اصرار افکار عمومی و رسانه های جهان بر فاش شدن حقیقت قتل خاشقجی
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به العربی الجدید ؛ رسانه ها و مطبوعات آمریکا همصدا شده اند تا عوامل پشت پرده قتل خاشقجی معرفی شوند و این روند ممکن است به سرنگونی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی منجر شود.
پایگاه اینترنتی العربی الجدید لندن در یادداشتی آورده است جمال خاشقجی به زبان کسی که از داخل رواق های دیوان پادشاهی با خبر، بیش از حد لازم به قدرت حاکم نزدیک و از جزئیات مسائل آن با خبر بود سخن می گفت اما با وجود این، شکنجه و در نهایت ترور شد. هرچند این موضوع به ترور یک منتقد جدا شده از قدرت مربوط می شود اما پایان قصه هرچه باشد چهره بن سلمان ولیعهد سعودی را برای دوره ای نه چندان کوتاه مخدوش خواهد کرد. با آن که عربستان سعودی در این گونه مسائل سابقه دار است اما این بار شرایط متفاوت است زیرا افکار عمومی جهان این بار این حادثه را به شدت محکوم کرده و بسیار مشتاق است تا حقیقت را درباره آن بداند و خواستار پیگرد عوامل آن است. این قضیه به خوبی نمایانگر اختلال در حکومت عربستان است. همه کسانی که به ماندن در عربستان امید بستند و مطالبه اصلاحات سیاسی را برگزیدند، اصلاحاتی که هنوز از آن خبری نیست، اکنون در زندان هستند. زندان ها پر از فعالان و اندیشمندان شده است. به سبب سرکوب و نبود اعتماد، هیچ مخالفت آشکار و روشنی سر بر نمی آورد. سیاستی که به آن عمل می شود، خشکاندن هرگونه مخالفت در کشور چه از طرف ملت، چه از طرف شاهزادگان و علما و حتی خارج کشور است.
با وجود این در عرصه بین المللی جز کناره گرفتن و طفره رفتن از محکوم کردن صریح سیاست های متهورانه محمد بن سلمان و اقدامات تخریبی او در منطقه، چیزی نمی بینیم و هرکشوری مانند کانادا که تلاش کند غیر از این عمل کند، عربستان سریعا سفیر خود را فرا می خواند و سفیر آن کشور را فرد نامطلوب توصیف و همه معاملات تجاری و سرمایه گذاری جدید را با عربستان همراه حفظ حق خود در اتخاذ سایر اقدامات لعو می کند. همه این کارها فقط در واکنش به بیانیه وزارت خارجه کانادا صورت گرفت، کشوری که در آن درمورد بازداشت فعالان جامعه مدنی و حقوق زن در عربستان اظهار نگرانی شده بود.
قضیه جمال خاشقجی این فرار و گریز به سوی بی نهایت را دشوار می کند. این جنایت از دایره توجه بین المللی بیرون نخواهد رفت به ویژه آن که روزنامه واشنگتن پست که خاشقجی را به نویسندگان خود افزوده بود، پیگیر این قضیه است. این روزنامه قبلا رسوایی واترگیت را فاش و ریچارد نیکسون رئیس جمهور اسبق آمریکا را سرنگون کرد از این رو گمان نمی رود نیمه راه بایستد به ویژه آن که با هماهنگی مقامات ترکیه ، اخبار محرمانه این جنایت را منتشر می کند و بعید نیست در نهایت محمد بن سلمان را نیز سرنگون کند.
این بار رسانه های آمریکایی به طور اتفاقی لحنی یکپارچه دارند و مصرانه خواستار معرفی عوامل جنایت و پیگرد آنها هستند، عواملی که محمد بن سلمان در راس آنهاست. رسانه ها در حال اقداماتی
گسترده در کنگره آمریکا هستند تا با مسئول دانستن بن سلمان در جنایت قتل خاشقجی او را سرنگون کنند. حال باید دید آیا ولیعهد سعودی به عنوان رهبر کشوری شورشی شناخته خواهد شد که خارج از مرزهای خود دست به جنایت می زند؟