گزارش مکتوب؛
انتخابی که به وقت اضافه کشیده شد؟!
این روزها شهر کرمانشاه با حاشیههای انتخاب شهردار دست و پنجه نرم میکند، شهری که با جمعیت یک میلیون نفری بیش از سه ماه است که شهردار ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه.
انتخاب شهردار کرمانشاه به چالشی تبدیل شده که ۱۱ عضو شورای شهر در مدت زمان قانونی ۳ ماهه نتوانستند برای انتخابش به یک
تصمیم واحد برسند و اداره امور شهرداری را به سرپرست سپردند، گره کوری که با برگزاری جلسات متعدد نیز باز نشد و شهر در بلاتکلیفی به سر میبرد.
روزهای آغازین سال ۹۶ زمانی که کرمانشاه هنوز به درد نداشتن شهردار دچار نشده بود، یک ماه بعد از اعلام نتایج انتخابات شورای شهر، آرش رضایی (شهردار سابق) با کش و قوسهای فراوان در سمت خود ابقا شد.
اما ۴ ماه قبل یعنی در تاریخ پنجم تیرماه ۹۷ آرش رضایی شهردار وقت کرمانشاه استعفایش را روی میز گذاشت (به دلایل نامعلوم) و ۵ روز بعد از سوی اعضای شورای شهر استعفایش پذیرفته شد و از سمت شهرداری کنار رفت.
چیزی که در این میان حائز اهمیت میباشد این است که مشکلات میان شهرداری و شورای شهر کرمانشاه تنها به امسال باز نمیگردد، بلکه در سال ۹۴ نیز با بالاگرفتن اختلافات میان شورای شهر و شهرداری کرمانشاه عبدالرضا شعبانی (شهردار وقت) استیضاح شد و از سمت شهرداری کنار رفت و حالاچند سال بعد بار دیگر بلاتکلیفی بر سیطره شهرداری کرمانشاه نشسته است.
آنچه که در این بین به وجود آمده موجب شده که شورای شهر کرمانشاه از مسئولیت اصلی خود فاصله گرفته و درگیر حواشی شود.
انتخاب مبهم شهردار کرمانشاه
اوایل مهرماه بود که بازهم خبری از سوی شورای شهر تعجب همگان را برانگیخت، شهردار کرمانشاه انتخاب شد آن هم تنها با حضور ۷ نفر از اعضای شورای شهر.
این جلسه نیز مانند جلسات دیگر بدون حاشیه نبود و ۴ نفر از اعضای شورای شهر به نشانه اعتراض جلسه را ترک کردند و رای گیری تنها با حضور ۷ نفر از اعضا انجام شد که علی حیدر کرمی با ۶ رای موافق و یک رای ممتنع به عنوان شهردار کرمانشاه معرفی شد.
با این وجود برخی از اعضای شورای شهر این انتخاب را قانونی میدانستند و برخی دیگر نسبت به انتخاب شهردار اعتراض کردند تا اینکه فرماندار کرمانشاه پرده از ابهام انتخاب شهردار برداشت و اعلام کرد بر اساس رای هیات تطبیق (عدم حضور اکثریت شورا) انتخاب شهردار غیر قانونی است.
از آنجایی که هشدارهای فرماندار کرمانشاه برای انتخاب شهردار در مهلت تعیین شده (۳ ماه) بی نتیجه ماند، پرونده شورا و اعضای شورای شهر به هیات حل اختلاف سپرده شد تا این گره کوری که به جان شورای شهر و شهرداری افتاده را باز کنند.
تشکیل کمیته ویژه برای رسیدگی به پرونده شورای شهر
فرماندار کرمانشاه در روزهای پایانی مهرماه ۹۷ بود که از تشکیل کمیته ویژه برای بررسی مسایل شورای شهر کرمانشاه از سوی هیات حل اختلاف استان خبر داد.
رنجبر گفت:کمیته ویژه رسیدگی به پرونده شورای شهر کرمانشاه باید نظر خود را ظرف مدت ده روز به دبیرخانه هیات جهت اتخاد تصمیم نهایی تحویل دهد.
وکیل احمدی هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در اهمیت وجود شهردار میگوید: از جمعیت دو میلیون نفری استان کرمانشاه یک میلیون نفر در شهر کرمانشاه زندگی میکنند، بنابر این شهر مدیریت شهری ویژهای را میطلبد.
وی افزود: امروزه شهرداری در نظام مدیریت شهری به عنوان دولت محلی تلقی میشود و این مهم برای شهر کرمانشاه بیشتر مد نظر است.
احمدی بیان کرد: شاید هیچ ارگان و سازمانی در کرمانشاه به اندازه شهرداری مهم نباشد و خدماتی که به مردم ارایه میدهد بیشتر از سازمانها و ارگانهای دیگر در جامعه نمود پیدا میکند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: با این وجود دیدگاهی در خصوص سازمانهای دولتی و غیر دولتی وجود دارد که خیلی از سازمانها نهاد غیر واقعی هستند و فعالیتهایی که انجام میدهند بار اضافی به مردم تحمیل میکند.
وی افزود: شاید بتوان شورای شهر کرمانشاه را که مدتهاست از وظیفه اصلی خود فاصله گرفته یکی از این نهادهای غیر واقعی دانست.
حال باید منتظر ماند و دید آیا کلاف سر در گم انتخاب شهردار کرمانشاه باز میشود؟!
*گزارشگر: زهره زندیه