به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکتر نجمه السادات مصلی نژاد متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، گفت: دیابت حاملگی (دیابت ملیتوس یا GDM) دیابتی است که برای اولین بار در دوران حاملگی شناسایی میشود. دیابت به این معناست که قند خون شما از حد معمولی بالاتر است و بدن از قند برای انرژی استفاده میکند، اما قند زیاد در بدن میتواند مضر باشد.
وی افزود: اضافه وزن، فشار خون بالا، اضافه وزن قبل از بارداری، سابقۀ خانوادگی دیابت، سابقۀ دیابت بارداری، مرده زایی، سقط جنین یا نوزاد درشت با وزن بیش از ۳۴۰۰ گرم در بارداریهای قبلی، سندرم تخمدان پلیکیستیک (pcos)، سابقۀ وجود مشکلی با انسولین یا قند خون مانند مقاومت به انسولین، عدم تحمل گلوکز یا پره دیابت از عوامل خطر برای دیابت نوع ۲ است.
دکتر مصلی نژاد ادامه داد: دیابت بارداری میتواند باعث بروز نقصهای مادرزادی، سقط جنین، رشد بیش از حد کودک، افزایش مایع آمنیوتیک، مسمومیت بارداری و خطر ابتلا به فشارخون بالا شود.
وی کنترل و بررسی منظم سطح قند خون در طول روز و انتخاب رژیم غذایی مناسب را از راههای کنترل و درمان این بیماری دانست و تاکید کرد: یک رژیم مناسب برای دیابت بارداری شامل مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پرنمک و یا حاوی شکر است.
این متخصص زنان و زایمان گفت: گنجاندن اقلام فیبردار در رژیم غذایی دیابت بارداری مفید است و توصیه میشود به جای منابع کربوهیدرات ساده، از انواع غلات سبوس دار استفاده شود.
وی انجام فعالیت ورزشی مانند پیادهروی منظم را در کنترل سطح قند خون بیماران بسیار مفید دانست و افزود: بیماران باید در نظر داشته باشند که برای جلوگیری از بروز عوارض مرتبط با فعالیت بدنی، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به مصرف انسولین در بارداری گفت:: انسولین تنها داروی دیابتی است که مصرف آن در طی بارداری در صورت عدم کنترل قند خون به بیمار توصیه میشود.