باغداران گیلانی امسال ۱۰ هزار و ۵۵۰ تن فندق برداشت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز گیلان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان امروز گفت: ۵۸ هزار باغدار گیلانی از ۱۸ هزار و ۶۸۱ هکتار باغ ۱۰ هزار و ۵۵۰ تن فندق برداشت کردند. خانم بذرکار ارزش فندقهای برداشت شده را ۴۲۲ میلیارد ریال اعلام کرد. وی افزود: رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا از مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان است. معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت: به علت بارش برف در بهار امسال و سرمازدگی درختان برداشت فندق امسال ۴۰ درصد کمتر از پارسال است. خانم بذرکار در ادامه با اشاره به برنامه توسعه باغات افزود: امسال با اعطای نهالهای یارانه دار در ۹۰۰ هکتار از زمینهای شیب دار استان فندق کاشته شد. وی کمبود صنایع تبدیلی را مهمترین مشکل تولید فندق در گیلان عنوان کرد تصریح کرد: این در حالیست که در کشورهای صنعتی از فندق ۱۵ نوع محصول جانبی خوراکی، بهداشتی و آرایشی تولید میشود. ۹۰ درصد فندق ایران در گیلان تولید میشود. فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است. مصرف فندق برای تقویت حافظه، درمان بیماریهای گوارشی موثر است.