پخش زنده
امروز: -
ذهن دونالد ترامپ خیلی درباره اعداد و ارقام دقیق نیست، ولی ادعاهای وی درمورد اشتغالزایی در آمریکا شکلی مسخره و مضحک به خود گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، واشنگتن پست نوشت ادعاهای ترامپ درباره اشتغال زایی قراردادهای تسلیحاتی با عربستان برای آمریکا ، تا چه حد واقعیت دارد؟
به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن پست ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای در روز 13 اکتبر امسال قرارداد تسلیحاتی 110 میلیارد دلاری با عربستان را بزرگترین قرارداد تاریخ آمریکا توصیف و اعلام کرد این قرارداد 450 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد می کند.
چند روز بعد در روز 16 اکتبر، وی در مصاحبه ای دیگر با بخش اقتصادی فاکس نیوز گفت قرارداد بی سابقه تسلیحاتی با عربستان، 500 هزار فرصت شغلی در آمریکا ایجاد می کند. ولی روز 19 اکتبر ترامپ در مصاحبه ای دیگر در پایگاه هوایی لوک گفت از دست دادن قرارداد 110 میلیارد دلاری با عربستان ، به معنای از دست رفتن 600 هزار فرصت شغلی خواهد بود.
با اين حال رئیس جمهور آمریکا همان روز 19 اکتبر در یک میزگرد خبری دیگر به خبرنگاران گفت وقتی از قرارداد 110 میلیارد دلاری با سعودی ها حرف می زنید ، به معنای بیش از یک میلیون فرصت شغلی است.
البته ذهن دونالد ترامپ خیلی درباره اعداد و ارقام دقیق نیست ولی این به واقع، شکلی مسخره و مضحک به خود گرفته است. نه تنها اعداد و ارقام ادعایی درباره اشتغال زایی یک قرارداد تسلیحاتی با سعودی ها روز به روز بالا می رود بلکه در فاصله چندین دقیقه در یک روز از 600 هزار به یک میلیون می رسد.
اگر بخواهیم عدالت را رعایت کرده باشیم ظاهرا ترامپ سعی دارد بگوید همه قراردادهایی که وی در عربستان منعقد کرده است و ارزش آنها به 450 میلیارد دلار می رسد ، در نهایت یک میلیون فرصت شغلی ایجاد می کند. ولی همه اینها یک خواب و خیال بیشتر نیست. ما قبلا خبرهایی داشته ایم مبنی بر اینکه بیشتر توافقهای تجاری که پس از سفر سال 2017 ترامپ به عربستان امضا شد رنگ و بوی واقعی به خود نگرفته و بسیاری از آنها با هدف اشتغال زایی در عربستان سعودی و نه در آمریکا منعقد شده است.
رئیس جمهور آمريکا در اظهارات مختلف خود ادعا کرده است همه شغلهای ایجاد شده در بخش تسلیحات در آمریکا خواهد بود ولی این واقعیت ندارد و مقامات سعودی اعلام کرده اند اگر این قراردادها اجرایی شوند پنجاه درصد از اشتغال زایی در عربستان خواهد بود.
یک بخش کلیدی از سند «چشم انداز 2030» ولیعهد سعودی این است که پنجاه درصد از هزینه های نظامی در عربستان سعودی انجام خواهد شد. به عبارت دیگر اگر قراردادهای تسلیحاتی با آمریکا اجرایی شود، تنها نیمی از آن 110 میلیارد دلار در آمریکا هزینه خواهد شد.
ویلیام هارتونگ کارشناس امور دفاعی در گزارشی درباره فروش های نظامی دولت ترامپ در خارج اعلام کرد این قراردادها امکان تولید تجهیزات آمریکایی را در کشورهای دیگر مهیا می سازد یعنی به رغم ادعاهای رئیس جمهور مبنی بر حمایت و افزایش اشتغال زایی و تولید در آمریکا ، با این قراردادها مجوز ساخت سلاح در خارج صادر شده است که از جمله آنها می توان به ساخت قطعات موتور اف- 404 و اف - 414 در کانادا و قطعات موشکهای پاتریوت در ژاپن اشاره کرد. به عبارت دیگر در صورت ناتوانی شرکتهای آمریکایی در رقابت با کشورهای خارجی سازنده این قطعات با هزینه پایین تر، باید گفت بخشی از اشتغال زایی در بخش تولید در آمریکا ممکن است در آینده از دست برود.
هارتونگ می افزاید این یعنی اینکه بسیاری از قراردادهای فروش تسلیحاتی آمریکا به جای اشتغال زایی در آمریکا موجب اشتغال زایی در خارج می شود.
مقامات کاخ سفید از هر گونه پاسخگویی و اظهار نظر در این باره خودداری کرده اند.
حتی اگر اعداد و ارقام ادعایی پانصد هزار فرصت شغلی رئیس جمهور روز به روز افزایش پیدا نمی کرد ولی تحقق این آمار هم چندان موثق و معتبر به نظر نمی رسد.