آن بیشتر تلاش کنیم".
قرار گرفتن بیش از حد در معرض دی اکسید نیتروژن (NO2)، که به 7 درصد جمعیت شهری اتحادیه اروپا مربوط می شود، موجب مرگ زودرس 79 هزار نفر در 41 کشور اروپایی شده است در حالی که قرار گرفتن بیش از حد در معرض ازن که 12 درصد شهروندان اتحادیه اروپا را شامل می شود، حدود 17 هزار و 700 مرگ زودرس را در پی داشته است.