رئیس جمهور گفت: همه جا در همه سختی ها، در همه موفقیت های بزرگمان، رابطه این مردم با خاندان رسالت به ویژه اباعبدالله الحسین مسیر و راه پیروزی را هموار کرد.
آقای روحانی تشکیل جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در این مقطع تاریخی را بسیار حایز اهمیت دانست و از رئیس، اعضای هیأت رئیسه و همه نمایندگان برای حضور در جلسه و تکمیل کابینه در این مقطع حساس قدردانی کرد.
رئیس جمهور گفت: آنچه در هفته ها و ماه های گذشته شاهد آن بودیم، پیروزی قاطع ملت ایران در برابر توطئه های امریکا بود و ما از لحاظ سیاسی بی تردید در سطح جهان پیروزی کم نظیر تاریخی به دست آورده ایم.
آقای روحانی افزود: کمتر سراغ داریم که امریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاذ کرده باشد و همپیمانان سنتی امریکا، امریکا را رها کرده باشند.
پیروزی ملت ایران در برابر امریکا یک پیروزی کم نظیر در تاریخ است رئیس جمهور گفت: پیروزی سیاسی ملت بزرگ ایران در ماه های اخیر یک پیروزی کم نظیر در تاریخ است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس شورای اسلامی برای دفاع از چهار وزیر پیشنهادی، به شکست امریکا در ماه های اخیر در محافل سیاسی و حقوقی اشاره کرد و افزود: سابقه نداشته است که امریکا در سطح جهان تصمیم مهمی را علیه یک کشور بزرگ اتخاذ کرده باشد و همپیمانان سنتی امریکا، امریکا را رها کرده باشند.
وی گفت: شاید کمتر کسی باور می کرد که اگر روزی امریکا در حقوق لاینفک ملت بزرگ ایران، در برابر ایران بایستد، اروپا در کنار ایران و رو به روی امریکا بایستد.
آقای روحانی با بیان اینکه شاید چنین رویدادی را سال گذشته اکثریت قاطع جمع ما نمی پذیرفتند و می گفتند این یک خوشبینی محض است گفت: مگر ممکن است در یک مسأله مهم بین المللی امریکا تصمیمی را اتخاذ کند که تقریبا به استثنای چند کشور، همه کشورهای جهان در کنار ایران و روی در روی امریکا بایستند.
رئیس جمهور تصریح کرد: به نظر من پیروزی سیاسی ملت بزرگ ایران در ماه های اخیر یک پیروزی کم نظیر نه تنها در تاریخ ایران که در کل تاریخ است.
وی گفت: چه کسی فکر می کرد که در ظرف چند ماه در سه صحنه بزرگ حقوقی نمایندگان ملت ایران به پیروزی برسند؟
آقای روحانی با اشاره به اینکه در دادگاه بین المللی لاهه، ایران مقتدر تاکنون دو بار در ماه های اخیر در برابر امریکا پیروز شده است، افزود: بار اول در زمینه صلاحیت که امریکایی ها معتقد بودند این دادگاه صلاحیت رسیدگی ندارد و ما معتقد بودیم دادگاه صلاحیت رسیدگی دارد، علیه امریکا و به نفع ایران این دادگاه رأی داد.
رئیس جمهور گفت: برای بار دوم برای احکام موقت علیه امریکا که نظر ما این بود که این احکام باید صادر بشود و امریکا مخالف بود حقوقدانان ما و نمایندگان حقوقی ملت ایران، به پیروزی رسیدند.
وی افزود: در چند روز پیش در مجمع عمومی سازمان ملل رئیس دادگاه محکومیت امریکا را صریحا اعلام کرد.
آقای روحانی گفت: بارسوم در همین هفته های گذشته در یک بحث حقوقی حدود 6 میلیارد دلاری (5 میلیارد و 900 میلیون دلار)، اموال جمهوری اسلامی ایران که در ایتالیا توقیف شده بود در دادگاه عالی، نمایندگان ایران در برابر امریکا به پیروزی رسیدند و این پول از توقیف آزاد شد.
وی افزود: ملت ما حداقل از لحاظ سیاسی و از لحاظ حقوقی امروز دست برتر را دارد.
