پخش زنده
امروز: -
در تحلیل ها، توییت ها و کاریکاتورهای کنايه آميز ، جنایت، دروغ و نیرنگ آل سعود در مسئله ترور محکوم شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم ، با فاش شدن جزئیات بیشتری از قتل نویسنده مخالف سعودی در ترکیه، کاریکاتوریست ها و کاربران توییتر، با طعنه و کنایه های مختلف ، دروغ و نیرنگ آل سعود را در این مسئله محکوم کردند.
یادداشت ها، مقاله ها و خبرهای درزکرده درباره کشته شدن جمال خاشقجی با تحلیل ها، توییت های کنایه آمیز و کاریکاتورهای فراوانی همراه بوده است و هر یک به شیوه خود، جنایت، دروغ و نیرنگ در مسئله ترور را محکوم کردند.
مسئله ناپدید شدن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول از ابتدا با لطیفه ها و طعنه هایی همراه بود. پس از آنکه ترکیه برخی واقعیت های جنایت قتل را که به سبب فاجعه بار بودن و زشتی جنایت غیر قابل تصور است فاش کرد، این تحلیل ها و توییت ها در پایگاه های اجتماعی و روزنامه ها و مجله ها افزایش یافت. پس از انتشار روایت مقامات سعودی که احمقانه، مضحک و دروغ توصیف شد، این تحلیل ها و توییت ها کنایه آمیزتر شد. افزون بر تحلیل های طعنه آمیز، مسئله قتل و ترور خاشقجی برای کاریکاتوریست ها الهام آور شد و آنها با ترسیم کاریکاتورها، دیدگاه خود را درباره این رویداد بیان کردند.
کاریکاتوری که روزنامه اشپیگل آلمان منتشر کرد یکی از کاریکاتورهایی بود که بیشتر از دیگر کاریکاتورها دست به دست شد. این روزنامه با ترسيم سه مرد که یکی تفنگ، نفر دوم باتوم و نفر سوم اره در دست دارند، کنسولگری عربستان را به پناهگاه قاتلان و سفاکان تشبیه کرد.
یک روزنامه کانادایی هم با انتشار کاریکاتوری به نیرنگ اصلاحات بن سلمان پرداخت و زنی را در حال رانندگی خودرویی نشان داد که در بالای آن نوشته شده است: «حاکم ما اصلاح طلب است و به زن اجازه رانندگی داد». اما در قسمت عقب خودرو، دو مرد نقاب زده ایستاده اند که خاشقجی را به سمت خودرو حمل می کنند؛ در حالیکه قلم و کاغذ خاشقجی روی زمین افتاده است.
کارلوس لطوف، کاریکاتوریست برزیلی هم کنسولگری عربستان سعودی را مانند مکانی برای قتل به تصویر کشید. لطوف، خاشقجی را در حالی که بر زمین افتاده است و افراد حاضر در کنسولگری تلاش می کنند با شمشیر او را به زور وارد کنسولگری کنند ترسیم کرد.
محمد سباعنه کاریکاتوریست فلسطینی در کاریکاتور خود با نوشتن عبارت "کنسولگری را ترک کرد" دروغ گویی کنسول و مقامات سعودی را یادآور شد.
عماد حجاج کاریکاتوریست اردنی هم در کایکاتوری بن سلمان را در حالی ترسیم کرد که عبایی بر تن دارد و برگه های پراکنده از عبای او بیرون می آید و خاشقجی از پایین تصویر، دست خود را دراز کرده است.
شاید کاریکاتور مانا نیستانی، هنرمند ایرانی در مقایسه با دیگر کاریکاتورها، این رویداد را کوبنده تر به تصویر کشید. نیستانی، مجموعه ای از چاه های نفتی را ترسیم کرد که نفت از آن بیرون می آید و در میان این چاه های نفت، خاشقجی در حالی با سر بریده قرار دارد که خون سرخ از او خارج می شود.
القدس العربی نيز در کاریکاتوري با اشاره به این ضرب المثل معروف عربی که « پرکاهی پشت شتری را شکست » ماجرای قتل جمال خاشقجی به منزله تیر خلاصی توصیف کرد که پشت عربستان را شکست.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در کاریکاتور خود شتری را به عنوان نماد عربستان تصویر کرده است که دستار قرمز سعودی به سر و چند کتاب سنگین روی کوهان دارد. روی کتاب ها عبارات«نقض حقوق بشر، پرونده های فساد و پرونده های شکنجه» به چشم می خورد. دست و پای شتر از هم باز شده و به واسطه سنگینی بار خود در آستانه زمین خوردن است. در عین حال پر کاهی که از آن با عنوان قضیه جمال خاشقجی یاد شده است در حال قرار گرفتن بر پشت شتری است که اضطراب در چهره اش نمایان است.
القدس العربی با انتشار این کاریکاتور به این حقیقت اشاره می کند که عربستان با مشکلات داخلی زیادی رو به رو بود و همین مشکلات حکومت آل سعود را با چالش جدی مواجه کرده بود اما قضیه قتل مشکوک خاشقجی به رغم آن که شاید به اهمیت بقیه مسائل نباشد باعث شد عربستان که دیگر تحمل بار هیچ مشکل اضافی را ندارد از پا درآید.