به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به برگشت زائران به سمت کشور هم گفت: سه روز بعد از اربعین در کربلا و پنج روز در پایانههای مرزی چزابه، شلمچه و مهران امکانات رفاهی و موکبها برای عزیمت زائران برپاست.
وی گفت: متناسب با حضور زائران در کربلا، موکبهایی تا روز چهارشنبه و پنجشنبه در کربلا مستقر خواهد بود.
حیدری افزود: ۱۲ هزار دستگله در ناوگان حمل و نقل عمومی برای تردد زائران از مرزهای چزابه، شلمچه و مهران پیش بینی شده است.
وی با تشکر از زائران در همکاری و هماهنگی با ستاد مرکزی اربعین حسینی و رسانهها گفت: روزهای سه شنبه و چهارشنبه باتوجه به برگشت زائران به کشور تمام تمهیدات لازم امکانات حمل و نقل فراهم است.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به احتمال بارندگی و باد تند در روزهای پایانی این هفته افزود:با دستور ستاد مرکزی اربعین، ستادهای مدیریت بحران استانهای خوزستان و ایلام و استانهای معین آماده باش کامل هستند.
حیدری پیش بینی نیاز زائران در مواکب را از دیگر تمهیدات برشمرد و گفت: این
مایحتاج امروز و فردا از محل کمکهای خیرین برای رفاه زائران تهیه و تامین میشود.
وی افزود: در حوزه امنیت و انتظامی نیز باتوجه به آخرین رصد میدانی و بررسیها تا این لحظه امنیت خیلی مطلوب و عالی و بی نظیر در کشور عراق برقرار است و تا خروج زائران ایرانی چتر امنیتی و اطلاعاتی برای تامین امنیت زائران گسترده و مناسب خواهد بود.
کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مشکلات گمشدگان و اسناد و مدارکسرکنسول ایران در کربلا با اعلام اینکه نسبت به سال گذشته، نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ درصد مشکلات گمشدگان و اسناد و مدارک کمتر شده است، گفت: از زائران میخواهیم به توصیههای ما توجه کنند.
میرمسعود حسینیان سرکنسول ایران در کربلا در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با اشاره به اینکه در دو تا سه روز آینده اوج جمعیت در کربلا به بیشترین میزان خود خواهد رسید، گفت: فضای کربلا فضای بسیار روحانی شده است، هوای کربلا بسیار متغیر است و هوا رو به سردی میرود، ضمن اینکه مواکب ما آماده پذیررایی از کل زوار است.
سرکنسول ایران در کربلا با بیان اینکه در منطقه کربلا بیش از ۱۰ هزار موکب مستقر هستند، بیان کرد: سهم ایران از این تعداد، حدود ۴۵۰ موکب در سطوح مختلف است حالا از حدود ۴۰۰ نفر تا ۵ هزار نفر و تاکنون مشکل خاصی در زمینه اسکان و پذیرایی زوار نداشته ایم.
بازگشت زوار از دو مرز شلمچه و چزابه، راحتتر خواهد بودمعاون هماهنگ کننده مرزبانی نیروی انتظامی توصیه کرد: بجز افرادی که از قبل خودروهای خود را در پارکینگهای شهر مهران پارک کرده اند، بقیه افرادی که با خودروهای عمومی آمدند اگر از مرز شلمچه و چزابه به کشور برگردند راحتتر هستند.
سردار رهام بخش حبیبی معاون هماهنگ کننده مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین اظهار داشت: عشق ما مرزبانان این است که فرای از مرزبانی در مرزها، نوکری خادمین و زواری را که به سمت اربعین میروند در سه مرز شلمچه، چزابه و مهران داشته باشیم.
وی تاکید کرد: به طور کامل در خدمت مردم هستیم تا در عبورشان از مرزها تسهیل شود و هم امنیت برقرار است و هم آنکه رفتار مردم نسبت به سال گذشته قانونمندتر و همکاری شان هم بیشتر بوده است.