امروز نیازمند عدالت مالیاتی هستیم رئیس جمهور گفت: بدون تردید وزارت اقتصاد یکی از وزارتخانه های بسیار مهم در مقطع کنونی است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی افزود: بخش عمده ای از درآمد ما از طریق این وزارتخانه تأمین می شود، وزارت نفت و وزارتخانه های دیگر نیز کمک می کنند، بنابراین بخش مالیات برای ما اهمیت خاص دارد و امروز ما نیازمند به عدالت مالیاتی هستیم.
وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش، بهداشت، زندگی مردم و حقوق کارمندان اداری از مالیات پرداخت می شود و امروز باید درآمد مالیاتی را از طریق گسترش پایه مالیاتی افزایش دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایط رکود نمی توانیم مالیات را افزایش دهیم اظهار داشت: می توانیم آنهایی را که فرار مالیاتی دارند به جاده درست و در مسیر بازگردانیم.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به دیدار خود با مقام معظم رهبری در موضوع مالیات گفت: ایشان فرمودند پرداخت مالیات بر مردم واجب شرعی است و همه مبلغان و همه آنهایی که تریبون دارند باید به مردم بگویند که فرار مالیاتی به عنوان یک عمل ناصحیح و حرام شرعی است.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما نباید بگذاریم که یک عده مالیات پرداخت کنند و بار سنگین را بر دوش بگیرند و عده ای دیگر به روش های مختلف حقوق مردم را ضایع و پایمال کنند.
آقای روحانی گفت: یکی از مسئولیت های سنگین این وزارتخانه مالیات و گمرکات است، گمرک نقش اساسی برای صادرات، واردات و تعادل واردات و صادرات دارد به خصوص با تعرفه هایی که دولت تعیین می کند و مبارزه با قاچاق که یکی از مسئولیت های سنگین گمرک و البته سایر نیروها مبارزه با قاچاق کالاست.
رئیس جمهور با بیان اینکه نیروهای انتظامی و نظامی ما در این زمینه بار مسئولیت سنگینی بر دوش دارند اظهار داشت: امروز این وزارتخانه ما مسئول کنترل تورم و رشد اقتصادی است و هم در کنترل تورم و هم در رشد اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی در کنار بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه باید تلاش کند تا بتوانیم تورم را مهار کنیم و به نظر من این کار شدنی است.
آقای روحانی افزود: امروز فرصت های بسیار خوبی برای تحولات اساسی در اقتصاد داریم یک معضل بزرگ ما بانک ها هستند، بانک ها از یک طرف بار سنگین اقتصاد کشور را بر دوش دارند و باید گفت سرمایه گذاری بدون بانک ممکن نیست، تعاملات مالی بدون بانک امکان پذیر نیست و روابط پولی و مالی ما با دنیا نیز بدون بانک امکان پذیر نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه بانک نقش بسیار ارزشمندی دارد اظهار داشت: همین بانک است که می تواند پس انداز مردم را به رشد اقتصادی و سرمایه گذاری مثبت تبدیل کند اما در عین حال اگر ما به اصلاح بانک ها نپردازیم، بانکی که باید راه حل مشکلات اقتصادی ما باشد می تواند یکی از معضلات اقتصادی ما باشد.
آقای روحانی ادامه داد: این نکته را محضر ملت ایران و نمایندگان محترم مطرح می کنم، همه می گویند رشد نقدینگی به عنوان یک معضل و مشکل است، رشد نقدینگی به عنوان یک مشکل همیشه در کشور ما بوده است.
رئیس جمهور گفت: قبل از انقلاب از سال 41 تا 57 به طور متوسط رشد نقدینگی بالای 25 درصد بوده است، بعد از انقلاب در مقاطع مختلف رشد نقدینگی در سال به طور متوسط گاهی 26 درصد، در دولت قبل گاهی 27 درصد و در دولت یازدهم 24 و 4 دهم درصد بوده و در سال 96 رشد نقدینگی ما 22 ممیز یک درصد بوده است.
آقای روحانی تصریح کرد: تصور نکنیم رشد نقدینگی چیزی است که امروز و امسال از آسمان هفتم نازل شده است، ما این رشد نقدینگی را به عنوان یک مشکل همیشه داشته ایم.