پخش زنده
امروز: -
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: شرکتهای فعال در بخش صنایع خلاق و فرهنگی برای بهره مندی از امکانات و توانمندیها میتوانند به این پارک مراجعه کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدحسین ایمانی خوشخو در نشست خبری افزود: این شرکتها به لحاظ ارایه مشاوره و انتقال تجربیات تحت حمایتهای این پارک قرار میگیرد.
وی گفت: در فراخوان قبلی پس از بررسیهای لازم، ۱۷ شرکت فعال در بخش صنایع خلاق و فرهنگی در این پارک مستقر شدند.
ایمانی خوشخو افزود: هم اکنون این پارک در دانشگاه علم و فرهنگ مستقر است که البته در ماههای آینده توسعه فیزیکی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تقاضاها در بخش فرهنگ و هنر برای استفاده از امکانات پارک، علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی زیاد است، گفت: ظرفیتهای فرهنگی هر کشور از ظرفیتهایی است که اقتصاد کشورها میتواند به خوبی از آن بهرهمند شود.
ایمانی خوشخو افزود: بخش فرهنگ بخش مولد در اقتصاد کشورهاست و ظرفیتهای فرهنگی ما نیز بسیار است، اما هنوز کوچکترین بخش به لحاظ کسب درآمد است.
وی گفت: در پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی تلاش داریم که فرهنگ به عنوان بخشی مولد مطرح و همچنین ایدههای افراد به محصول تبدیل شود تاهنرمندان بتوانند به عنوان افراد مولد در اقتصاد نقش آفرینی کنند.
ایمانی خوشخو افزود: در کنار فعالیتها برای حمایت از ایدهها و ایده پردازان، برنامههایی برای جذب گروههای استارت آپی داریم.
وی گفت: تاکنون چند استارت آپ برگزار کردیم و این شروعی برای جذب و حمایت از گروههای جوان و ایده پرداز در بخش فرهنگ و هنر است که بتوانند به عنوان افرادی خلاق به فعالیت ادامه دهند.
ایمانی خوشخو افزود: جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری نیز اول اسفند برگزار میشود و برترین بنگاهها، موسسات و دست اندرکاران عرصه گردشگری معرفی خواهند شد.
وی گفت: گردشگری یکی از بخشهایی است که در سالهای اخیر گسترش پیدا کرده است و این جایزه با حمایت دستگاههای ذیربط شامل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین سازمان بهره وری برگزار میشود.
ایمانی خوشخو افزود:نخستین دوره کارآموزی تخصصی در بخش فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی نیز درحال برگزاری است.
وی گفت: این ایده و فکر وجود دارد که بخش فرهنگ را از حالت دریافت کمک خارج کنیم، زیرا بخش فرهنگی میتواند روی پای خودش بایستد و نیازی به کمک دولت ندارد و پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی میتواند این ایده را ترویج کند.
ایمانی خوشخو افزود: سرمایه گذاران تاکنون کمتر در بخش فرهنگ حضور پیدا کرده اند و علت آن نیز خطرپذیری بالا در این بخش است.
وی گفت: این پارک ایدهها را از طریق برگزاری دورهها میپروراند تا با کاهش خطرپذیری، سرمایه گذاران علاقهمند به فعالیت در بخشهای جدید شوند.
ایمانی خوشخو افزود: این پارک با پشتوانه جهاد دانشگاهی تاسیس شده است و بنابراین از همه امکانات و ظرفیتهای آن استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مالکیت فکری و فرهنگی ساختار مناسبی برای ثبت ندارد، گفت: هم اکنون در دو حوزه به صورت اساسی وارد شده ایم که یکی ثبت ایده است و این موضوع با استفاده از فناوری اطلاعات به ثبت فکر و اندیشه میپردازد.
ایمانی خوشخو افزود: بخش دیگری از فعالیت در بنیاد کسب و کار است، زیرا بیکاری بخشی از فارغ التحصیلان به علت نبود ظرفیتهای شغلی و بخشی نیز به علت نداشتن تواناییهای مناسب شغلی است.
وی گفت: بنیاد کسب و کار میتواند یک حلقه اولیه برای ورود فارغ التحصیلان دانشگاه علم و فرهنگ به پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی باشد و میتوان با گسترش آن دانشجویان سایر دانشگاههای را نیز جذب کرد.