وی تاکید کرد: زوار، برای بازگشت عجله نکنند، همه ما تا آخرین نفر زائری که در عراق است خدمت خواهیم کرد و پای کار هستیم.
حفظ و ارتقای سلامت، اولویت اول در پذیرش زوار خارجی به داخل خاک ایرانرئیس مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خدماتی که در میرجاوه انجام میشود، طیف وسیعی از خدمات را در بر دارد، گفت: قدم اول، توجه به حفظ و ارتقای سلامت عزیزانی است که به عنوان زائر اربعین وارد میشوند.
سید مهدی طباطبایی، در گفتگوی تلفنی با رادیو اربعین با اشاره به اینکه زوار پاکستانی از مرز میرجاوه به ایران وارد میشوند، گفت: در نقطه صفر مرزی میرجاوه همکاران ما با توجه به تجربهای که طی سالهای گذشته داشتند، برنامه ریزیهای لازم را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه خدماتی که در میرجاوه انجام میشود، طیف وسیعی از خدمات را در بر دارد، بیان کرد: قدم اول، توجه به حفظ و ارتقای سلامت عزیزانی است که به عنوان زائر اربعین وارد میشوند، به طوری که در ابتدا بحث بررسی را از نظر بیماریهایی که در منطقه شایع است، داریم. ما در منطقهای هستیم که بیماری مالاریا شیوع دارد گرچه ما در استان نداریم، ولی در کشور پاکستان شیوع دارد به همین دلیل تمامی زائرانی که به کشور جمهوری اسلامی ایران وارد میشوند، از نظر مالاریا بررسی میشوند و درمان هم از همان نقطه شروع میشود. تیمهای تشخیص سریع مالاریا را داریم و تاکنون دو مورد مثبت مالاریا گزارش، شناسایی و درمان شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با توجه به اینکه در دو کشور افغانستان و پاکستان که در همسایگی ما هستند، بحث فلج اطفال را داریم، تمامی زائرانی که تشریف میآورند از ما قطره خوراکی فلج اطفال را دریافت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه زائران خارجی از نظر بیماریهای منتقل از طریق آب و غذا، نیز مراقبت میشوند، گفت: تمام این مراقبتها برنامه ریزی شده است و خوشبختانه از ابتدای این برنامه تاکنون، بیش از ۴۴ هزار زائر را داشتیم که وارد شدند و خدمات را دریافت کردند.
طباطبایی افزود: علاوه بر خدمات بهداشتی بحث نظارت بر بهداشت آب، مواد غذایی، سم پاشی و گندزدایی محوطهای است که این عزیزان بصورت موقت در آنجا اسکان خواهند داشت و در پایانه مرزی میرجاوه که این برنامه هم انجام میشود.
وی با اظهار به اینکه امسال برای اولین بار علاوه بر خدمات پزشکی که داریم، خدمات دندانپزشکی و مامایی نیز ارائه میدهیم، بیان کرد: در مرز، پزشک و دارو مستقر است و خدمات شبانه روزی دارند ارائه میدهند که باز جا دارد از بهداری جنوب شرق سپاه و همچنین عزیزانمان در نیروی انتظامی که در کنار ما برای ارائه خدمات بودند، تشکر کنم. ما برای اولین بار واحد دندانپزشکی را برای ارائه خدمات دندانپزشکی مستقر کردیم و همچنین یک واحد مامایی مستقل هم در آنجا استقرار پیدا کرده و دارد خدمات را ارائه میدهد.
رئیس مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: عزیزان ما در فوریتهای ۱۱۵ هم به صورت شبانه روزی دارند خدمات را ارائه میدهند و علاوه بر این ما بیمارستان شهر میرجاوه و بیمارستانهای شهر زاهدان بخصوص بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) که بیمارستان فوق تخصصی است، بیمارستان خاتم الانبیا (ص) که مرکز تروما دانشگاه است و بیمارستان بوعلی که بیمارستان تخصصی عفونی است و همچنین بیمارستان نبی اکرم که بیمارستان وابسته به سپاه پاسداران است، آمادگی پذیرش بیماران احتمالی را دارند و خوشبختانه خدمات خوبی تا این لحظه به عزیزان ارائه شده است.
