پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: طبق رصدهای صورت گرفته با دستگاههای مختلف در ۱۰ سال گذشته فرونشست زمین در جنوب غرب تهران به حدود ۲ متر رسیده است که رکوردار کشور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مسعود شفیع در نشست خبری افزود: برای 6 نقطه درکشور اطلس فرونشست زمین تهیه شده که این اطلس ها بازه زمانی 10 سال گذشته را نشان می دهد و به روز رسانی می شود.
وی گفت: این اطلس ها در اختیار وزارتخانه های نیرو ، کشور ، راه وشهرسازی و مدیریت بحران ، مدیریت برنامه و بودجه و استانداریها برای پیشگیری از بلایای طبیعی و توسعه منطقه ای قرار گرفته است.
وی افزود: برای جنوب غرب تهران محدوده شهریار و رباط کریم ، جنوب تهران محدوده ورامین ، استان قم ، مشهد ،دشت نیشابور و تربت جام هرکدام اطلس جداگانه تهیه شده و هم اکنون در استانهای اصفهان و دشت قزوین هم مشغول تهیه اطلس هستیم.
شفیع گفت: متأسفانه شاهد این هستیم که دستگاههایی که درکشور مسئولیت و تخصصی در این زمینه ندارند اعلام نظر می کنند و اعداد و رقمهایی را در خصوص فرونشست زمین ارائه می دهند که باعث بروز شایعات مختلفی می شود.
وی افزود: تنها سازمانی که از نظر نیروی انسانی، کارشناس ، تجهیزات و امکانات می تواند در خصوص فرونشست زمین و جابجایی پوسته های زمین نظر دهد سازمان نقشه برداری کشور است .
رئیس سازمان نقشه برداری گفت: هم اکنون به سه روش راداری ، ترازیابی و ماهواره ای سطح زمین در کشوررا در حال رصد هستیم که در این بین روش ترازیابی با 33 هزار و 500 کیلومتر نقطه گزاری در طول جادههای کشور و روش راداری که دستگاههای مشخصی در سطح کشور وجود دارد و دادهها و حرکت ها زمین را به مرکز اعلام می کند.
وی ادامه داد: استان تهران در میان 50 نقطه اصلی در کشور که مورد رصد و پایش همیشگی است بیشترین فرونشست را داشته است که میزان آن حدود 2 متر در 10 سال گذشته است که بطور میانگین هر سال 22 سانتیمتر فرونشست داشته ایم.
رئیس سازمان نقش برداری کشور گفت: 130 ایستگاه ژئودینامیک در کل کشور و اطراف گسل ها داریم که اطلاعات آنها هم بطور لحظه ای مورد پایش قرار می گیرد اما هیچ کشوری در دنیا قادر به پیش بینی زمان ، مکان و شدت زلزله نیست.
وی گفت: بعد از زلزله سر پل ذهاب و کرمانشاه و گزارشهایی که سازمان نقشه برداری با عکسهای هوایی و پایش ترازهای زمینی ارائه داد، توانستیم سازمان برنامه و بودجه را متقاعد کنیم که این رصدها در کشور نیازمند تجهیزات و منابع مالی جدید است که بر این اساس حدود 140 میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده که از این مقدار 15 میلیارد برای سازمان نقشه برداری است که در صورت تصویب در هیئت دولت تخصیص خواهد یافت.
در ادامه این نشست خبری یحیی جمو معاون فنی سازمان نقشه برداری نیز گفت: عمده فرونشست ها در کشور بعلت برداشت ابهای زیرزمینی بوده که آنها هم با چاههای مجاز سازمان آب و فاضلاب انجام شده است.
وی افزود: تا وقتی که برداشت های آبهای زیرزمینی ادامه دارد شاهد فروچاله ها و فرونشست ها در نقاط مختلف کشور خواهیم بود.
همچنین علی اسلامی راد مدیرکل نقشه های هوایی و فضایی سازمان نقشه برداری هم در این نشست گفت: این سازمان مجهز به هواپیماهای عکس بردار است که در زلزله کرمانشاه این هواپیماها کمک شایانی به دستگاههای امدادرسان و تصمیم گیر بحران کشور ارائه داد.
وی گفت: در طول سه روز در زلزله کرمانشاه از 400 روستا و تمام شهرهای استان حدود 140 هزار فریم عکس گرفته شد که میزان خسارات و حرکات زمین را به خوبی نشان داد.
در ادامه علیرضا سعادت مدیر کل نقشه برداری زمینی هم در این نشست گفت: فلات ایران در بین صفحه عربی و صفحه اوراسیا قرار دارد که حرکات این دو صفحه باعث کوهزایی در کشور ما می شود و تا حالا حدود 2 سانتیمتر حرکت داشته که همین حرکت ها باعث بروز زلزله های بم ، کرمانشاه و رودبار شده است.
سعادت گفت: هم اکنون در تهران فقط یک ایستگاه پایش زمینی وجود دارد که نیازمند ایستگاههای بیشتر در پایتخت هستیم.