گامی برای درمان سرطان
ثبت اختراع دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مراجع بینالمللی
ایمونوتوکسین اختصاصی کشنده سلولهای سرطانی در علوم پزشکی شیراز در آمریکا ثبت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در فرآیند این دستاورد یک ایمونوتوکسین که ترکیبی از آنتی بادی تک رشته ایی اختصاصی علیه آنتی ژن MUC۱۸ و اگزوتوکسین A. باکتری سودوموناس است، ساخته شد.
دکتر علیرضا چوبینه افزود: در ساخت این فرآورده، با استفاده از آنتی ژن و آنتی بادی خاصی، محصولی موثر تولید و باعث کشته شدن سلولهای سرطانی میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه آنتی ژن MUC۱۸ در بسیاری از سلولهای سرطانی به میزان زیادی دیده میشود، ایمونوتوکسین تولیدی میتواند در درمان هدفمند بسیاری از تومورها استفاده شود.
مدیر توسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این محصول در آزمایشگاه آنتی بادیهای نوترکیب بخش ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به سرپرستی دکتر فروغ نجات الهی طراحی و ساخته شده است.
دکتر چوبینه توضیح داد: این اختراع حاصل طرح پایان نامه Ph.D دکتر مظفر محمدی دانشجوی رشته بیوتکنولوژی پزشکی دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی به سرپرستی دکتر نجات الهی است.
وی افزود: این اختراع در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا (US Patent Application: US۲۰۱۸۰۲۷۱۹۹۴A۱) و سیستم ثبت بین المللی اختراعات (PCT) ثبت شده است.
این اختراع به کمک دفتر مالکیت فکری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با جذب حمایتهای مالی کانون پتنت ایران ثبت شد.
در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سالانه به طور متوسط پنج اختراع ثبت بین المللی می شود.