به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، ۳۰ بهمن پارسال پرونده پنج محصول استراتژیک صادراتی ایران شامل خاویار ایران، سنگ مرمر کردستان، گچ سمنان، پسته دامغان و پسته رفسنجان به سازمان جهانی مالکیت فکری برای ثبت جهانی ارسال شد و حالا معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان میگوید این محصول به ثبت جهانی رسیده و دریچه تازهای از امید برای رونق فراوری مرمر در کردستان گشوده شده است.
مهدی مرادی افزود: با این اقدام میتوان علاوه بر معرفی پتانسیل معادن سنگ تزئینی کردستان، در جذب سرمایه گذاران خارجی برای راه اندازی و ایجاد کارخانه و واحدهای تولیدی راحتتر عمل کرد.
وی با بیان اینکه فرآوری سنگ از چند سال گذشته در اولویت برنامههای این سازمان بود، یکی از این رویکردها را راه اندازی کارگاههای کوچک مصنوعات سنگی اعلام کرد.
معاون معدن، سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: ۲ هزار تن لاشه سنگ برای این کارگاهها از مجتمع معادن کوثر گرفته ایم.
مرادی با بیان اینکه هم اکنون ۱۰ پروانه بهره برداری معدن سنگ مرمر در کردستان صادر شده است، اضافه کرد: در این معادن سالیانه حدود ۲۶ هزار تن مرمر استخراج میشود.
عمده شهرستانهایی که در آن معادن سنگ مرمر شناسایی شده قروه، بیجار و دهگلان است که هم اکنون در معادن فعال این نوع سنگ حدود ۳۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
ذخایر معدنی در کردستان در قالب ۱۸ نوع ماده معدنی است که به دو دسته فلزی و غیر فلزی تقسیم میشوند.
هم اکنون در کردستان ۴۰۱ پروانه بهره برداری در زمینه مواد معدنی وجود دارد که از این تعداد ۱۴۲ واحد فعال، ۹ واحد در دست تجهیز و مابقی راکد هستند.
کردستان ۶۲۰ میلیون تن ذخیره معدنی دارد.