وی با ذکر اینکه علاوه بر نقطه صفر مرزی در شهر زاهدان، زائرسرای امام رضا (ع) برای اقامت زوار پاکستانی تدارک دیده شده است، گفت: به همین شکل خدمات در این زائر سرا وجود دارد و بحث خدمات اورژانس سرپایی، ویزیت پزشک، بستری موقت، استقرار آمبولانسها را داریم و نظارت بر آشپزخانه، بهداشت آب، مواد غذایی، گند زدایی، بهاشت محیط جزو برنامههایی است که در حال حاضر دارد انجام میشود.
تشریح اقدامات صورت گرفته در زمینه بهداشت محیطمسئول برنامه بهداشت محیط در اربعین ۹۷ گفت: تیمهای عملیاتی بهداشت محیط به صورت شبانه روزی در سه نوبت برای کنترل عوامل محیطی مثل آب، غذا، موکبها و بحثهای بهداشت محیطی اقدام میکنند.
سیدرضا غلامی، مسئول برنامه بهداشت محیط در اربعین ۹۷ در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین اظهار داشت: با توجه به اینکه بحث رعایت مسائل بهداشت محیطی در اولویت برنامههای بهداشتی وزارت بهداشت قرار دارد و از اهمیت مهمی برخوردار است، بر مبنای هماهنگی که با مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت انجام دادیم، همانند سالهای قبل، یک گروه ۳۱ نفره کارشناسان مجرب بهداشت محیط را به عراق اعزام کردیم. این تیم، در کنار تیم سلامت پزشکی مرکز حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت کنترل عوامل محیطی بهداشت محیط را انجام میدهند.
وی افزود: در داخل کشور نیز در همه راهها و مناطق بین راهی منتهی به مرزهای خروجی ما به عراق یعنی مرزهای مهران، چزابه و شلمچه، تیمهای عملیاتی بهداشت محیط را به صورت شبانه روزی در سه شیفت، نسبت به کنترل عوامل محیطی مثل آب، غذا، موکبها و بحثهای بهداشت محیطی اقدام میکنند.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت به اقدامات انجام شده در داخل عراق اشاره و بیان کرد: تاکنون نزدیک به ۶۴۲۰ مورد بازرسی بهداشت محیطی از موکبهای مراکز استان زائرین ایران داشته ایم و نزدیک به ۲ میلیون لیتر آب مورد مصرف زائرین را کلرزنی کرده اند و حدود ۱۰۵۱ مورد مداخله برای رفع مشکلات پسآب، فاضلاب، پسماندها و آبرسانی موکبها داشته اند که توسط مسئولین موکبها انجام شد.
وی ادامه داد: نزدیک به ۹۵۰۰ خادم در هنگام نظارتها و کنترلهای تیمهای ما در عراق، آموزش بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیطی دیدند و نزدیک به ۳۱ هزار و ۵۰۰ زائر به صورت انفرادی و گروهی در موکبها توسط همکاران ما آموزش بهداشت فردی را دیدند.
غلامی در خصوص کارهایی که در در داخل خاک ایران انجاام شده است، گفت: همکاران ما در سه مرز خروجی یعنی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که منتهی به ایلام و در نهایت به مرز ایلام میشود و دانشگاه علوم پزشکی اهواز که منتهی به مرز چزابه و دانشگاه علوم پزشکی آبادان که منتهی به مرز شلمچه میشود تا الان نزدیک به ۹ هزار خادم را آموزش بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیطی داده اند و ۱۷ هزار و ۵۰۰ بازرسی بهداشت محیطی از موکب ها، مراکز و اماکنی که در مسیر تردد زائرین است، تاسیسات بهداشتی و رفاهی و ایستگاههای صلواتی و مخازن آب، مورد کنترل و بازرسی همکاران بهداشت و محیط در داخل کشور شده است.