پخش زنده
امروز: -
سازمان ملی استاندار بیش از 16 هزار پروانه کاربرد علامت استاندارد برای 5هزار و 300 واحد تولید در حوزه مواد غذایی صادر کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما غلامرضا امینی، مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و صنعت حلال، در گفتگوبا رسانه ملی درخصوص جایگاه ایران در صنعت غذایی حلال، اظهار داشت: موضوع امنیت غذایی، دسترسی مداوم و پایدار جامعه به غذای سالم که نیاز آنها را تامین کن یکی از دغدغه ها و اصول راهبردی حکومت ها و دولت بوده است.
وی افزود: در این بین دغدغه ایمنی مواد غذایی مطرح بوده است تا با پیشرفت تکنولوژی بتوانیم غذای سالم و ایمن عاری از مواد شیمیایی و میکروبی را تولید کنیم که مورد تاکید سازمان های استاندارد غذایی و کشاورزی است و بر اساس آن در تهیه و مصرف این مواد غذایی نباید آسیبی به افراد وارد شود.
امینی با بیان اینکه امروز دغدغه ما در حوزه غذایی باید معطوف به امینیت، کیفیت و اصالت آن باشد،گفت: مصرف غذای حلال در دین اسلام مورد تاکید بوده و در بحث حلال نیز ما به دنبال اصالت مواد غذایی هستیم.
وی توضیح داد: موضوع حلال در دنیای اسلام یک موضوع تقریبا جدید است و نخستین بار در سال 2005در سازمان کنفرانس اسلامی و تقریبا از 10سال پیش در خصوص گواهی های حلال مطرح شد و کشور ما نیز مشارکت بسیار فعالی در این حوزه در موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی داشته است.
مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی تصریح کرد: سال گذشته 392 هزار مورد و امسال نیز تاکنون حدود 170 هزار مورد بازرسی از واحدهای صنفی داشتیم که معمولا 65 درصد در حوزه غذاست که خوشبختانه 79 درصد فرآورده ها کاملا با استادارد ملی منطبق بوده است.
وی در خصوص تجاری شدن غذاهای حلال گفت: کنترل حلال وظیفه دستگاه های حاکمیتی و دولتی است و مرجع ملی صدور نشان حلال سازمان ملی استاندارد است دولت شورای سیاستگذاری تجارت کالاها و خدمات حلال در کشور ایجاد کرد که اگر بتوانیم با سیاست گذاری های صحیح ۵ تا ۱۰ درصد از سهم حلال در بازارهای جهانی را به دست بیاوریم قطعا از فروش نفت بی نیاز خواهیم شد.