در پي شيوع مالاريا در بورکينافاسو،
مقابله با مالاریا با پشه های دستکاری شده
به زودی برای اولین بار در آفریقا، ده هزار پشه که از نظر ژنتیکی دستکاری شده ، برای مقابله با بیماری مالاریا در طبیعت رها می شود.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ به زودی برای اولین بار در آفریقا، ده هزار پشه که از نظر ژنتیکی دستکاری شده ، برای مقابله با بیماری مالاریا در طبیعت رها می شود.
بیماری مالاریا در کشور بورکینا فاسو یک مشکل مهم بهداشتی است. در سال 2016 بیش از 8 میلیون نفر از مردم این کشور به مالاریا مبتلا شدند که 21 هزار نفر آنها جان باختند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی در همین سال 216 میلیون مورد ابتلا به مالاریا در 91 کشور جهان مشاهده شده است که 5 میلیون مورد بیشتر از سال 2015 است. در سال 2016 مالاریا 445 هزار نفر را به کام مرگ کشید . 90 درصد مبتلایان و 91 درصد موارد منجر به فوت این بیماری، مربوط به قاره آفریقا است.
بر همین اساس در کشور بورکینافاسو طرحی برای مقابله با این بیماری در حال اجرا است. در این طرح پشه ناقل مالاریا برای مقابله با این بیماری دستکاری ژنتیکی شده است.
دکتر عبدالعلی دیاباته Dr Abdoulaye Diabaté پژوهشگر اصلی سازمان « تارگت مالاریا» (هدف مالاریا) در این باره گفت: با آزاد سازی پشه های نر دستکاری ژنتیکی شده ، تخم های به وجود آمده به بلوغ نمی رسند و به این ترتیب در مدت زمانی کوتاه شاهد کاهش قابل ملاحظه جمعیت این پشه ها خواهیم بود. وی تاکید کرد روشهای فعلی مبارزه با مالاریا ( حشره کشها و داروهای پیشگیرانه) محدودیتهایی دارند.